Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti felvennétek a férjetek nevét ilyen esetben?
Szeretném felvenni a nevét, de se a kötőjeles verzió nem jöhet szóba, se simán csak az ő vezetékneve, mert mindkettő hülyén hangzik a keresztneveimmel.
Viszont 4 szótagú a vezetékneve, ami ugye "né" toldalékkal már 5 szótag, ráadásul két keresztnevem van, és mindkettőt használom. Szóval így már nagyon hosszú lenne a nevem, négy tagból állna, és összesen 13 szótagból.
Szerintetek ez nem gáz így?
nekem egy keresztnevem van,hosszú vezetéknevem, így 11 szótag a férjezett nevem.
Hivatalos aláirásnál kiirom,egyébként csak xné y,tehát a lánykori vezetéknevem lemarad.
Szerintem most megváltoztathatod úgy is, hogy elhagyod a második keresztneved, ha már úgy is nevet változtatsz. Akkor nem lesz olyan hosszú. És szerintem felesleges két keresztnév.
Egy ismerősöm van, aki mindkettőt használja, mindenki máshogy hívja. Szegény már sokszor saját maga sem tudja, hogy ki milyen néven ismeri :)
nem venném fel
vagy pedig a saját vezetéknevem helyett az övét (szerintem semmi testvéries nincs ebben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!