Vennétek cigit a lányotoknak, ha bevallja, már egy ideje dohányzik?
Nem, dehogy.
Sajnos nem tilthatom meg neki (vagyis de, de sok értelme nem lenne), de hogy finanszírozni nem vagyok hajlandó, az is biztos.
Egyébként -egy korábbi válaszoló vagyok- mikor apám megtudta, hogy dohányzom (16 évesen), leültetett, és megkínált holmi akkor nagyon menő 100-as Multifilterrel. Azt szívta ugyanis. (jut eszembe: 1985-öt írtunk).
Udvariasan elhárítottam, és a magaméból viszont kínáltam. Nekem a fatertól lopott Multi gyenge is volt, a fejem is fájt tőle. Ezért szívtam vagy (az amúgy szűrő nélküli) Kossuthot, vagy a szintén szűrő nélküli Symphoniát. Ezek 25 szálasak voltak akkoriban, nekem egy hétig kitartott.
És főként olcsó volt.
De a "mezítlábas" Symphonia elkísért a seregbe is -senki sem lejmolt belőle- és később szerte a világban egy kamion vagy busz volánja mögött.
Majd jó 3 éve rájöttem, hogy nincsen nekem erre szükségem.
Egyik napról a másikra tudtam úgy letenni, hogy nem ettem a kefét miatta.
Tehát igen, ha a gyermekem most dohányozna, akkor valszeg támogatnám, mert tudom, hogy ha nem teszem, akkor mindenféle "illegális" dolgot is képesek megtenni egy doboz cigiért.
F/52
Inkább igen, mint nem.
Ha már rászokott, és arra gondolok, hogy milyen veszélyeknek tenné ki magát azért hogy hozzájusson. Kénytelen idegeneket, hajléktalanokat, és ki tudja kiket megkérni a dohánybolt előtt. Akár ki is rabolhatják. Vagy hogy mire vehetik rá, ha nincs pénze, de kell az a cigi.
Vagy ha arra gondolok, hogy akkor legalább tudom mennyi fogy, én jó eséllyel már rögtön az első dobozt direkt gyengébbre váltanám át, ahogy anyum tette velem.
Hogy te milyen hülye vagy, #60-as barátom!
Igenis, mindent képes megtenni, hogy cigarettához jusson, ha be van korlátozva.
Fogadjunk nincs is gyereked, pöcsömöccse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!