Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
 101/149 anonim ***** válasza:
94%

Aaaannyira látszik, süt a kérdező minden egyes kommentjéből, hogy marhára nem lesz ebből a "megbeszélésből" semmi, hiába is tépitek itt a szátokat.

Nagy ímmel ámmal felhozza majd, hogy "biztos jó lesz anyuci nekem ez a 15 év hitel"? Az anyja rávágja majd, hogy jó, a kérdező meg repeső szívvel megy is majd anyucikának aláírni csütörtökön, és elhitelesíti magát a kövi 15 évre. Abba bele se gondol hogy őt is rughatják ki, ő is szakíthat a párjával, ott állhat bármikor a 15 év alatt majd nulla forinttal a zsebében, és senki nem fogja fizetni azt a hitelt, de főleg nem az anyja, aki még így se megy el rendesen dolgozni!

Vannak gyerekeim és ott köpném szembe magam, ha azt kérném a még nagybetűs élet előtt álló gyerekeimtől, hogy adosítsák el magukat más most ÉRTEM. Mert tudom, hogy bármi jöhet, és nem fogom tudni fizetni a hitelt.

Ilyet nomrális anya nem kér.

De ezt a kérdezőnek hiába írjátok, mert az anyja szoknyájában van. Ha neki kéne fizetni minden hónapban a hitelt, még akkor is felvenné az anyjának, mert nem tud leszakadni róla.

Ilyenné nevelte az anyja, hogy a gyereke mindent dobjon fel érte. Gondolom ment egész gyerekkorában a mérgezés, hogy "én ezt adtam nekem, ezt tettem alád, ezt áldoztam fel érted".

Megsúgom, az hogy felneveled a gyermeked, ha már megszülted, az KÖTELESSÉG. Semmi joga számon kérni azt tőled, hogy felnevelt. Mint a szülők 99%-a.

Azt ugye vágod, hogy lehet, még vennél fel te magadnak hitelt, de nem fogsz tudni, mert anyádé ott lesz a neveden? gyakorlatilag 15 évig lesz megkötve a kezed.

Ez jusson eszedbe, ha beszélni fogsz vele!

Egy rendes szülő szembe köpné magát, ha elakarná adósítani a gyerekét!

2021. aug. 10. 19:47
 102/149 anonim ***** válasza:
100%
Csütörtökig várjunk, talán ezt mondta hogy akkor lesz az aláírás..remélem azért akkor még kapunk értesítést a kérdezőtől, hogy remélhetőleg nem írta alá. Ha igen akkor meg jó nagy haszna volt ennek a kérdésnek és ennek a sok válasznak.
2021. aug. 10. 19:49
 103/149 A kérdező kommentje:
101: Soha az életbe nem bújtam anyukám szoknyája alá. Nem tudom ezt honnan és miből veszed. Ez egy szar helyzet, igen szar hogy ilyet kér tőlem, nekem sem jó ezért tettem fel a kérdést, mivel képzeld van aki szerint ez normális, viszont szerintem nem teljesen. Ha ennyire így lennék vele fel sem tettem volna a kérdést. Köszönöm a normális válaszokat, amire a kérdésem irányult, de ez pont nem az. Ma este beszélek vele, meglátjuk mi lesz. Az embernek az anyját nem könnyű vissza utasítani ezt kérlek értsétek meg. Nem azért tettem fel a kérdést hogy itt bárkit savazzon bárkit, egyszerűen kiváncsi voltam kinek mi fér bele, mert nem tudtam mi a helyes döntés. Szerintem van ilyen élethelyzet más életében is. Mivel hirtelen történt a dolog(mint írtam de van aki csak ide ír és el se olvassa az előzményeket) ezért nem nagyon tudtam köpni nyelni se. Értem teljesen amit ti írtok, viszont nekem még nincs gyerekem nem tudom hogy ez milyen érzéseket kelt, azt tudom, vagyis éreztem magamban hogy ilyet én se tennék, mivel ha már semmit nem tudtam megteremteni, lejjebb húzni nem húznám a gyermekem. Ettől fuggetlenul az anya is fontos egy ember életében. Ma este meglátjuk hogy reagál, holnap írok.
2021. aug. 10. 20:01
 104/149 anonim ***** válasza:
92%

"Ma este beszélek vele, meglátjuk mi lesz. Az embernek az anyját nem könnyű vissza utasítani ezt kérlek értsétek meg."

De igen, könnyű visszautasítani, ha tudsz önállóan gondolkodni. Nem hiába írja a kommentelők 99%-a ugyanazt, hogy ez faxság. Szóval bárhogy könyörög is anyád, bármit vág a fejedhez, ne engedj neki. És igen, majd mi is meglátjuk, hogy mennyire vagy felnőtt.

2021. aug. 10. 20:07
 105/149 anonim ***** válasza:
94%
Tuti aláírja ahogy érzem a válaszaiból...és egy életre meg fogja bánni.
2021. aug. 10. 20:09
 106/149 A kérdező kommentje:

“Majd mi is meglátjuk mennyire vagy felnőtt”

Nem nektek szeretnék bizonyítani ismeretlenül annak ellenére hogy megerősitettetek a gondolatomba. Senki miatt nem veszíteném el őt, mivel a párom előtt csak ő volt nekem, nem volt B terv. Viszont azt megígérhetem hogy elfogom neki mondani az álláspontom és hogy én ezt nem szeretném meg tenni. Ha erre nem jól reagál akkor lehet a jó kapcsolat rovására is mehet( miatta ) mivel ahogy írtátok, ez így nem oké. De minél nyugodtabban és emberségesebben szeretném vele ezt közölni/lezárni. Ti nagyon magabiztosan írjátok ezt, amiért irigyellek titeket, de rengeteg mindenben együtt egymás mellett voltunk és szomorú lenne ha ilyen miatt vége szakadna a kapcsolat. Persze bennem is ott van, hogy ha neki ennyit ér,hát legyen. Szóval értek én mindent csak egy kicsi empátiának is örülnék, ha már ennyien összegyűltünk :)

2021. aug. 10. 20:14
 107/149 anonim ***** válasza:
100%
de rengeteg mindenben együtt egymás mellett voltunk és szomorú lenne ha ilyen miatt vége szakadna a kapcsolat...az is szomorú hogy konkrátan manipulál téged és bűntudatot kelt benned adósság miatt és ezzel egy életre tönkre tenne...
2021. aug. 10. 20:15
 108/149 anonim ***** válasza:
100%

"Senki miatt nem veszíteném el őt"

Ok. :D Akkor ne gondolj a jövendőbeli gyerekeidre sem, akiknek majd anyád miatt kell nélkülözniük, mert te fogod fizetni majd a hiteljét, ez nyilvánvaló. Ha persze felveszed.

2021. aug. 10. 20:18
 109/149 A kérdező kommentje:
Ezt most úgy értettem, hogy a mostani helyzetben, nem a jövőben, ezért is írtam hogy nem veszíteném most jelenleg. És azt nem is szeretném, ezt tartom. Ettől függetlenül ha neki ez erre ad okot, akkor nyílván sok mindent nem tudok csinálni. Egyébként értem és köszönöm hogy segíteni akartok, de ne tegyünk úgy mintha ez annnnyira könnyű dolog lenne. Mint írtam elmondom neki mi a helyzet, de erőt kell vennem magamon. Tudom hogy manipulál, főleg hogy most leírtátok. Csak ne menjen át vitába mert nem ezért tettem fel a kérdést, tanácsot véleményt kértem, amik jól is jöttek/jönnek. De szeretném ha normálisan közölnétek velem, köszi :)
2021. aug. 10. 20:24
 110/149 anonim ***** válasza:
93%

de ne tegyünk úgy mintha ez annnnyira könnyű dolog lenne.

de az csak te nem látod mivel manipulál téged és emiatt érzed azt, hogy ha nem csinálod meg ezt akkor hátba vágod és ezzel még vele is megrontod a kapcsolatod pedig a kapcsolat eleve romlott ha ilyet csinál egy anya... De szeretném ha normálisan közölnétek velem, köszi..eddig is mindenki full normális volt, nem értem mi bajod?

2021. aug. 10. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!