Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
 91/149 anonim ***** válasza:
100%
89 - pontosan. És mivel két lakáshitelt nem lehet felvenni, a kérdezőnek nem is lehetne saját lakása. Fizethetné az albérletet, és ha anyuka a hobbijával nem keres eleget, még azt a törlesztést is, amit arra a lakásra vett fel ő, ahol az anya akar élni.
2021. aug. 10. 18:38
 92/149 anonim ***** válasza:
90%
nem fogja kilakoltatni az anyját, ha vesz egy lakást. Az anyja a lánya pénzére szándékszik támaszkodni öregkorában, ez elég egyértelmű.
2021. aug. 10. 18:39
 93/149 anonim ***** válasza:
84%
ha nem engedi ott lakni, az új lakásban, a mama veri majd az ajtót a pasi lakásában, hogy vagy vegyék őt is oda, vagy az új lakásban hadd lakhasson, mert kitették az albérletéből, és nincs pénze kaucióra, a kérdező sajnos nem fog szabadulni az anyjától.
2021. aug. 10. 18:41
 94/149 A kérdező kommentje:
Jól írták a többiek, anyukám ott szeretne lakni az elkövetkezendő éveiben, és mint írtam 1 szobás lakás így az ottlakhatás kizárt még ha az én nevemen van is. És tény hogy kidobni nem dobnám ki.
2021. aug. 10. 18:43
 95/149 anonim ***** válasza:
95%
Hát ha t3nyleg őt akarod bejegyezni haszonélvezőnek, akkor nem is dobhatod ki.
2021. aug. 10. 18:45
 96/149 anonim ***** válasza:
19%
Ha jó anya volt, akkor sem dobja ki az ember, ha most hátrányos helyzetbe hozná a gyerekét, meg ha pénzügyileg egy katasztrófa a mama. Kérdező, a mamád előbb-utóbb a pároddal (ezzel vagy egy másikkal) meg veled egy lakásban fog kikötni. Hiteltől függetlenül is.
2021. aug. 10. 18:49
 97/149 anonim ***** válasza:
21%
Felvenném, de nem szabhatna feltételt, nem lenne haszonélvezete.
2021. aug. 10. 18:53
 98/149 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos az anyuka úgyis ki fogja sírni a kérdezőnél, bármit akar.
2021. aug. 10. 19:04
 99/149 anonim ***** válasza:
91%

Másnak hitelt sosem veszünk fel! Ezt nagyon jegyezd meg!

Egyébként minek neki a haszonélvezet? Sok a buktató ebben. Ha anyád elveszti a munkáját és úgy dönt hogy nem fizet semmit, akkor a számlák neked mennek(+ a törlesztő) majd mint tulajdonos és ki sem tudod majd rakni a lakásból a haszonélvezete miatt (erősebb mint a tulajdonjog!). Mi lesz később ha kevés lesz a nyugdíja? Az egyik válaszoló írta, hogy 3.5millióra nagyjából 40ezer forint a törlesztő havonta. Te több hitelt készülsz felvenni, több lesz a törlesztő. Ha anyád nyugdíja 100ezer forint lesz majd később, akkor hogy fogja fizetni?

Rendes munkát miért nem hajlandó vállalni? Akkor ő is feltudná venni, nem?

2021. aug. 10. 19:13
 100/149 anonim ***** válasza:
100%
Ha szakítotok a pároddal, te mész albérletbe, mert anyud lakik majd ott abban a lakásban. Ha netán pedig a kedves anyukádnak nem lesz ez a hobbi munkája vagy beteg lesz, akkor nemcsak a hitelt, hanem anyudat is el kell tartanod valószínűleg, persze a saját megélhetésed mellett. Neked a saját jövődre és a majd leendő gyereked jövőjére kell gondolod, nem anyukádéra!!
2021. aug. 10. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!