Mit tennétek a helyemben?
Sziasztok!
Kisfiam 9 éves.Az apjától 4 éve külön vagyunk.Emberileg aránylag normálisnak mondható a kapcsolatunk, kisebb nagyobb vitáktól eltekintve, többnyire én engedek.
Az egészségi állapotom megromlott.
Gondolkoztam a végrendeleten,amit természetesen meg fogok csináltatni.
Nekem van egy lakásom, és jelenleg ház vásárlást tervezek.
Mind a két ingatlan hitel és teher mentes.
Ha velem történne valami akkor a fiam az apjához kerülne.
Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.
Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne, és az természetes,hogy az ő nevére kerülne mind a kettő ingatlan,de 18 éves koráig nem tudná használni ugye egyedül.
Viszont az exemet nem szeretném egyik ingatlanba se költöztetni, nem vigyázna rá, nem tenne bele semmit.
Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet mit tennétek a helyemben?
Köszönöm
"a fiam az apjához kerülne.
Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.
Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne"
Ha azt tartanám fontosabbnak, hogy az apjához kerüljön, akkor hozzá kerülne, ha viszont azt, hogy az anyagi biztonsága meglegyen, akkor nem biztos, hogy úgy intézném, hogy az apjához kerüljön.
Számodra megnyugtató lenne, ha albérletről-albérletre húzkodná a gyereket, minthogy beköltözne a lakásodba? Teszem azt az albérlet nélkül megmaradt összeget a gyerekre fordítaná, az nem lenne jobb opció?
Remélem, hogy az egészséged rendbe jön, és ez fel sem merül majd, de kicsit gondold ezt jobban át.
Nem lenne megnyugtató,pont ezért született a kérdés :)
A részére megmaradt összeget amit nem albérletre költene, sajnos nem minden esetben fordítaná a gyerekre, sajnos most sem azt teszi :)
Bár így lenne, akkor tudnám a választ az összes kérdésemre.
Köszönöm, remélem én is :)
Nem akarom idegesíteni a kérdezőt, de olyankor mi van, ha beköltözik az apa a lakásba, és nem fizeti a rezsit?
Olyankor elárverezik egy olyan gyereknek a lakását aki még koránál fogva nem is lenne képes fizetni, fenntartani a lakást? Más miatt?
Ilyenkor mit ér, hogy más a gyermek vagyonkezelője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!