Láttatok már olyan anyukát, akitől valósággal elborzadtatok, hogy hogyan bánik a gyerekével társaságban bizonyos helyzetek kapcsán?
De. A te kérdésed az volt, hogy felülbírálhatod-e az anya döntését.
Nem, nem bírálhatod felül.
38. Most neked is magyarázzam el szóról szóra?
"Anyám is úgy gondolta, hogy naponta 8x-10x beletolhatja unoka szájába szájába azt a szart."
Milyen 8x-10x-ről beszélsz? Ebéd után szerettek volna a szüleim annak a szerencsétlen gyereknek egy szem cukorkát adni. Az anya meg rögtön: "nem, tanulja meg, hogy nem kaphat meg mindent, úgysem szereti". Belegondolva elég bunkó volt. Lehet, hogy a gyerek elfogadta volna, csak állt ott nagy, kerek szemekkel.
"Kérdező, a gyereket a szülei nevelik. Az anyja és az apja."
Sehol... Egy szóval sem írtam, hogy én bele akarok szólni.
"És te is rászólhatsz a rokonaidra, ha ők akarnak valami olyasmit megetetni vele, amit te nem szeretnél."
Olyat ne is etessenek vele, ami undorító, káros, vagy mérgező, de azonkívül egy szem mazsolát sem vonnék meg tőle, ha azt más kedvességből adja neki. Miért tenném? De most komolyan kérdem. Miért tenném?
Engem egy rokonunk gyereknevelése akasztott ki utólag mikor már felnőttem annyira hogy átlássam a dolgokat.
Például nekem sosem szabadott cukros üdítőket innom mert hízlal, de a szóban forgó rokonunk engedte, hogy a gyerekei kólát igyanak, még ebéd elött is.
Késöbb rájöttem hogy azért, mert így a szénsav megtölti a gyomrukat és kevesebbet tudnak enni, ezáltal nem híznak el úgy ahogy ő. (nagyon vékonynak kellett maradniuk, csak ennyi rémlik). Én meg annó irígykedhettem hogy de jó nekik szabad kólát inniuk.
Valahogy a kólában lévő rengeteg cukor nem zavarta :D
Ugyan ezen gyerekek meg nem merték megkérni a közös nagymamánkat hogy levigyen a játszótérre, inkább unatkoztak a szobában, én pedig simán megkérdeztem mert tudtam hogy ha nem akar úgy is nemet mond, attól hogy megkérdezzük nem dől össze a világ.
(egy korosztály voltunk/vagyunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!