Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem, az Állatorvosi egyetem lett volna a célom, amihez azonban nem volt elég pontom, ezért elkezdtem egy 2 éves vegyésztechnikusi képzést és újraírtam a kémia érettségit, most már szinte fix, hogy felvesznek ennyi ponttal. Viszont, az anyukám nagyon ragaszkodik hozzá, hogy kollégiumba menjek (elvileg a kutyáim zavarják), amit én viszont több okból sem szeretnék. Egyrészt mindenképp a 2 kisebb testű kutyámmal kéne mennem (a koliban megengedik), ami szerintem nem lenne nekik ideális (kinti-benti kutyák most, de így meg akár egész nap be lennének zárva egy szobába). Ezen kívül 2 éve együtt vagyok a barátommal, 40 km van köztünk jelenleg, de ez a távolság így még nagyobb lenne és még kevesebb időnk lenne együtt lenni. Ezen kívül a távolság sem indokolja, hogy ne itthonról járjak be, szóval nem sok előnyét látom ennek (legfeljebb a szociális életet, de nem vagyok bulizós alkat).

Szóval arra gondoltam, hogy befejezem ezt az iskolát, ami legalább anyagi szempontból is jó lenne (ösztöndíj),illetve sose árt, ha van az embernek egy szakmája. Jövőre pedig újra jelentkeznék az egyetemre, a posztszámom ugyanúgy megmarad. És ha minden jól megy, a barátommal is össze tudunk majd költözni. Csak hát bennem van az, hogy most leszek 20 éves, az egyetem pedig 5 évig tart, szóval legalább 26 éves lennék mire végzek, ha most még egy évet halasztok.

Ti mit tennétek a helyemben?

2021. ápr. 23. 12:44
A kérdező szavazást indított:
Mennék egyetemre és kollégiumba
Befejezném a technikusi iskolát és utána mennék egyetemre
70 szavazat
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Esetleg arra is kiváncsi lennék, hogy szerintetek miért az a jobb döntés amire szavaztatok?
2021. ápr. 23. 12:55
 2/24 anonim ***** válasza:
99%
A tanulással eltöltött idő pont aközé a kevés közé tartozik, ami biztos nem megy kárba. Szerintem ha már elkezdted, akkor fejezd is be, ártani nem árt.
2021. ápr. 23. 12:55
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudja, jövőre mi lesz az egyetemekkel és a felvételivel. Véget ért az az idő, hogy kiszámíthatóan tudhatta mindenki, mik az érettségi vagy felvételi követelményei. Pl. egyik évben kell nyelvvizsga, a másikban nem. Várható, hogy az államilag finanszírozott helyek száma is jelentősen csökkenni fog valamikor, az alapítványi formába terelés ezt a célt is szolgálja.

Én idén mindneképpen jelentkeznék.

Őszintén megmondom, hogy a "jaj mi lesz a barátommal" nem ok a halasztásra. Ha egyetemre mész, mindenképpen kevesebb időtök lesz együtt, nem a távolság, hanem a tanulás miatt. És anyukádnak igaza van, a kollégiumban lehet jegyzeteket cserélni, tanulótársat találni, oda futnak be a friss információk, valamint a felsőbb évesekkel is ott lehet összebarátkozni és megtudni tőlük az adott profhoz és tantárgyhoz elengedhetetlenül szükséges infókat, mint pl. melyik jegyzetből kell tanulni, vagy volt, akinél kollokviumon nem szabadott rövid szoknyát felvenni, mert úgy vette, ezzel akarsz előnyre szert tenni. Aki nem jut be a koleszba (otthon lakik vagy albérletbe szorul), az jelentős hátránnyal indul.

Én elhisznem, hogy most nagy a szerelem, és ő az igazi meg hasonlók, de próbálj meg egy kicsit az eszeddel is gondolkodni.

2021. ápr. 23. 13:03
 4/24 A kérdező kommentje:
# Hát igen, azok miatt is dilemmázok, amiket leírtál. Szerintem azért reálisan látom a helyzetet és egyáltalán nem a barátom az egyetlen szempont, elég erősnek tartom hozzá a kapcsolatomat, hogy kibírjuk, ha mégis úgy alakul hogy kevesebbet leszünk együtt (eddig is heti 1x találkoztunk). Szóval szerintem nem vagyok elvakult, de akkor is egy szempont a kapcsolatom is.
2021. ápr. 23. 13:12
 5/24 anonim ***** válasza:
24%
Hamár belekezdtél az iskolába, egyértelműen fejezd be. Mondjuk enm értem az összefüggést a kollégiummal kapcsolatban, de mindegy. Azt se, hogy két kutyát hoyg jutna eszedbe oda vinni.
2021. ápr. 23. 13:14
 6/24 A kérdező kommentje:
#5 Úgy, hogy lenne lehetőségem a barátommal összeköltözni koli helyett. És nem én akarom őket vinni (mármint ne értsd félre, nem mennék nélkülük sehová), hanem anyám nem tudja őket elviselni.
2021. ápr. 23. 13:19
 7/24 anonim ***** válasza:
14%

Na és most miért nem tudsz összeköltözni a barátoddal?

Anyádat meg megértem, nem mindenki van oda a kutyákért.

2021. ápr. 23. 13:23
 8/24 A kérdező kommentje:

Azért, mert mindketten tanulunk még, így azért nehéz, a körülmények nem teszik lehtővé.

Hát ezt akkor is kitalálhatta volna anyám, amikor 5-6 éve beleegyezett (sőt, az egyik kutyát ő akarta).

2021. ápr. 23. 13:24
 9/24 anonim ***** válasza:
38%

Na és jövőre már nem tanultok mindketten? Milyen körülmények lesznek akkor, hogy akkor már össze tudtok költözni?

Addig nem tudja az ember, mennyi gond van egy állattal, amíg nincs neki.

2021. ápr. 23. 13:26
 10/24 A kérdező kommentje:

Nem, ő idén végez. És lesz egy lakás, ahol össze tudnánk költözni. De szerintem ez nem szükséges információ a kérdéshez.

Előtte is volt kutyánk, szóval azért sejthette. Nehogy már őt kelljen sajnálni.

2021. ápr. 23. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!