Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 9 éves.Az apjától 4 éve külön vagyunk.Emberileg aránylag normálisnak mondható a kapcsolatunk, kisebb nagyobb vitáktól eltekintve, többnyire én engedek.

Az egészségi állapotom megromlott.

Gondolkoztam a végrendeleten,amit természetesen meg fogok csináltatni.

Nekem van egy lakásom, és jelenleg ház vásárlást tervezek.

Mind a két ingatlan hitel és teher mentes.

Ha velem történne valami akkor a fiam az apjához kerülne.

Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.

Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne, és az természetes,hogy az ő nevére kerülne mind a kettő ingatlan,de 18 éves koráig nem tudná használni ugye egyedül.

Viszont az exemet nem szeretném egyik ingatlanba se költöztetni, nem vigyázna rá, nem tenne bele semmit.

Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet mit tennétek a helyemben?

Köszönöm

2021. aug. 9. 12:37
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
100%

Ebben mi a szuper, kérdező? Fentebb írtad, hogy család egyáltalán nincs. Most kiderült, hogy tulajdonképpen hivatalosan apa sincs?

Mert ha ez a helyzet áll fent, kikerülhetetlen a hivatásos gyám és az intézet.

2021. aug. 9. 19:06
 52/58 A kérdező kommentje:

Az információ szuper,h kaptam, nem a tartalom.

Gondolom apasági nyilatkozattal mindez megoldható,ha elkezdjük intézni.

2021. aug. 9. 20:28
 53/58 anonim ***** válasza:
100%
Jah, értem. Elnézést.
2021. aug. 9. 20:31
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
52-es Ez nem ennyire egyszerű. Ez peres eljárás ilyenkor, de ha teljes jogú nyilatkozatot tesz, akkor nemperes eljárásban bejegyzik az apaságot. Gyámhatóságon kell elindítani az eljárást.
2021. aug. 9. 20:42
 55/58 anonim ***** válasza:
83%
Az is lesz azért pár hét, míg átmennek a hivatalos dolgok.
2021. aug. 10. 02:21
 56/58 anonim ***** válasza:
100%

54-es azért azt tegyük hozzá, hogy ez a magyarországi jogrend és folyamat az apaság elismerésére, kérdés hogy abban az országban mi van. Mindenképpen kell keresned egy családjogi ügyvédet kérdező, de olyant, aki jártas nemzetközi jogban is, mert itt két külön folyamatról van szó.

Először is a gyermekelhelyezést kell biztosítani, másodszor az ingatlan öröklést. Szépen sorban.

Ezt pedig a konzulátusi honlapon lehet olvasni: Magyar állampolgár gyermeke a törvény erejénél fogva a születésével magyar állampolgár lesz, függetlenül a születés helyétől. Tehát a gyereked automatikusan magyar állampolgár akárhol is született.

2021. aug. 10. 07:20
 57/58 anonim ***** válasza:
0%
Kibírnám, míg a gyerekem 18 nem lesz. Keresnék egy családtagot, akiben lehet bízni.
2021. aug. 18. 17:39
 58/58 anonim ***** válasza:
100%

57!

Hja, mert ha mondjuk épp végső stádiumú rákos, akkor az csak azon múlik, hogy kibírj a még 9 évig.

2021. aug. 18. 17:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!