Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 9 éves.Az apjától 4 éve külön vagyunk.Emberileg aránylag normálisnak mondható a kapcsolatunk, kisebb nagyobb vitáktól eltekintve, többnyire én engedek.

Az egészségi állapotom megromlott.

Gondolkoztam a végrendeleten,amit természetesen meg fogok csináltatni.

Nekem van egy lakásom, és jelenleg ház vásárlást tervezek.

Mind a két ingatlan hitel és teher mentes.

Ha velem történne valami akkor a fiam az apjához kerülne.

Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.

Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne, és az természetes,hogy az ő nevére kerülne mind a kettő ingatlan,de 18 éves koráig nem tudná használni ugye egyedül.

Viszont az exemet nem szeretném egyik ingatlanba se költöztetni, nem vigyázna rá, nem tenne bele semmit.

Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet mit tennétek a helyemben?

Köszönöm

2021. aug. 9. 12:37
1 2 3 4 5 6
 11/58 kovpet ***** válasza:
82%
Ha nem fizeti a rezsit, akkor kikapcsolják a szolgáltatásokat. Tartozni ő fog, nem a lakás és nem a gyerek, akinek a nevén nem is lehet közműszerződés, mert nem jogképes, amíg nincs 18.
2021. aug. 9. 14:00
 12/58 anonim ***** válasza:
84%

#10, Ilyenkor a gyámhivatal pert indít a gyám ellen, és elmozdítja a pozíciójából. Évente van számadási kötelezettség, nem fajul el a végrehajtásig az ügy, hidd el.

Na jó, vannak túlkapások, de ne fessük az ördögöt a falra. Pláne ha a gyám (jelen esetben apa) is ott lakhat, azaz a saját lakhatását is veszélyeztetné ezzel a húzásával.

2021. aug. 9. 14:03
 13/58 anonim ***** válasza:
22%
még valami. mindenképp kizárnám az öröklésből. Ha neadjisten történne valami a fiaddal,az apa örökölne utána...
2021. aug. 9. 14:07
 14/58 anonim ***** válasza:
94%

Na igen, kiskorú nevén nem is lehet közüzemi szerződés. Apa max. a közös költségekkel és az ingatlanadóval maradhat el, az terhelődhet az ingatlanra.

(Előző voltam)

2021. aug. 9. 14:08
 15/58 anonim ***** válasza:
21%

Mit tennék? Abba hagynám a kamukérdések kitalálását :D

Mosolygós smiley-val írod, hogy a gyereked vagy az apjához kerül (amit te nagyon nem akarsz) vagy árvaházba. Na itt azért eldurrant az agyam.

2021. aug. 9. 14:11
 16/58 A kérdező kommentje:

Mindenképpen ügyvédhez fordulok,ez nem kérdés, viszont szeretnék úgy elmenni hozzá, hogy egy felvázolt tervem legyen.

Természetesen kizárom az apát az öröklésböl.

Nem idegesitesz kedves válaszoló,ez is már megfogalmazódott bennem,a rezsi, ahogy az is, hogy szeretném ha az egyik ingatlan albérletbe ki lenne adva, és az a pénz is a fiamhoz,fiam számlájára kerülne,de ezt kivitelezni egyelőre macerás.

2021. aug. 9. 14:12
 17/58 A kérdező kommentje:

Örülök kedves 15-os kérdező, hogy derülsz egy jót :)

Azért mert a te vilagodban nem létezik ilyen, attól még valós lehet a maséban :)

Nem,nincs senkim,nincs senkink,tudom,ez biztos vicces :D

2021. aug. 9. 14:14
 18/58 anonim ***** válasza:
56%

Te érted egyáltalán mi van írva a 15-ös válaszban.

Segítek egyáltalán nem az, hogy Ő derült volna ezen.

2021. aug. 9. 14:17
 19/58 kovpet ***** válasza:
92%

"Természetesen kizárom az apát az öröklésböl."

Ez jól hangzik, de utánad nem örököl, a gyereked után igen, de erre meg nem vagy hatással. Ő se nagyon, csak ha fennállnak a kitagadás komoly feltételei, pl ha az életére tört. Ezt a vonalat engedd el, szerintem, kár ezen rugózni.

"szeretném ha az egyik ingatlan albérletbe ki lenne adva, és az a pénz is a fiamhoz,fiam számlájára kerülne"

Ezért semmit nem kell tenned, a fiad ingatlanja után a bevételt a gyámügy nem hagyja elkölteni az apának, kivéve persze, ha csak így élnek meg. Azt meg megint nem tudod befolyásolni, hogy kiadja-e.

2021. aug. 9. 14:17
 20/58 kovpet ***** válasza:
82%
(Persze menj el ügyvédhez, én nem vagyok jogász, simán tudhatok rosszul valamit.)
2021. aug. 9. 14:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!