Ez miért van így?
16 éves lány vayok. 12 éves korom óta rendszeresen elvégzem a háztartási dolgokat. Főzök, Mosok, Takarítok. Mindent megcsinálok. Rendesen tanulok. Gazdasági iskolába járok. A húgomnak is mindent megcsinálok amit csak kér. Ha például: már csak egy darab kakaós csiga maradt is inkább neki adom, mint hog el felezzem vele, mert úgyis kérné a enyémet is utána. Mégis én vagyok a szüleim szemében a rossz, a szar, a kutya, a mocsok. Napi szinten elhordanak mindennek. Mindig mondanák rám olyanokat, hogy "Csak a baszáshoz van eszed" stb... Van egy barátom 8 hónapja. Élünk nemi életet, de már mikor szűz voltam is mondtak rám ilyeneket. Naponta fenyegetnek, hogy megvernek, néha meg is teszik. A húgom ezzel szemben mindent megkap. Sosa nem veszélnek vele csúnyán, még a hangjukat sem emelik fel rá. Bukdácsol az iskolában, de a szüleim őt ígyis istenítik. (8 éves)
És persze én ha valami "rosszat" sinálok a testvéremmel például: Megkérem, hogy miután evett a tányért és a poharat a mosogatóba tegye be. Még a szüleim velem kiabálnak, hogy ő még gyerek, és hogy ne kényszerítsem ilyenre. Ő nem csicska, van neki egy nővére aki majd elpakol utána, elvégre ezért van!"
Szia!
Nem tudom miért lehet de biztos nagyon rosszul érzed magad. Azt tudnod kell hogy én már felnőtt vagyok és ha még belül gyermek is, csak felnőtt szemmel látom a dolgokat. A szülők sajnos nem tudják ugyan úgy szeretni a gyermekeiket, ez normális. Az már kevésbé hogy ez egyértelműen látszik. Próbálj velük beszélni. A húgodnak próbálj segíteni a tanulásban a szüleid ezt hátha jó szemmel fogják nézni. Keress fel egy pszichológust ő hátha jobban tud segíteni mint én. Ha meg vernek rendszeresen akkor viszont szólj tanárnak, olyannak akivel jóba vagy. Nagyon nehéz lehet most neked és sok kitartást kívánok. Remélem mások is tudnak javasolni ezeknél jobb dolgokat is.
Az sajnos nem jó ha szól... Kimegy a gyámügy és ha esetleg elviszik, még rosszabb lesz neki mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!