Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
 121/149 anonim ***** válasza:
100%
119.van időd...
2021. aug. 10. 21:26
 122/149 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező (akit egyébként csöppet sem irigylek) teljesen elsiklott azok fölött a kérdések fölött, amik azt firtatták, miért nem megy el anyuka rendes állásba dolgozni. Ahogyan nem értették ezt a kérdező barátai sem.

Nekem emiatt tűnik rosszhiszeműnek a kérdező édesanyja. És ez önmagában nagyon meggondolásra késztetne, hogy belemenjek-e mindebbe, ill. hogy mennyire számíthatok arra, hogy anyám törekedni fog arra, hogy a törlesztőrészleteket becsülettel fizesse.

A másik meg, ami a kérdezőnek is feltűnt, a nagy sietség. Ingatlant sem szokás hipp-hopp megvenni. Megnéz az ember egy csomót, aztán kiválaszt egyet, amire elkezd alkudni. Közben körbejárja a hitel kérdését is. Ügyvéddel is tanácskozik. Itt meg, ahogyan 54-es kommentjében írja: "épp hogy mondtam neki hogy lehet róla szó, már intézett mindent, anélkül hogy rendesen megbeszéltük volna". Ez nekem szintén megnyomja a vészcsengőt a fejemben, hogy nem jóhiszeműen áll hozzá az anya.

Mellesleg: az sem igaz, hogy csak munkaviszonyra adnak hitelt. A vállalkozó, ha tisztességes nagyságú bevételt tud felmutatni az előző évi adóbevallásával, akkor szintén kaphat hitelt. De itt ki tudja, egyáltalán adózik-e valamit a bevétele után. Egyáltalán TB-támogatott? Szerzett nyugdíjjogosultságot? Vagy lógott a rendszeren 20 éven át, és ha megöregszik vagy lebetegszik, akkor lányától várja majd, hogy eltartsa (valószínűleg igen)? A hitel fizetésén túl?

Szóval még a hitelen kívül is vannak itt csontvázak a szekrényben!

2021. aug. 10. 22:40
 123/149 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha egyáltalán visszajön a kérdező, és az édesanyja kiverte a hisztit, hálátlannak nevezte, és a lelkiismeretét csavargatta, akkor tényleg azért nevelte fel, hogy a lányából éljen öregen. Meglehet, sosem volt rendes munkahelye, és azért nyomorogtak albérletről albérletre. Most, hogy a lánynak egy férfi van a háta mögött, anyuka nagyon úgy néz ki, hogy szeretne hasznot húzni ebből a helyzetből.
2021. aug. 10. 23:17
 124/149 anonim ***** válasza:
100%
Ez ttenyleg elég önző
2021. aug. 11. 02:04
 125/149 A kérdező kommentje:

Na képzeljétek nem írom alá. Elmondtam neki amit gondolok, és hogy ez nekem nagyon megnehezítené az életem, stb.. hasonló mint amit leírtatok itt. És meglepő módon megértette, azt mondta, ő is gondolkozott rajta, hogy vonjuk vissza, mert később átgondolta, (több ok miatt, nem feltétlenül miattam, lakás állapota, stb...) Bár lehet ezt csak azért mondta, hogy szépítse a helyzetet, nemtudom. A lényeg hogy ma megírom a hitelesnek, hogy vissza vonom, remélem minden simán fog menni, és elfelejthetem ezt a hitel macerát. Köszönöm akik leírták a véleményüket ide, sokat segített, lehet ha nem lépem meg, elég borzasztó dolgok vártak volna rám.

117-Nekem is ismerős, amikor valaki válaszol egy egyáltalán nem hasznos kommentet, csak hogy írjon valamit. Tőled csak annyit kérek, hogy mondd el nekem, hol vehetem fel a pénzem 100+ válasz után, mert ezek szerint biztos jár érte valami :D

2021. aug. 11. 09:07
 126/149 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed Kérdező, én megértem az édesanyád iránti érzelmeidet és a nehéz helyzetét is, de neked elsősorban a saját jövődről kell gondoskodnod, és – ha anyagilag megerősödsz, úgyis segíteni fogsz neki később. Csak most ne rokkantsd le magad.
2021. aug. 11. 09:40
 127/149 A kérdező kommentje:
Egyébként még azt hozzátenném, hogy volt 30e ft amit kért, hogy utaljak el valami miatt a hitellel kapcsolatban az ügyintézőnek, mert majd úgyis visszakapom ha megkapjuk a hitelt. Ez fel se merült benne, hogy vissza utalja nekem, mikor kérdeztem, hogy akkor azt buktuk-e?! annyit mondott, hogy igen. Nem nagy pénz, de akkor épp eléggé szűkösen voltam abban a hónapban, és pont rosszul jött. Szóval nem értem tényleg ezt a logikát..
2021. aug. 11. 11:15
 128/149 kovpet ***** válasza:
100%

"Szóval nem értem tényleg ezt a logikát."

Ez nem logika. Benned látja a megoldást az anyagi helyzetére. Pedig az a munkában lenne, nem másban.

2021. aug. 11. 11:32
 129/149 anonim ***** válasza:
30%
A logika az, hogy a hitelugyintezo nem ingyen dolgozik. Akkor is van díja, ha te meggondoltad magad. A saját huylesegednek köszönheted az éhezését, örülj, hogy 30 ezerrel megúsztad, ez volt a tanulopemz
2021. aug. 11. 11:34
 130/149 A kérdező kommentje:
Nem az ügyintézőtől vártam a visszautalást, azt hittem ez egyértelmű :D
2021. aug. 11. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!