A helyemben a család házát újítgatnátok, vagy saját ingatlanra tennétek félre?
Szolnokon van egy családi házunk, amiben apukám él egyedül. Testvérem nincs, anyukám meghalt 10+ éve és ez amolyan generációs ház, még nagypapám építette. Apukámé lett aki szintén egyke volt, ő a felét anyukámra íratta így az a fele most az enyém. Elég jó helyen van, 800 nm-es telken beépített tetőteres, 4 háló+1 nappalis, tippre talán 120-140 nm-es ház a város belterületén a belvároshoz közel. Őszintén fogalmam sincs mennyit ér, de már Szolnokon is a 4 szobás újépítésű lakások vannak 30 millió körül.
Én Pesten élek, bő 400 ezer körül keresek, amiből évi 2 milliót teszek félre. Sajnos apukám 66 éves és kemény alkoholista, némileg túlsúlyos. Én kívánom, hogy még éljen 20 évet, de az életmódját elnézve erre nem látok sok esélyt. Viszonylag jó nyugdíja van (220 ezer vidéken, saját ingatlan mellett), ő is mérnök volt, fejben azután csúszott le, hogy anyum meghalt. De erre sem ácsingózom, hogy meghaljon (jóban vagyunk, nem az az agresszív alkoholista, hanem az a csendes magába forduló). Anyagi szempontból kérdezem, hogy szerintetek amit félreteszek pénzt magamnak tegyem el inkább és gyűjtsek saját ingatlanra majd Pesten ahol most az életemet elképzelem, vagy az otthoni házat újítgassam belőle? Mert végülis lehetne arra is költeni, bár nem ott élek, de az enyém is és úgy illene, hogy az ingatlanját karbantartja az ember. Ha vette sem csak az árára nyögi ki a pénzt, hanem a karbantartására, felújítására is, vagy ha nem tudja akkor az jel hogy túl nagy ingatlanja van. Apának pénze lenne rá, csak leszarja, nem sok kedve van és sajnos az utóbbi 10 évben semmi nem lett a házra költve, de azért ne egy romhalmazt képzeljetek el, nagy bajai még nincsenek.
28/F
Attól függ hogy Szolnokon azzal a szakmával tudnál-e ennyit keresni mint most. Vagy ha nem is akkor baj lenne e neked ha vmivel kevesebb.
Én se akarok genya lenni de szerintem ha ez alapból a tiéd. Megvagy vele elégedve akkor nem kínlódnék a házvétellel.
Később is eltudod majd adni ha pestre vagy akárhova akarsz menni. De ki is adhatod
Mennyire kell újítani perpill?
Újítgatná a fene. Szolnokon? Oké, nem kell, hogy mindenki Bp-n éljen, de Szolnok az egy totál más világ.
Felejtős, ráadásul apád alkesz, nem tudhatod, mikor dönt úgy, hogy a ház árát is inkább elissza.
Ugye nem olvastad el figyelmesen? A ház fele már most is a Kérdezőé.
Kérdező!
Az 1-es írta le a tutit.
Nekem eszembe nem jutna 60-70 milliós házat venni/építeni, ha van egy statikailag jó állapotú, legfeljebb a jelenkor elvárásainak megfelelően felújítandó, akár család számára is kényelmes házam.
A felújításnak már csak azért is értelme van, mert ha később mégis az eladás mellett döntesz akkor jobb áron tudod értékesíteni.
5!
De, elolvastam. A fele. FELE. A masikfele nem. Ha eladja, szintén nem. Ha csak leamortizálja, akkor se megy vele sokra.
akkor költenék rá, ha 100%ig az enyém volna. Amúgy egy fillért se.
gondolj bele, hogy te felújítód az alkesz apád, meg felgyújtja.
7-es
Nyilván van biztosításuk, az apja gondjától függetlenül.
Én kifejezetten antialkoholista vagyok, mégis sikerült felgyújtanom a konyhát.
Csakis sajátba. Apukád akár meg is nősülhet. Akkor halálakor az özvegy haszonélvezetet kap és te a lábadat se teheted be abba a házba.
Az örökség mindig feltételes. Ha tényleg megöröklöd, akkor eladod és az árával csinálsz amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!