Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vennétek cigit a lányotoknak,...

Vennétek cigit a lányotoknak, ha bevallja, már egy ideje dohányzik?

Figyelt kérdés
Így legalább lehetne szabályozni valamennyire, hogy mennyit szív hetente. És nem kellene beküldenie embereket, meg az osztálytársaitól kéregetnie. Mit gondoltok erről?
2021. okt. 19. 21:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
39%

"Nem tiltanám, az biztos, mert 16 évesen már én is rendszeresen dohányoztam."

Ez aztán az indok... Azóta benőhetett (volna) a fejed lágya.

2021. okt. 20. 07:24
 42/64 anonim ***** válasza:
41%

Nem.

Azzal, hogy te veszed, nem tudod szabályozni a mennyiséget, sőt.

Ő venne egy dobozzal, te is veszel neki, máris többet szív.

2021. okt. 20. 07:26
 43/64 anonim ***** válasza:
52%
#42 Nem hiszem, hogy helyénvaló ez a stílus, nem vagyunk haverok, idegenek vagyunk egymásnak!
2021. okt. 20. 07:39
 44/64 anonim ***** válasza:
68%
Ugyan azt mondom, mint amit anyukám nekem. " A te tested, a te életed, de az én pénzemet nem költöd cigire."
2021. okt. 20. 08:29
 45/64 anonim ***** válasza:
64%
Nekem ezt mondták a szüleim: Ha akarsz lányom, akkor dohányozz, de mi nem fogjuk ezt finanszírozni. És szerintem igazuk volt ebbe. Amúgy is ha te megveszed neki, akkor ő fogja ellátni az egész sleppet cigivel, mert mint írtad telik rá és nem fog róla beszámolni, hogy mennyit is szív el ő maga, te meg nem fogod ellenőrizgetni. Szóval vegye csak meg magának a megdolgozott pénzéből. Amúgy meg úgyis minden mást meg fogsz neki venni, de legalább a dohányzását ne támogasd ennyire.
2021. okt. 20. 08:44
 46/64 anonim ***** válasza:
68%

Biztos, hogy nem.

Nekem is voltak anno olyan osztálytársaim, haverjaim, akiknek elnézték a szülők a cigit, sőt meg is vették nekik.

Na, pont ők lettek a tini láncdohányosok. Nem mind nyilván, de ők cigiztek, hisz nekik volt rá lehetőségük.

Mi töbiek meg max. stikában néha, ha hozzájutottunk valahogy, hogy ne legyünk kicikizve. De rászokni esélyünk nem volt, hisz se pénzünk nem volt rá, hogy naponta cigizzünk, meg otthon is balhé lett volna.

Mondjuk olyat, hogy valaki leszopott volna bárkit egy doboz cigiért, hát olyat sose láttam. Max. a nagyon proli, kisebbségi lányoknál tudom elképzelni, nem félnék tőle, hogy az én gyerekem ide süllyed, ha nem kap pénzt cigire, mi se süllyedtünk.

2021. okt. 20. 08:58
 47/64 anonim ***** válasza:
92%
Volt anno egy osztálytársunk ő cigizett és az anyja vette neki. Persze nem volt hülye lány, szálját 100-150 Ft-ért adta annak aki kért (akkoriban 800 Ft volt egy doboz cigi, de volt, hogy maga töltötte). A suliban nem szívta, na de mellette.... Ő volt az elosztó, nem is keresett rajta rosszul, főleg, hogy ő napi 2 szálat szívott a többit meg eladta. Volt is hiszti szülőin mikor ez kiderült.
2021. okt. 20. 09:45
 48/64 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom a választ. Egy sztori: egy ismerősöm anyukája rajtakapta a lányait, hogy stikában cigiznek. Akkor leült velük az asztalhoz és együtt elszívtak egy-egy cigit. Onnantól a tiltott gyümölcs varázsa eloszlott. Nyilván nem mindig elég ez, csak mesélem, hátha valakinek segítség.
2021. okt. 20. 10:06
 49/64 anonim ***** válasza:
2%

48, en is ezt tapasztalom.

Rokonom par eve cigizik (idokozben egyebkent betoltotte a 18 at is) mikor rajta lett kapva jott a tiltas, kiabalas, siras. Azota meg tobbet sziv+ otthon egyeb nikotinos termekekkel oldja meg. Ha azt mondtak volna neki, hogy nem orulunk de ott az erkely... nem kellene neki a "tiltott gyumolcs".

2021. okt. 20. 10:11
 50/64 anonim ***** válasza:
62%
Nem vennék neki. 16 éves korától dolgozhat nyáron, abból a pénzből azt vesz amit akar, én biztos nem adok cigire. Meg csak 2 éves a lányom, de nagyon igyekszem majd normálisan nevelni. Ha mégis cigizni akar, oldja meg magának, az ellen nem tehetek.
2021. okt. 20. 10:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!