Mit tennétek a helyemben?
35 éves férfi vagyok. Apám néhány hónapos koromban elhagyott, gyerektartást nem fizetett, nem is látogatott rendszeresen csak alkalmanként a 2 kezemen megtudom számolni hány alkalommal találkoztunk.
Na már most meghalt, megkeresett a testvére, azt mondta hogy apámnak volt egy örökölt életbiztosítása, fizessem a temetést ki. Vagy a másik hogy ha nem akarom akkor pedig mondjak le mindenről... nem tudom mi az a minden, elvileg csak ez az életbiztosítás van ami kb 700.Ezer sem ház sem más, mert azt mondta neki apám hogy ő rá akarja hagyni ha történik vele valami.
Engem nem érdekel, sajnálom. Ráadásul Németországban élek, nem könnyű hazamenni lemondani sem, a pénz sem érdekel, de többen mondták ne mondjak le.
Ha nincs felesége, akkor neked kell állni a temetés költségeit. Ha lemondasz róla, akkor nem.
Én egyelőre nem mondanék le, megvárnám a hagyatékit, és attól tenném függővé.
Has viszont nem tartasz igényt semmire, akkor ezt közöld a nagybátyáddal, és ne is fizess! Ha megjön a levél a hagyatéki tárgyalás időpontjáról, hívd fel a közjegyzőt, ő elmondja, miket kell elküldened a lemondáshoz ahhoz, hogy ne kelljen emiatt hazajönnöd.
Zavaros a történet, mert egyszer azt mondja a nagybátyád, hogy ott a biztosítás, fizesd te a temetést, másszor meg azt, hogy az apád a nagybátyádra akart hagyni mindent ("ő rá akarja hagyni ha történik vele valami.").
A dolog egyszerű: El kell menned a hagyatéki tárgyalásra, és ott kiderül, mennyi az annyi, és akkor döntesz, hogy elfogadod-e vagy sem az örökséget.
A temetés kifizetéséről most kell döntened. Ha nincs biztosítás, akkor legalább kiderült, hogy a nagybátyád egy szar ember. Mellesleg a hamvasztás relatíve olcsó. Feltételezem, ha már apád nem nagyon foglalkozott veled, te sem akarsz sírhelyet neki.
Kifizetném a temetést örökségtől függetlenül.
Anyagi oldalát nézve 700 biztos fedezi a temetést.
Nagybátyád története több szempontből sem stimmel.
Nagyon úgy hangzik, hogy lehet más is a hagyaték amiről igyekszik lebeszélni.
Nem túl hihető, hogy azt mondta rá akar hagyni mindent és ez így jogilag sem állja meg a helyét. Apád ha tényleg a testvérére akarta hagyni a dolgokat azt nem mondani kell hanem írásban rögzíteni mert ha nincs végrendelet gyerekekre és házastársra szállnak az ingóságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!