Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem engedi, hogy...

Anyukám nem engedi, hogy beoltsanak. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, szeretnék covid oltást, de anyukám hallani sem akar róla. Totál elhiszi a fake newst. Suliban beszélgettünk róla egy órát és valaki elmesélte, hogy a nővére 21 évesen oxigént kapott tavasszal, olyan beteg volt a covidtól (anyu szerint náthától is lehet ilyen) a mai napig nem érez ízeket, semmi étvágya, korábban teljesen egészséges volt, most lefogyott csont soványra (anyu szerint ebben nincs semmi különös). Szerinte az oltástól le fogják vágni a lábam pár éven belül!!!

Apám sajnos egy csavargó alkesz, totál nem érdeklik ezek a dolgok, mi se őt.

Én nem akarok covidos lenni, az ostályban rajtam kívül csak 3-an (a cig-ok) nem mentek/mennek oltásra. Engem nagyon zavar hogy most ott vagyok a sok ember között oltás nélkül. Kérek értelmes ötleteket.

2021. szept. 2. 18:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/109 anonim ***** válasza:
20%
Aha, hamisítani akarsz, de anyád a gyp-s. Kis bűnözőpalánta, felfogod hogy a hamisítás komoly bűncselekmény? Inkább néz utána a betegjogoknak te kis hülye, ugyanis 16 évesen már nem mindenhez kellenek a szüleid.
2021. szept. 2. 21:48
 42/109 anonim ***** válasza:
72%
Nem hogy börtönbe nem fogsz kerülni, de még eljárás sem fog indulni ellened, mert meg akarod védeni az életed. Senki nem fogja vizsgálgatni az oltóponton az aláírást. Arra vigyázz, hogy alapértelmezésben az oltási igazolványt is a lakcímedre postázzák, tehát ott még le tudsz bukni.
2021. szept. 2. 21:49
 43/109 anonim ***** válasza:
92%

33-as vagyok. Nem véletlenül írtam, hogy nem fogod tudni titokban tartani. És nem véletlenül ajánlottam apukádat, abból lehet, kisebb balhé lesz otthon, mint a hamisításból.

Ugyanis a védettségi kártyát postán fogják kiküldeni, amit akkor visz ki a postás, amikor suliban vagy!

2021. szept. 2. 21:49
 44/109 anonim ***** válasza:
24%
De bizony hogy indul ellene eljárás. Nem kéne még jobban hülyíteni. 16 évesen már rég büntethető kategória.
2021. szept. 2. 21:51
 45/109 anonim ***** válasza:
0%
korábban még 14 éves voltál...
2021. szept. 2. 21:51
 46/109 anonim ***** válasza:
27%
45.bocs ezt egy másik kérdésre akartam írni :D..
2021. szept. 2. 21:52
 47/109 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy hamisítás büntetési tétele 3 év börtön, csak mondom.
2021. szept. 2. 21:52
 48/109 anonim ***** válasza:
69%

Ha aláírást hamisítasz, az jogilag bűncselekmény. Lehet, hogy lesz belőle ügy, lehet hogy nem, ezt senki nem tudja neked előre megmondani. Amennyiben lesz, a bíróság sajnos nem tud felmenteni azért, mert erkölcsileg menthető okból hamisítottál.

A probléma viszont nagyon egyszerűen megoldható. Ha egy kiskorú betöltötte a 16. életévét, akkor bár saját maga még nem hozhatja meg a döntéseket egyedül, DE: az 1997. évi CLIV. törvény 16. § (1) bekezdés a) pontja és 16. § (6) bekezdése értelmében megnevezheti azt a cselekvőképes személyt, aki dönthet pl. ebben az esetben az oltásról.

Magyarul: kell egy felnőtt, aki aláírja a papírodat, de ez lehet az osztályfőnököd is, vagy bárki értelmes ember, akiben megbízol, és akit megnevezel. Itt a lényeg.

Erről kell egy írásos nyilatkozatot tenned, lehetőség szerint 2 tanúval (és természetesen a megnevezettel). Ezután TE és ez a kiválasztott felnőtt aláírjátok az oltásos papírt: [link]

A nyilatkozatoddal és ezzel az oltási beleegyezővel elmész szépen oltásra, anyádat hagyod lelohadni ha megtudja, és ennyi.

Egyéb legális lehetőségeid a következők:

1. Megpróbálsz apádtól valahogyan kikönyörögni egy aláírást.

2. Beszélsz olyan emberekkel, akikről el tudod képzelni, hogy képesek lehetnek hatni anyádra.

3. A gyámhivatalhoz fordulsz.

Szerintem messze az a legegyszerűbb, ha megnevezel egy családon kívüli értelmes felnőttet.

2021. szept. 2. 21:58
 49/109 anonim ***** válasza:
89%

Meséld el, hogy mi lett, mit csináltál.

Az én javaslataim, hogy mikkel próbálkozz:

1. Apukáddal aláíratni, ahogy többen javasolták, mindjárt kettőt.

2. Hivatalos út: tanáraid segítségével meggyőzitek anyukádat vagy szintén az ő segítségükkel a gyámhivatalhoz fordulsz. Te már korlátozottan cselekvőképes vagy, meg fogják adni. Google-n keresd ki, melyik iroda az illetékes, telefonálj be, hogy mi a teendő, pontosan el fogják mondani.

3. Hisztizd ki. Kamasz vagy, hidd el,pont a legalkalmasabb korban ahhoz, hogy elég kitartóan rágd anyád fülét.

2021. szept. 2. 22:04
 50/109 anonim ***** válasza:
21%

Tudod hány 18 éven aluli halt meg koronavírusban Magyarországon?

2, mindkettő életveszélyben volt a vírus nélkül is,az egyik végső stádiumos vérrákos(leukémiás) volt, a másiknak vmi nagyon súlyos alapbetegsége volt.

Tájékoztatás képpen még az influenza is több fiatalt ölt mint ez a koronavírus.

Meddő lehetsz az oltástól és meghalhatsz, fiatalon tiniként nagyobb veszély mint a koronavírus

2021. szept. 2. 22:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!