Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Apám tavaly év végén elköltözött itthonról, mert összejött egy nővel, és őt választotta. Nem volt igazán jó a házasságuk anyámmal, nem ért meglepetésként, bár azt nem gondoltam volna, hogy megcsalás lesz, apámon nem tűnt fel semmi változás. De nem is ez a lényeg. Mióta ez megtörtént, anyám teljesen kifordult magából. Megértem hogy rosszul esik neki, próbálom támogatni mindenben, de nagyon nehéz neki, és elkezdett fura dolgokat művelni, pl. jósnőkhöz jár, akik azt mondják neki hogy apám majd visszajön hozzánk mert otthagyja a nőt, stb., azóta erre vár, erre készül. Én egyébként tartom a kapcsolatot apámmal, amennyire én látom kiegyensúlyozottabb, boldogabb mióta nem itthon él, a nővel sincs komolyabb bajom, egész normálisnak tűnik. De anyámat nagyon sajnálom, és úgy látom, mintha kezdene ebbe az egészbe picit beleőrülni. Hogyan segíthetnék neki? Rossz látni, hogy jósnőkre, meg ásványkarkötőkre szórja a pénzt, ezek nem fognak segíteni, de hiába állunk mellette, én és a családunk, senkire nem hallgat, egyik percben apámat és a nőt szidja, a másikban visszavárja és szerelmes apámba, nagyon hullámzó. Mit tehetnék, mondhatnék, hogy jobb legyen?
2021. jún. 2. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Talán beszélgess el vele és próbáld ráébreszteni arra, hogy a történtekben neki is van legalább 50% felelőssége. Próbálj úgy beszélgetni vele, mint egy terapeuta pszichológus, azaz anyád jusson el oda, hogy belátja a saját hibáit és mulasztásait. Mert jelenleg nyilván minden felelősséget elhárít magától, holott nyilván te is látod részben ezt, részben azt is, hogy anyád nem tett meg mindent a harmonikus kapcsolatért.
2021. jún. 2. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:
20%
Hány évesek a szüleid és hány évet voltak együtt mielőtt szétmentek?
2021. jún. 2. 11:18
 3/9 A kérdező kommentje:

Anya 55 éves, apa 46, 18 évig voltak házasok, én vagyok 17.

Próbálok vele beszélgetni, sokszor hívom el sétálni, hogy beszélje ki magából, de én nem tudok tanácsot adni szerintem érdemben. Tele van gyűlölettel úgy érzem. Anyám nem igazán látja a saját hibáit, most mindenért apám a hibás (azaz a nő), de nem is a hibáit akarnám neki most felhánytorgatni, az mindkettejüknek van amennyire én látom, csak valahogy ki akarom rángatni ebből az állapotból, amiben 8 hónapja van.

2021. jún. 2. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:
97%

a szerelemhez 2 ember kell. 1 ember kevés, 3 meg sok.

Pszichologushoz el lehet küldeni?

2021. jún. 2. 11:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Én mondtam neki, hogy szerintem érdemes lenne, de nem akar pszichológust, azt mondja az pénzkidobás lenne.
2021. jún. 2. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
98%
Nem nagyobb pénzkidobás, mint a jósnők, meg a karkötők..
2021. jún. 2. 12:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Túllesz rajta, ő így dolgozza fel. Nekem is volt ismerősöm, aki ezt csinálta, mindenben jelet látott, hogy már sír utána a pasi, már biztos szarul van, már biztos bánja, volt jóslás, szerelmi kötés, tököm tudja. Vagy egy évig ezt hallgattuk tőle, aztán egyszercsak eljutott oda, hogy akkor ő igenis ismerkedik, majd meglátja a másik, ha késő lesz - aztán végül szerelmes lett, és már nem érdekli.

Ez egy gyászfolyamat, csak anyudnál az ezózásban jött ki. Majd lesz jobb.

2021. jún. 2. 12:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, jól írja az előző. Ez egy gyászfolyamat, és anyud így próbálja megoldani. Vége lesz előbb-utóbb, türelem.
2021. jún. 2. 12:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Max segíteni lehet picit, hogy kevésbé érezze magát rosszul. Foglalkozni kell vele minél többet.
2021. jún. 3. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!