Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 9 éves.Az apjától 4 éve külön vagyunk.Emberileg aránylag normálisnak mondható a kapcsolatunk, kisebb nagyobb vitáktól eltekintve, többnyire én engedek.

Az egészségi állapotom megromlott.

Gondolkoztam a végrendeleten,amit természetesen meg fogok csináltatni.

Nekem van egy lakásom, és jelenleg ház vásárlást tervezek.

Mind a két ingatlan hitel és teher mentes.

Ha velem történne valami akkor a fiam az apjához kerülne.

Neki nincs semmije, tengődik, tartaléka minimális.

Szeretném ha a fiam nem nélkülözne, és biztosítva lenne a lakhatása, nem albérletről albérletre tengődne, és az természetes,hogy az ő nevére kerülne mind a kettő ingatlan,de 18 éves koráig nem tudná használni ugye egyedül.

Viszont az exemet nem szeretném egyik ingatlanba se költöztetni, nem vigyázna rá, nem tenne bele semmit.

Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet mit tennétek a helyemben?

Köszönöm

2021. aug. 9. 12:37
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
96%

Az apa nem a gyámja a gyereknek, hanem az apja. És hacsak nincs valami durva dolog a háttérben, hozzá kerül a gyerek. Onnantól kezdve pedig vagy a házban, vagy a lakásban fognak lakni, hiszen így biztosított a gyerek lakhatása. De az apja nem tudja eladni az ingatlanokat (kivéve persze, ha eladja és legalább azzal megegyező értékűt vesz a fiúnak helyette). Kiadni ki tudja, de a pénzt a gyerekre kell költenie, vagy egy a gyerek nevén lévő számlára kell lapátolnia. Ez az alapeset végrendelet nélkül.

Igazából ezen végrendelettel se nagyon tudsz változtatni olyan irányba, ahogy te szeretnéd.

2021. aug. 9. 14:22
 22/58 A kérdező kommentje:

A nevető smiley-ra reagáltam az első mondatában, hogy jót derül ;)

Egy olyan országban élek jelenleg, hogy ha nincs végrendeletem, és abban nem foglalom bele, hogy a másik szülő gondoskodjon tovább a gyerekről, ügyvéd jelenlétében, akkor igen, sajnos, intézménybe helyezik a gyermeket mindaddig amíg az élő szülő jogi úton igényli a gondozást.

De a kérdésem nem erre irányult, és se nem poénból,se nem unalomból tettem fel ezt a kérdést :)

2021. aug. 9. 14:25
 23/58 anonim ***** válasza:
70%
Ha ha komoly a kérdés, akkor tényleg felejtsd el végre a szmájlikat.
2021. aug. 9. 14:35
 24/58 kovpet ***** válasza:
95%
Nem Magyarországról van szó? Ezt az apróságot írhattad volna már az elején. Akkor vissza az egész, ki tudja, hogy ott mik a jogszabályok.
2021. aug. 9. 14:39
 25/58 anonim ***** válasza:
91%

El3g mókás magyar oldalon magyar, a magyar jogszabályokat ismerő embereket kérdezni, ha külföldről van szó.

Azért annyit elmondok neked innen, szintén külföldről, hogy ha te magyar vagy, akkor a gyereked is az, ergo a magyar állam is rendesen beleszólhat kb mindenbe

2021. aug. 9. 14:58
 26/58 A kérdező kommentje:

A két ingatlan Magyarországon van, ezért kérdeztem meg itt, magyarként, magyaroktól!

Csak erre irányult a kérdésem,nem a smileykra,se másra.

Köszönöm az eddigi válaszokat,akik próbáltak segíteni, és információkat írtak!

2021. aug. 9. 15:22
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
Melyik országról van szó kérdező?
2021. aug. 9. 15:23
 28/58 A kérdező kommentje:

A gyerekem nem magyar állampolgár (egyelőre)

Én is,apja is igen.

2021. aug. 9. 15:24
 29/58 anonim ***** válasza:
84%
Látom, közben leírtad.
2021. aug. 9. 15:24
 30/58 anonim ***** válasza:
20%

Ha a gyerek mindket szülője magyar állampolgár, akkor a gyerek is az.

Marhára mindegy, hogy hol van az ingatlan.

Miért ekkora titok, hol élsz? Talán mert utána tudna valaki nézni a kamudnak?

2021. aug. 9. 15:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!