Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L

Figyelt kérdés
Nagyobb szeretnék irodalomtanár lenni. Viszont a szüleim azt mondták, hogy nem fognak elengedni egy olyan szakra, amivel tönkreteszem az életem (szerintük). Mert ugye a fizetés ott 145 ezer Ft, hiba van dilpomája a tanárnak. De én akkor is az szeretnék lenni, nincsenek nagy igényeim. Viszont a szüleim azt mondták, akkor semmiben sem segítenek többé :(((

2021. nov. 15. 16:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/156 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy a csajszi ezzel a kérdéssel nagyot robbantott valljuk be! :D
2021. nov. 17. 00:20
 92/156 anonim ***** válasza:
89%

Tisztességesej dolgoznék, abból nem hal éhen az ember. - 17 éves létedre félelmetesen naiv vagy, akinek fogalma sincsen az életről.

145-ből a lószrt lehet megélni. Ja, igen, ha hó végén pl zsemlét eszel, úgy ja.

Vagy egy lyukban nyomorogsz negyedmagaddal, mert egy olcsó albérlet is 80-nál indul.

2021. nov. 17. 06:51
 93/156 anonim ***** válasza:
10%
Most emelik majd 172 ezer forintra
2021. nov. 17. 07:40
 94/156 anonim ***** válasza:
94%

85# és a többi okos, aki lepontozott.

"Ettől még fontos persze, de a legtöbben sajnos úgy vannak vele, hogy a tanár 3 hónapig nyári szüneten van, meg nettó 4 órát dolgozik naponta"

Ez nem az én véleményem, hanem a társadalom egy része is gondolja. Nem elég, hogy meg se fizetnek, még meg se becsülik a munkádat és fogalmuk sincs6, hogy mivel jár

2021. nov. 17. 12:03
 95/156 anonim ***** válasza:
93%
#93 ránk szakad a bank akkor
2021. nov. 17. 15:56
 96/156 anonim ***** válasza:
92%

Sokan írták, hogy nem hiszik, hogy a tanárok tényleg ennyit keresnek. Nekem is van tanár ismerősöm, aki minden évben több egzotikus országban nyaral, fullos házuk van, több menő autó stb.

Nyilván a párja jól keres, ennyi a titok.

Tanárként, ha nem jól választasz párt, örökre csóró maradsz. Az meg szerintem nem életcél 2021-ben,hogy majd gazdag csávót keresek és eltart.

Igen is törekedni kell nőként is egzisztenciát kiépíteni. Ha baj van a kapcsolatban, hogy hagyod ott a minimálbért sem követő fizuddal? Ha esetleg gyerekek is vannak, hogy győződ meg a bíróságot a gyermekelhelyezésnél?

Nem szabad olyat tanulni évekig, amiből sosem fogod tudni eltartani magad.

Ha jó tanuló vagy, akkor próbálj meg két szakot vinni egyszerre és legyen egy olyan végzettséged is, amivel jó eséllyel megbecsül a munkáltató. Csináld meg a tanítót/tanárit, de ne arra alapozd a hátralevő 40 évedet a munkaerő piacon.

2021. nov. 18. 07:52
 97/156 A kérdező kommentje:
Minden évben több ezren jelentkeznek tanárira, mégsem látom, hogy teli lennének az utcák hajléktalan fiatalokkal.
2021. nov. 18. 09:02
 98/156 anonim ***** válasza:
92%
Egy hónapig írj fel mindent, amire a család költ, kérd meg a szüleidet is, hogy egyetlen blokkot se dobjanak ki, valamint a rezsi számlákat is mutassák meg, mi mennyi. A hónap végén összesítsd, mi mennyi, és találd ki, kijönnél-e a fizetésedből.
2021. nov. 18. 09:07
 99/156 anonim ***** válasza:
92%

97: relativ kevesen jelentkeznek tanarira, azoknak egy jo resze sose vegzi el, illetve akik elvegeztek azoknak is a tobbsege mashol helyezkedik el vagy kesobb lesz palyaelhagyo.

Nekem eleg sok ismerosom van, aki tanarnak ment, egy jo reszuk 1-2 ev utan atiratkozott mas szakra. Van aki elvegezte, de tok mas teruleten dolgozik. Aki vegul tanar lett, abbol kettot a programozo pasija tart el, a harmadik 28 evesen az anyjaval lakik.

2021. nov. 18. 09:34
 100/156 anonim ***** válasza:
91%

Minden évben több ezren jelentkeznek tanárira, mégsem látom, hogy teli lennének az utcák hajléktalan fiatalokkal.

Attól, hogy jelentkeznek, még nem biztos, hogy el is végzik, vagy az, hogy valóban tanárnak mennek utána.

Nagyon gyerekesen gondolkodsz még...

2021. nov. 18. 09:43
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!