Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nem engedi, hogy...

Anyukám nem engedi, hogy beoltsanak. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, szeretnék covid oltást, de anyukám hallani sem akar róla. Totál elhiszi a fake newst. Suliban beszélgettünk róla egy órát és valaki elmesélte, hogy a nővére 21 évesen oxigént kapott tavasszal, olyan beteg volt a covidtól (anyu szerint náthától is lehet ilyen) a mai napig nem érez ízeket, semmi étvágya, korábban teljesen egészséges volt, most lefogyott csont soványra (anyu szerint ebben nincs semmi különös). Szerinte az oltástól le fogják vágni a lábam pár éven belül!!!

Apám sajnos egy csavargó alkesz, totál nem érdeklik ezek a dolgok, mi se őt.

Én nem akarok covidos lenni, az ostályban rajtam kívül csak 3-an (a cig-ok) nem mentek/mennek oltásra. Engem nagyon zavar hogy most ott vagyok a sok ember között oltás nélkül. Kérek értelmes ötleteket.

2021. szept. 2. 18:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/109 anonim ***** válasza:
24%

"te színtisztán hazudsz és még hülyének is nézed a többi embert!"

Miért hazudnék? 5 nap alatt gyógyultam tünetmentesre covidból. Még csak ágyban sem feküdtem. És egyik családtagom sem. Kollégám hozzátartozója megkapta az oltást, meghalt. Rokonságban megkapta több ember az oltást, 2 meghalt, 1 lebénult. Szintén rokonság, ő enyhébben, de oltás óta, amit már több hónapja megkapott, állandó visszatérő problémákkal küzd, ami oltás előtt nem volt. És ismeretségi körben is vannak, akiknek semmi bajuk nem volt, míg nem kapták meg az oltást, azóta pedig orvostól orvosig járnak és tárják szét a kezüket, mert nem tudják, hogy mi a bajuk.

Szóval ez igen is létező dolog.

Sőt, régi történet, nem volt még covid. Szülők beoltatták a gyermeküket egy oltással, ami nem volt kötelező, de ajánlották. A szülők jóhiszeműben be is oltatták a gyermeküket, aki az oltást követő pár hónapon belül teljesen leépült, majd meghalt. Mert a gyermeküknek olyan autoimmun betegsége volt, amiről senki nem tudott és senki nem vizsgált sosem. Szóval nem akarok senkit oltás ellen hangolni, ezt döntse el mindenki saját maga. De ha egy szülőben felmerül egy icipici kétely is az oltással szemben és miért ne merülhetne fel, akkor ő a felelős a gyermekéért, nem az 5. válaszoló, meg a 8. válaszoló, meg a fél ország. Csak a szülő. És ha ő úgy látja jónak jelenleg (hozzáteszem, lehet, hogy ezzel hoz pont rossz döntést), hogy nem oltatja be a gyermekét, akkor joga van hozzá. És ahhoz is, hogy őt ezért senki ne ítélje el. Mert mi van, ha a kérdező is pont szenved valamilyen nem ismert allergiában, betegségben, amitől nagyon rosszul reagál a szervezete az oltásra? Akkor vajon melyik válaszoló fogja visszaadni neki a gyermekét vagy az egészségét?

2021. szept. 2. 19:08
 32/109 anonim ***** válasza:
16%
Én azt mondom,mielőtt döntesz lépj be facebookon a pfizer mellékhatások nevű csoportba.Nézz szét ott és ha még,mindig úgy gondolod oltatnál,hát kérj tanárodtol segítséget és oltass.
2021. szept. 2. 21:03
 33/109 anonim ***** válasza:
92%

Attól, hogy apád egy csavargó alkesz, amennyiben a felügyeleti joga nincs megvonta, aláírhatja. Bár anyukád előtt nem fogod tudni titkolni.

Mindenesetre legalább nem lenne hamisítás (az bűncselekmény).

Ha rászánod magad, rögtön két példányt nyomtass, és irasd vele alá mindkettőt, ugyanis a második oltásra is kelleni fog.

2021. szept. 2. 21:03
 34/109 anonim ***** válasza:
21%

Sziia. Én 23 éves lány vagyok. Április elején kaptam a pfizert, az egyetem miatt oltattam, mert pedagógusnak tanulok, meg mert én is félek mai napig a covidtól.

Sajnos én utána nagyon zsibbadtam. Vagyis a végtagjaim. Meg bal oldalt az egész hátam, meg bal oldalt az arcom. Plusz fájt is a bal arcom és a bal hátam, de annyira, hogy úgy éreztem mintha egy űrlény lennék, elviselhetetlen volt. Júniusig mindennapos volt a fájdalmam. Azóta elmúlt és el se hiszem, hogy már nem erzek semmit.

A környezetemben a többi pfizeresnek semmi baja nem volt!

Második oltást nem mertem kérni...., de sajnos elgondolkodtam rajta, bár sok idő eltelt:( De félek, mert megint jön az egyetem. Nálunk sok covidos volt a suliban meg a gyakorlaton is. Úgyhogy nem tudom mi lesz...

Engem leginkább az ráz meg, ha egy anyuka elveszti az életét.

Én vagyok olyan szerencsés, hogy már menyasszony vagyok. Jövőre házasodom és szeretnénk gyermeket. Én ezért is oltakoztam, hogy ne hogy meghaljak és ne lássam felnőni a babám.

Nem tudom mi a jó döntés már. Làtod én is megfutamodtam a 2. Oltástól.. :/

De amúgy szerintem nem derül ki a hamisítás. Csak lehet lázas leszel az oltás után és akkor azért valamit mondani kell otthon.

Megértelek, mert az egyetemen nálunk is Mindenki oltatott a szakon! Mi vagyunk 100-an az évfolyamon és nem sokára kezdődik a suli. Rossz èrzés lesz, hogy én nem vagyok teljesen védett. Vagyis fogalmamsincs mennyire vagyok védett, mennyire véd ez az 1.... :/ de ez van. Kívánom senkinek ennél rosszabb oltási tünete ne legyen és neked se legyen semmi:)

2021. szept. 2. 21:04
 35/109 anonim ***** válasza:
71%

"Börtönbe kerülhetek vagy kirúghatnak az iskolából, ha hamisítom az aláírását? Értesítik őt?"

Börtönbe nem fogsz kerülni, az iskolának meg semmi köze hozzá.

Nem szép dolog a csalás, de nem anyagi vagy egyéb előnyt akarsz, hanem az egészségedet félted. Nem szoktam soha ilyent mondani, de most igen. ALáírnám a szüleim helyett.

2021. szept. 2. 21:34
 36/109 anonim ***** válasza:
78%

A hamisítást mindenképp felejtsd el, nem jó ötlet!

Apukád tényleg megkérdezheted, hátha alá tudja írni neked. A rögtön kettő is szuper ötlet.

Ha ez sem jó, akkor beszélhetsz suliorvossal, háziorvossal, szerintem többet tudnak segíteni mint az ofőd, de őt is megkérdezheted, hátha.

Utolsó lehetőségként, pedig rágd a fülét, amíg bele nem megy (ha több ember mondja neki, akkor lehet előbb megenyhül). Mutogass neki videókat, mondogasd folyton.

Hátha humorosan megnézi:

[link]

Egy idő után úgy is meg fogja unni, hogy ezt hallja csak.

2021. szept. 2. 21:38
 37/109 anonim ***** válasza:
91%

Jogilag gondolom a gyámhatósághoz vagy gyermekvedelemhez kellene fordulni, ők engedélyezhetik. Gyakorlatilag nagy balhé lenne otthon, az biztos.

Előbb apáddal próbáld aláíratni, ha nem megy vagy a suliban vagy a házi gyerekovosnal kérj (jogilag járható uton) segitseget.

2021. szept. 2. 21:40
 38/109 anonim ***** válasza:
41%
Ha kommenthaborut akarsz irj ki egy oltasos kérdést, mindig bevalik...
2021. szept. 2. 21:42
 39/109 anonim ***** válasza:
39%
Én gyerekként már többször hamisítottam anyám aláírását mert sosem volt ideje sem kedve mikor gyerek voltam semmit sem aláírni, azért ennyire nem nézik sas szemmel hogy biztosan ő írta-e alá, főleg a kórházban ahol nem ismerik anyád aláírását, szerintem nyugodtan hamisítsd meg, kapd meg az oltást s sose áruld el neki hogy mit tettél, de senki másnak sem hogy hamisítottál, így amit nem tud az nem fájhat. Legjobb ha a suliban ezeket a papirokat előre ki nyomtatod s már korábban ki töltöd őket.
2021. szept. 2. 21:43
 40/109 anonim ***** válasza:
21%
Úr isten a 34-est azért pontoztátok le,mert le írta a saját tapasztalatát?Gusztustalanok vagytok röviden,tömören.
2021. szept. 2. 21:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!