Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvennétek a férjetek nevét,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvennétek a férjetek nevét, ha úgy nem tetszik a nevetek?

Figyelt kérdés
Én mindig úgy gondoltam, hogy fel fogom venni a leendő férjem nevét... De az élet úgy hozta, hogy a leendő férjem neve sehogy se megy az enyémhez. Ráadásul két keresztneve van, így ha felvenném az egészet, akkor Csabáné lennék, de sosem hívjuk Csabának... Ha kötőjelesen veszem fel, vagy xné y z-ként, akkor SKH lenne a monogramom, ha fordítva, akkor meg KSH... És ez csak a monogram, egyébként is hülyén hangzik az egész... :( Még azt lehetne, hogy felveszem az ő vezetéknevét az enyém helyett, de akkor meg a két név találkozásakor kijön, hogy pihéd... :D Ti mindennek ellenére felvennétek valamilyen formában a leendő férjetek nevét?
2014. júl. 14. 08:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Két vezetéknevem van, egy i-s és egy foglalkozásnév (anya és apa nevei), mindig azt hittem, hogy a foglalkozásnevet majd lecserélem a leendő férjem nevére.

Aztán olyanokkal jöttem össze komoly kapcsolatra, akiknek elképesztő vezetéknevük volt, pl. lengyel magánhangzó nélkül:D Végül egy Varga mellett kötöttem ki, de nem változtattam nevet, mert az én foglalkozásnevem is éppen az.:)

Dehogy venném fel, ha nem tetszene úgy a nevem, hiszen az én nevem. Az én életem!

30N

2014. júl. 14. 10:11
 12/24 A kérdező kommentje:
Kezd tisztulni a lelkiismeretem, köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 14. 10:13
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne reagáld ennyire túl. Ami most neked eszedbe jut, annak a fele sem fog felmerülni, akármelyik nevet is veszed fel.

Amúgy az SKH-ból nekem is a semmi közöd hozzá jut eszembe, a másik rövidítést nem is hallottam, de bármit ki lehet hozni 3 betűből (Sertés Karaj Hasábbal, Sok Kis Hiba, Sütök Kolbász Hagymával, Szép Kedves Hölgy, Sajnos Kisfiam Hármas - ha már tanár vagy, és ezt ki is használhatod :) )

Nekem viszonylag egyedi vezetéknevem van, amit szeretek, párom viszont Tóth. Hát a Tóthné XY-t én is ízlelgettem jó pár hónapig, mert a teljes nevét nem akarom felvenni, a többi megoldás meg elég vérszegény (kötőjellel hülyén hangzik a Tóth és az én vezetéknevem, sorrendtől függetlenül). Aztán úgy voltam, hogy egye kutya, legalább a Tóthné-t gyorsan tudom majd szignózni :D

De a Tóthék, dobozolás (Örkény:Tóték) motívum a munkahelyen már most is sláger, pedig még csak most készülünk az esküvőre :)

2014. júl. 14. 10:16
 14/24 A kérdező kommentje:
Nálunk általánosban a sarki változat menőbb volt, mint a másik, nem én találtam ki. Sőt, nekem a bátyám szívta is a véremet, hogy mekkora lenne már, ha egy s vezetéknevű fiatalember lenne a leendő férjem. Lehet, hogy felnőtt, de már többször is vigyorogva kérdezte, hogy mi lesz a nevem az esküvő után. A testvéri szeretet... :)
2014. júl. 14. 10:23
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Felénk az SKH = Semmi Közöd Hozzá, Valóban a te értelmezésed sokkal "vállalhatatlanabb" :S
2014. júl. 14. 10:24
 16/24 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Úgy tűnik, hogy más tájakon meg a sarki q hógolyózik. :D

2014. júl. 14. 10:28
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

Akkor tényleg hagyd a csudába a névváltoztatást, főleg ha a férjedet sem zavarja, hogy nem veszed fel a nevét. Tényleg nincs értelme után még 30 évet ezen rágódnod, ha ennyire zavar ;)

2014. júl. 14. 10:30
 18/24 anonim ***** válasza:

Miért venném fel? Van nekem sajátom is...

Ha meg nem tetszik az övé, pláne.

2014. júl. 14. 12:34
 19/24 anonim ***** válasza:
Nálunk sarki k.rvák hálózata.. :D De nem hiszem, hogy a monogramodnak döntő kérdésnek kellene lennie, senkinek nem fog feltűnni. Ha egyébként nincs bajod a névvel, akkor nem fogják nézegetni, hogy vajon mi a monogramod, még a pihéd sem biztos, hogy bárkinek feltűnne. De ha neked nem tetszik így a neved, nem szeretnéd viselni, akkor ne tedd. :)
2014. júl. 14. 12:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem egy kicsit túlreagálod ezt az egészet. Nekem is az a véleményem, hogy senki nem fogja azt nézni, hogy mi a monogrammod, vagy milyen szavakat lehet kirakni a nevedből. De ha egyáltalán nem tetszik a párod vezetékneve, akkor nem vedd fel a nevét. Sok boldogságot!
2014. júl. 14. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!