Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/149 anonim ***** válasza:
6%
78, milyen jövőjét éli fel???
2021. aug. 10. 18:00
 82/149 anonim ***** válasza:
92%
Ja, se lakás, ahol lakjon, se pénze a törlesztés mellett albérletre, csak egy hatalmas hitele, de jól járna.
2021. aug. 10. 18:01
 83/149 anonim ***** válasza:
100%
81-es, gondolkozz.
2021. aug. 10. 18:02
 84/149 A kérdező kommentje:
Sajnos a hitel manapság nagy lórugás még ha anyukáról is van szó. Értem hogy mindent megtett értem ès a 0-ból felnevelt de ez szerintem nagy kérés és eddig is bennem volt ez csak most megerősödött. Plusz így h ő is képes lenne erre így még abszurdabb.
2021. aug. 10. 18:06
 85/149 anonim ***** válasza:
5%
82, Milyen se lakás, ember??? A lakás az övé, a bank nem ad hitelt, ha nem ő a tulajdonos. Miért kellene albérletbe mennie? A lakás nem anyukáé lesz, hanem a kérdezőé.
2021. aug. 10. 18:07
 86/149 anonim ***** válasza:
96%

" De mint írtam igyekszem megfogalmazni magamban hogy tudnám Vele ezt letisztázni."

Anyu, 18/vagy akármennyi/ évig albérletben éltünk, mert nem vállaltál rendes muhnkat, amivel hitelképes lettél volna. Én nem akarom így végezni. Én nem veszek neked fel hitelt. Ha megveszem ezt a lakást, az enyém lesznek én lakom majd benne, nem te.

2021. aug. 10. 18:08
 87/149 anonim ***** válasza:
94%
85-ös, az anyja kérte meg, hogy vegyen fel hitelt a lány, amiből ő, az anya vesz egy lakást (a lánya hiteléből, mert neki, az anyának nem ad a bank, mert csak hobbimunkát végez), és ő, az anya abban a lakásban fog lakni. Ha ezt sem érted, feladom.
2021. aug. 10. 18:34
 88/149 anonim ***** válasza:
13%
86-os, erre a mama azt fogja felelni, de ugye én is ott élhetek?
2021. aug. 10. 18:35
 89/149 anonim ***** válasza:
98%
85ös:te elolvastad, mit írt a kerdező? A lakásban anyuka lakna, pici lakás, kérdező nem lmehetne oda lakni. Anyuci haszonélvezetet kér, tehát ki se lehet dobni. Kérdezőnek saját lakása nincs. Ha szétmenne a pasijával, albérletbe kényszerülne, mert abba a lakásba nem mehetne.
2021. aug. 10. 18:35
 90/149 anonim ***** válasza:
6%

88!

Erre a kérdező azt válaszolja majd, hogy nem, anyu, én élek majd ott. Te nem.

2021. aug. 10. 18:38
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!