Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külön költözni a szülőktől?...

Külön költözni a szülőktől? Ti felvennétek lakásteremtő hitelt? Ha igen, milyet?

Figyelt kérdés
2014. júl. 15. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Az az egészséges,hogy különköltözöl.Azt már meg kell gondolni,hogy hogyan kezded.Szerintem érdemesebb egy olcsóbb albérletet bérelni valakivel(barát,barátnő,élettárs,akivel összeköltözöl).
2014. júl. 15. 21:41
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Hitelből soha,inkább albérlet.
2014. júl. 15. 21:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem albérletben is jobb, mint együtt élni a szülőkkel, és most itt tekintsünk el attól, hogy vannak ilyen és olyan családi (v)iszonyok.

A fiatal felnőtt számára az az egészséges, ha tud kialakítani saját fészket.

Én inkább életem végéig tengődök albérletben, minthogy a szülőkkel lakjak és legyen nézeteltérésünk (ha anyós, ha saját szüleim). Az én házam az én váram, az én szabályaim. Hitelt csak akkorát vennék fel, amit akkor is tudnék fizetni, ha a párom vagy az én fizetésem odalesz (mert erre is számítani kell).

2014. júl. 15. 21:47
 4/8 Ditta323 ***** válasza:
51%

Én albérletbe soha nem tudnék menni. Én speciel nem költöztem volna el, ha nem lenne öcsém, de mivel van ő marad/t/ otthon mi a férjemmel meg inkább vettünk egy lakást minthogy albérletet fizessünk. /Szinte olcsóbb a hiteltörlesztőnk, mint ha albérletbe mennénk/ Nem beszélve róla, hogy ha valami nem tetszik akkor azt úgy alakítjuk ahogy mi szeretnénk, ha a gyermekünk akkora lesz és összefirkálja a falat vagy vmi hasonló akkor sem kell a főbérlővel vacakolni.

Ez a mi meglátásunk, de kinek a pap, kinek a papné..

2014. júl. 15. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Azért hitelt nem csak puszira adnak, hogy ilyen egyszerű lenne felvenni.

Megvásárolni kívánt lakás 30 %-ka megvan önerőnek, minimum 200 ezres/fő fizetés és adóstárs, mim egy éves munkáltatói?

Ezek hiányában teljesen felesleges beszélni róla, mert szóba sem állnak veled a bankok

2014. júl. 15. 21:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért fontos lenne tudni, van-e kezdőtőkétek. Nem mindegy hogy egy teljes lakás árát kell felvenni, vagy mondjuk csak 2 millió hiányozna a saját fészekhez. Én a helyetekben így a tények ismerete nélkül előbb inkább lakáskasszával kezdeném, és ha azt sikerül összegyűjteni, akkor kérném a kedvezményes hitelt. Annál "olcsóbb" hitel nincs.
2014. júl. 15. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:
74%
albérlet
2014. júl. 15. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is a 6-os!
2014. júl. 15. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!