Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvennétek a férjetek nevét,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvennétek a férjetek nevét, ha úgy nem tetszik a nevetek?

Figyelt kérdés
Én mindig úgy gondoltam, hogy fel fogom venni a leendő férjem nevét... De az élet úgy hozta, hogy a leendő férjem neve sehogy se megy az enyémhez. Ráadásul két keresztneve van, így ha felvenném az egészet, akkor Csabáné lennék, de sosem hívjuk Csabának... Ha kötőjelesen veszem fel, vagy xné y z-ként, akkor SKH lenne a monogramom, ha fordítva, akkor meg KSH... És ez csak a monogram, egyébként is hülyén hangzik az egész... :( Még azt lehetne, hogy felveszem az ő vezetéknevét az enyém helyett, de akkor meg a két név találkozásakor kijön, hogy pihéd... :D Ti mindennek ellenére felvennétek valamilyen formában a leendő férjetek nevét?
2014. júl. 14. 08:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
75%

33 éves voltam és a bátyám 41, mikor Anyu elmondta, hogy nagyon tetszik neki a bátyám neve (Péter), de olyan mókás, hogy a vezetékneve és a keresztneve találkozásakor "kópé" jön ki.

Nos, ez nekem 33 évig fel sem tűnt. És sosem hallottam, hogy bárki is megjegyezte volna.

Szóval ne aggódj a pihéd miatt :)

2014. júl. 14. 09:02
 2/24 A kérdező kommentje:
A férjem azért nem lett Csaba, mert neki meg az jönne ki, hogy p!cs@. És mivel 4 betű a vezetéknév, s a második felén van a hangsúly a pihéd eléggé feltűnő. :( Így 8 betű lenne a teljes nevem, ebből a pihéd 5, szóval nem igazán tud elbújni. Ráadásul tanár vagyok, így is bármit kihoznak a gyerekek egy névből, nem szívesen adok a kezükbe fegyvert.
2014. júl. 14. 09:07
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem venném fel ha nem tetszene.
2014. júl. 14. 09:11
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem venném fel.
2014. júl. 14. 09:15
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Az SKH szerintem inkább jópofa mint ciki :)

De komolyan, ha nem tetszik akkor ne vedd fel, beszéljetek róla a férjeddel.

2014. júl. 14. 09:33
 6/24 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen esetben én sem venném fel, a kérdésedben is benne van: "ha úgy nem tetszik a nevetek". Nem élnék olyan névvel, amivel nem tudok azonosulni. Ráadásul írtad, hogy tanár vagy, úgy főleg nem praktikus, hogy egyik napról a másikra Kovács tanárnőből Szabó tanárnő leszel, nem gondolom, hogy a nem új diákjaid figyelembe vennék. (Nálunk is volt ilyen még anno, nehéz erre átállni.)
2014. júl. 14. 09:33
 7/24 A kérdező kommentje:
Az SKH felénk (az őskorban) a sarki k*r\/@k házával volt egyenlő. Persze volt a semmi közöd hozzá is (eskáhá), de mi inkább a másikkal azonosítottuk és csak úgy mondtuk, hogy sököhö... Nekem ez így annyira nem cuki, akkor már inkább a Központi Statisztikai Hivatal. :D A vőlegényemet nem zavarja, ha nem veszem fel, csak engem, mert úgy szeretném, de ilyen áron azért annyira mégse ragaszkodom hozzá... Ugyanakkor van egy ismerősöm, akit B*zi Lajosnénak hívnak, mert neki ez fontos volt... És a gyerekek is B*zik. Szóval lehet, hogy én vagyok a rossz, amiért nem akarok célkeresztet a homlokomra? Amiért nem vállalom fel a férjem nevét? Az alapprobléma az, hogy én mindig úgy képzeltem el, hogy fel fogom venni a leendő férjem nevét, de most szembesültem vele, hogy én ezt így marhára nem akarom és egy kicsit haragszom érte magamra.
2014. júl. 14. 09:53
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod, es ennyire nem tetszenek a lehetosegeid, akkor ne vedd fel a ferjed nevet, foleg, ha neki abszolut nem fontos.
2014. júl. 14. 09:59
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszene az skh, igaz én csak a semmi közöd hozzá rövídítéseként ismertem.

Az én férjes nevem monogramja: SS... ugye, mindig van rosszabb?! :D

2014. júl. 14. 10:02
 10/24 A kérdező kommentje:
Az SS egy történelemtanárnak kifejezetten tenkitélyt parancsoló lenne. :D
2014. júl. 14. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!