Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvennétek a férjetek nevét, ha úgy nem tetszik a nevetek?
Két vezetéknevem van, egy i-s és egy foglalkozásnév (anya és apa nevei), mindig azt hittem, hogy a foglalkozásnevet majd lecserélem a leendő férjem nevére.
Aztán olyanokkal jöttem össze komoly kapcsolatra, akiknek elképesztő vezetéknevük volt, pl. lengyel magánhangzó nélkül:D Végül egy Varga mellett kötöttem ki, de nem változtattam nevet, mert az én foglalkozásnevem is éppen az.:)
Dehogy venném fel, ha nem tetszene úgy a nevem, hiszen az én nevem. Az én életem!
30N
Ne reagáld ennyire túl. Ami most neked eszedbe jut, annak a fele sem fog felmerülni, akármelyik nevet is veszed fel.
Amúgy az SKH-ból nekem is a semmi közöd hozzá jut eszembe, a másik rövidítést nem is hallottam, de bármit ki lehet hozni 3 betűből (Sertés Karaj Hasábbal, Sok Kis Hiba, Sütök Kolbász Hagymával, Szép Kedves Hölgy, Sajnos Kisfiam Hármas - ha már tanár vagy, és ezt ki is használhatod :) )
Nekem viszonylag egyedi vezetéknevem van, amit szeretek, párom viszont Tóth. Hát a Tóthné XY-t én is ízlelgettem jó pár hónapig, mert a teljes nevét nem akarom felvenni, a többi megoldás meg elég vérszegény (kötőjellel hülyén hangzik a Tóth és az én vezetéknevem, sorrendtől függetlenül). Aztán úgy voltam, hogy egye kutya, legalább a Tóthné-t gyorsan tudom majd szignózni :D
De a Tóthék, dobozolás (Örkény:Tóték) motívum a munkahelyen már most is sláger, pedig még csak most készülünk az esküvőre :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Úgy tűnik, hogy más tájakon meg a sarki q hógolyózik. :D
13-as vagyok.
Akkor tényleg hagyd a csudába a névváltoztatást, főleg ha a férjedet sem zavarja, hogy nem veszed fel a nevét. Tényleg nincs értelme után még 30 évet ezen rágódnod, ha ennyire zavar ;)
Miért venném fel? Van nekem sajátom is...
Ha meg nem tetszik az övé, pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!