Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvennétek a férjetek nevét, ha csúnya neve lenne?
Régebben úgy gondoltam, hogy X-né Y Z szeretnék lenni, a saját vezetéknevem mindenképp megtartanám.
Viszont a páromnak nincs valami szép hangzású és jelentésű neve, és belegondolva a Kovácsné Kis Katikat is sokszor csak Kovácsnénak tartják számon, a munkahelyemen is így van, anyósom is "Kovácsné", még magát is így hívja mintha keresztneve se lenne, én meg nem akarok még egy "Kovácsné" lenni. Még ha Kovácsné lennék, az egy normális név. Nem írom le mert nincs belőle sok, de a hangzása is elég rossz és a jelentése se valami felemelő dolog.
A férfi változtassa meg a vezetéknevét? És ha neki nincs problémája a nevével, vagy mondjuk erősebbnek érzi a családi köteléket, mint azt, hogy nem trendi a neve?
Kérdező, azt tudom ajánlani, hogy akkor ne változtass a neveden. Viszont egyébként abba belegondoltál, hogy nagy valószínűséggel a gyerekeitek vezetékneve is az lesz, mint a férjedé? Az nem fog zavarni?
Hacsak esetleg nem kérvényezitek külön, hogy a te vezetéknevedet kapják meg, már ha a férjed beleegyezik és tényleg törvényileg lehetséges.
Kérdező, akkor most mi is a helyzet?
Alapjáraton hosszú a vezetékneved és nem szeretnéd kibővíteni plusz még eggyel, vagy azért nem akarsz még egyet, mert a férjedé nem tetszene? Mert így akkor ha jól sejtem, akkor se változtatnál a neveden, ha valami nagyon jól hangzó vezetéknevű férfi kérnéd meg a kezed, nem?
Akkor kitaláljuk!
Kombiné? Matiné?
Hosszú nevem van, de régebben (még amikor jelölt sem volt) úgy gondoltam, hogy felvenném majd a leendő levet.
Csak most jobban belegondolva irtó hosszú lenne és "a férfi" neve sem tetszik igazán a sajátom előtt.
A gyereknevekbe igazán nem gondoltam bele, magában még talán jobb, de a né-vel pláne nyelvtörővé változik - nem kombiné jellegű :) , én örülnék neki, ha az én nevem (is) örökölnék az utódok.
Külföldi nevem van, nem volt róla szó sosem hogy felvenné, lehet furcsa is lenne, meg ő megvan a saját nevével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!