Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 9 éves.Az apjától 4 éve külön vagyunk.Emberileg aránylag normálisnak mondható a kapcsolatunk, kisebb nagyobb vitáktól eltekintve, többnyire én engedek.

Az egészségi állapotom megromlott.

Gondolkoztam a végrendeleten,amit természetesen meg fogok csináltatni.

Nekem van egy lakásom, és jelenleg ház vásárlást tervezek.

Mind a két ingatlan hitel és teher mentes.

Ha velem történne valami akkor a fiam az apjához kerülne.

Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.

Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne, és az természetes,hogy az ő nevére kerülne mind a kettő ingatlan,de 18 éves koráig nem tudná használni ugye egyedül.

Viszont az exemet nem szeretném egyik ingatlanba se költöztetni, nem vigyázna rá, nem tenne bele semmit.

Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet mit tennétek a helyemben?

Köszönöm

2021. aug. 9. 12:37
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

Nem, nem magyar, nem is ott született Magyarországon.

Persze, utána!!

Ami nem releváns infó miért is szükséges?

Unatkozol kedves utolsó válaszoló?

Nincs valami jó sorozat a tv-ben? :)

Ott tuti lehet nyomozni meg rosszindulatú lenni!

2021. aug. 9. 15:44
 32/58 anonim ***** válasza:
64%
Semmi rosszindulat nincs bennem, csupán mókás, hogy ennyire titkolod, hol élsz.
2021. aug. 9. 15:48
 33/58 A kérdező kommentje:

Nem releváns infó,a kérdésem kizárólag Magyarországra,magyar ingatlanokra,öröklésre vonatkozik,gyermek-szulo között.

A gyermekemnek megigenylem a magyar állampolgárságot, és Magyarországon fog élni, tehát jelentéktelen, hogy per pillanat hol él, élünk.

A másik fél,az apja is tud róla, nem, nem csempeszem ki az országból, mielőtt valaki erről is kérdez.

Orvosi papírok nem szükségesek esetleg a kérdés valaszolasara?

2021. aug. 9. 15:54
 34/58 anonim ***** válasza:
78%

Aha.

Nos, mókás vagy...

Ha az apa külföldön el, és te meghalsz, a gyerek marad ott külföldön az apjával. Nem, nincs oylan ország a vilagon, ahol az anya halála eseten ne a külön elő apa lenne a gondviselő. Kivételt képez ez alól ha az apa szülői felügyeleti jogát megszüntette a bíróság, apeh esetben viszont ha fejre állsz se lehet nála a halálod után se a gyerek. Ezzel be is fejeztem a veled valo tarsalgast, emrt egyértelműen kamuzol. További jó szórakozást, szia.

2021. aug. 9. 16:01
 35/58 A kérdező kommentje:

Mielőtt meghalok megengeded, hogy Magyarországra koltozzek a fiammal? :)

Köszönöm ha igen!

Örülök, hogy az európai jogot is így ismered,szuper vagy <3

Szia!

2021. aug. 9. 16:07
 36/58 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem kérsz inkább egy ügyvédtől tanácsot?
2021. aug. 9. 16:33
 37/58 A kérdező kommentje:

A lelked megnyugtatására tessék:

If the natural parent die intestate—without a will—the court appoints a guardian. As a rule, the court nominates a family member, such as a grandparent, even if this is someone you don't want raising your child.

Én vagyok 100%-ban a gyermek guardian-ja,nincs joint custody,de biztos vagyok benne, hogy érted mindezt, és tudod, hiszen iszonyatosan okos vagy!

Szóval bár a kerdesemhez semmi köze ennek, te kis Columbo,ha én nem írok végrendelet, és nem jelolom meg az apját, hogy ő legyen halálom esetén a Guardian, akkor először bizony intézménybe helyezik el, amíg a processz tart, akár pár napra, akár hetekre,ezt a részét nem tudom, és az apa igényli meg,h hozzá kerüljön,amit meg is ítélnek neki, kivétel ha nem megfelelő minderre akkor a bíróság itel ki neki gyamot.

A fiamat nem szeretném kitenni ennek még 1 órára sem.

2021. aug. 9. 16:42
 38/58 anonim ***** válasza:
78%

"A gyerekem nem magyar állampolgár (egyelőre)

Én is,apja is igen."

Honosítással lettetek magyar állampolgárok és nála még nem folytatták le az eljárást? Vagy örökbefogadott gyerek? Ha egyik sem, akkor ő is magyar állampolgár, ha a szülei azok. Miért ne lenne az?

2021. aug. 9. 16:42
 39/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést, folyamatban lesz hamarosan a nagykövetségen a fiam magyar állampolgársága megigenylese.

Bár pár hónap mire adnak időpontot.

És szeretném megkérdezni,h ennek mi köze van a kerdesemhez? :)

2021. aug. 9. 16:45
 40/58 A kérdező kommentje:
Természetesen ahogy írtam már előrébb, ügyvédet fogok felkeresni,csak reméltem itt kaphatok esetleg pár jó ötletet,tanacsot,amit én esetleg nem tudok, nem jut eszembe,de ez már kezd elmenni más irányba,mert minden más lett fontosabb.
2021. aug. 9. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!