Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/149 A kérdező kommentje:
Ez csak akkor lenne opció, ha anyukám idős koráig albérletbe lakna, mivel most jelenleg egyáltalán nem tudnánk vele együtt élni, amíg építjük az életünket. Viszont ebből következik, ha esetleg valamikor nem tudná fizetni, vagy bármi miatt el kell jönni az albérletből még idő előtt, egyértelmű hogy jönne hozzánk, mivel ott a ház. Ami jogos, de mi semmiképp nem tervezzük, hogy közösen éljünk vele, amíg nem szorul segítségre az idős kora miatt. Párom elfogadja, de nem ennyire, nem jönnek ki olyan hűdejól.
2021. aug. 11. 11:58
 142/149 kovpet ***** válasza:
100%

139: Nem hiszem, hogy a kérdező rendelkezésére állna annyi pénz, amennyi egy ilyen többgenerációs ház megvásárlásához kellene.

Amúgy is, együtt lakni más, mint távolról jóban lenni. Vége is lenne a jó kapcsolatnak. Persze, lehet, hogy nem, de ezt én nem kockáztatnám meg.

2021. aug. 11. 12:00
 143/149 A kérdező kommentje:
140- Tisztában vagyok vele, hogy nem KELL. És nem is kértem. Csak kijelentette hogy azt elbuktuk, mintha neki bármi dolga lett volna vele, és egy kérdést nem tett fel, hogy amúgy ha szükségem lenne arra a pénzre akkor vissza utalja, mivel a hitelt hiába ÉN vettem volna fel hivatalosan, de NEKI. persze valószínű akkor sem kértem volna, csak, hogy maga a szándék sincs meg benne, ez az ami kicsit fura volt. De eléggé túl van már ez tárgyalva szerintem
2021. aug. 11. 12:03
 144/149 anonim ***** válasza:
89%

Végigolvasva a történetedet és a sok kommentet, örülök hogy jól döntöttél még ha nehéz is volt.

Én hasonlómód érzek anyum iránt és ha szükséges lenne akkor megoldanám a lakhatását, de nyilván más korúak és anyagi helyzetűek vagyunk (mi is laktunk pár évet 4-en egy szobában).

A későbbiekben ha felmerül egy hasonló lehetőség vagy ötlet anyud részéről és szeretnél neki segíteni valamint az anyagiak sem befolyásolják az életeteket akkor nézzetek egy kicsit nagyobb lakást amit a későbbiekben ha úgy alakul akkor egyéb (kiadás) módon is tudsz hasznosítani, vagy ha a te életed úgy alakul akkor van hová menned. Tudom hogy ez több anyagi áldozattal is jár de rentábilisabb elképzelés mint olyanra költeni amiből neked alkalom adtánn semmiféle előnyöd nem származik. Ha ilyen elhatározásra jutnátok akkor az ingatlan 100%-ban a te (ti) tulajdonotokba legyen, semmiféle haszonélvezeti jogot ne adj anyukádnak, a részleteket és a közműszámlákat ti fizessétek és anyuddal elszámoltok havonta. Nem rosszindulatból javasolom ezeket hisz ahogy te, úgy én sem tudnám anyumat kidobni az utcára még ha nekem is kellene állnom az anyagiakat, de így elkerülitek hogy tetemes adósság halmozódjon fel észrevétlenül.

Most egy stresszes időszakon vagy túl de minden rendeződött.

További szép napot és sok sikert az életben!

2021. aug. 11. 13:51
 145/149 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy már írták, de anyukád tényleg nincs tekintettel rád, legalább felajánlhatta volna, hogy a 30 000 felét, vagy akár csak az 1/3 részét visszaadja ő neked. Ez milyen már, hogy csak te buktad be azt a pénzt egyedül.
2021. aug. 11. 14:34
 146/149 anonim ***** válasza:
100%

Jól döntöttél kérdező. Ha majd oda kerül a sor, hogy anyukádat segíteni kell a kora, állapota miatt, akkor ráértek megoldást találni, addig pedig inkább gyűjtsetek a saját életetekre :)

És az is jó, hogy anyukád is pozitívan állt a dologhoz :)

2021. aug. 11. 15:01
 147/149 anonim ***** válasza:
32%

Már bocs, Kérdező, de azért az megütötte a fülemet, hogy "egyértelmű hogy jönne hozzánk, mivel ott a ház". :D Hát, basszus, mióta divat az, hogy valaki más tulajdonával rendelkezel? Te ne akarj szervezkedni meg megmondani, hogy hová költözik anyukád, ha egyszer nem a tiéd a ház. Az a párodé! Nagyon csúnya dolog lenne befolyásolni a párodat, hogy de hát, ha szeretsz, akkor megengeded, hogy anyám nálunk legyen!

Ne haragudj, de pont az ilyenek miatt is utálja meg egyik ember a másikat, akár a saját párját.

Olvastam, hogy írtad, hogy nem terveztek vele együtt élni. De ugye, azt is írod, hogy csak amíg nem szorul segítségre. Tehát te, bizony odafogadnád a házba, ami nem is a tiéd! Elárulom, maximum te tervezed ezt, a párod nem. Ne akard más házába beköltöztetni anyukádat, ez így nagyon hibás gondolkodás.

2021. aug. 11. 15:20
 148/149 A kérdező kommentje:
Kedves 147! Ha visszaolvasol, látod, hogy előtte felmerült egy olyan, hogy 3-an vegyünk fel hitelt(Pontosabban 3 részre osztjuk) Egy 3 generációs házra. Erre írtam. De köszönöm az észrevételt, párom házáról nem volt szó.
2021. aug. 11. 15:27
 149/149 A kérdező kommentje:
144- Köszönöm szépen a tanácsot. :)
2021. aug. 11. 15:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!