Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
 131/149 kovpet ***** válasza:
100%
Amúgy, ha egy 30 ezres tétel gondot okozhat, akkor tényleg nem értem, hogy hogy fizetted volna a részleteket, ha úgy alakul.
2021. aug. 11. 11:36
 132/149 anonim ***** válasza:
100%
Hát, kedves kérdező, gratulálok, nem ugrottál bele a kelepcébe, egy gonddal kevesebb. Tényleg örülök.
2021. aug. 11. 11:38
 133/149 A kérdező kommentje:
Mint írtam, abban a hónapban, mert volt egy váratlak kiadás, elég nagy összegű. És ha fel is vettem volna nem terveztem volna fizetni, akárhogy alakul is, viszont nyilván benne lett volna a pakliban, ha ő nem tudja. De mindegy is a lényeg, hogy vége :)
2021. aug. 11. 11:40
 134/149 A kérdező kommentje:
132 Köszönöm!
2021. aug. 11. 11:40
 135/149 anonim ***** válasza:
96%
Most először érzem úgy, hogy értelme volt feljönni a Gyakori kérdésekre...
2021. aug. 11. 11:43
 136/149 anonim ***** válasza:
17%
Ha jóba van anyad a barátoddal és beleegyezne ő is akkor csinalhatnatok azt hogy vesztek egy több generációs nagy családi házat és haroman fizetitek.
2021. aug. 11. 11:44
 137/149 kovpet ***** válasza:
100%

"mert volt egy váratlak kiadás"

Magyarul nulla megtakarításod van.

Nem bántásból, de így még nagyobb mázlid, hogy tudtál nemet mondani. Ami nem nehéz, respect amúgy, csak az rémít meg, hogy így, csupasz seggre komolyan elgondolkoztál erről.

Váratlan kiadás meg mindig lehet. Betegség is. Akármi.

Én is örülök, hogy megúsztad. Jól döntöttél!

2021. aug. 11. 11:47
 138/149 kovpet ***** válasza:
100%

"Ami nem nehéz"

Akarom mondani: ami meg nehéz.

2021. aug. 11. 11:48
 139/149 anonim ***** válasza:
71%
A 136-nak annyiban igaza van, hogy édesanyád a leírásod szerint nyugdíjasként már nem fogja tudni fizetni az albérletet, öregkorára célszerű lenned az akkori (aki a mostani is lehet) pároddal magatokhoz vennetek, ilyenkor sokan már ápolásra is szorulnak. Ha már gyerekek is vannak, s a kapcsolat biztosnak tűnik, erre nem rossz megoldás egy többgenerációs ház. Most ugyan anyád egy erősen megkérdőjelezhető próbálkozást tett, de mivel máskor jó anya volt, szeretetteljes, és a maga módján gondoskodó, nem érdemel haragot.
2021. aug. 11. 11:52
 140/149 anonim ***** válasza:
72%

"Nem az ügyintézőtől vártam a visszautalást, azt hittem ez egyértelmű :D"

Egyértelmű volt, hogy nem tőle vártad. Bár annyi esszel, amennyivel egyáltalán bele kezdtél.... Az ügyintéz ő a TE nevedre szóló hitelt intézte, így TE kellett hogy fizesd. Anyádnak nem kell ezt vissza utalnia. Nyilván illő lenne, de életszerűtlen.

2021. aug. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!