Ilyenkor melyik gyerekét"válassza"az ember?
Adott egy mozaik család. Anya 6 évig egyedül nevelte a fiát, jól megvoltak, majd lett új párkapcsolata. Először kimondottan jó volt a viszony a nevelőapa és a gyerek között, de ahogy kiskamasz lett a fiú, ez megváltozott. Ebben mindenki hibás, az anya nem jól kezelt bizonyos helyzeteket, mondhatni elkényeztette a fiút kicsi korában, nem volt következetes.
A nevelőapa indokolatlanul szigorú lett a gyerekkel szemben, igyekszik korlátokat szabni, szabályokat felállítani, ha nem megy, iszonyú veszekedések vannak, amik már lassan napi szintűek.
A gyerek befeszült és már csak azért sem csinálja, amit a nevelőapa szeretne.
Az anya ott tart, hogy bár szereti a férjét, már elválna, hogy a gyerek(és mindenki) lelki békéje meglegyen.
Viszont van egy 4 éves közös gyerek, akit imád az apja és ő is az apját és aki sérülne nyilván a válás miatt, csonka családban nőne fel, holott nála ezt nem indokolja semmi.
Szomorú ezt írni, de a veszekedések 90%-a a nagyobbik gyerek körüli dolgok miatt van, ami nem feltétlenül az ő hibája, csak már az is irritálja az apát/gyereket ahogy a másik veszi a levegőt.
Ha pl a nagy gyerek elmegy 2 hétre táborba mint most, otthon kicserélődik a hangulat, egy hangos szó nincs, mindenki idegrendszere lenyugszik, nevetgélés, közös programok vannak.
Az anya nyilván szereti egyformán mindkét gyerekét, ezért is fontolgatja a válást olykor a nagy érdekében.
De helyes e tönkretenni az egész családot a nagy gyerek nyugalmának érdekében?
Mi a helyes döntés ilyenkor?
A nagy 14 éves, a kicsi 4.
Amúgy nálunk is ez van pedig saját gyerekeink még is kissebik fiam nem jön ki az apjával,én rám hallgat inkább még ha néha 2x szigorúbb vagyok.
De Pl lányunk se jön ki az apjával mindig,velem a lányom is jobban szót ért .
És hallgat rám.
Hasonlo a helyzet nálunk is, bár nálunk vsak egy gyerek van, az én előző kapcsolatomból és ő 18 éves, 10 éve neveli velem a férjem.
A gyerekem iszonyat nehéz természetű, kiskorától problémás, így fogadta el a férjem. De a kamaszkor kb az inkvizícióval ért fel és most, hogy nagykorú se sokkal jobb a helyzet.
Feladata nem sok van itthon, azt megcsinalja gond nélkül és ezek az alapvető illemszabályok is egyértelműek, azokat is betartja, ahogy mi felnőttek is.
De: a gyerek a kamaszok és fiatal felnőttek hatalmas egojaval ugye mindent tud, és azt a mindent is jobban, mint bárki más. Ez bizony egy angyali türelmű embert is kiborít rövid idő alatt. Nálunk az vált be, hogy kb azonnal terelek, ha látom, hogy balhé készül.
"Szereted te a férjed...?"
Nyilván szereti. De szereti a gyerekét is, ezért nehéz a helyzete. Gondolj bele, hogy ha a gyerekkora volna ki ezt a kérdést, hogy nem jön ki a nevelő apjával, kb mindenki az anyag szidta volna, hogy miért helyezi a faxt előrébb a gyerekénél. Addig nem fogod am ezt az érzést megérteni, mármint a szeretem a ygerekem és szeretem a férjem, mindkettőnek igaza van, mit tegyek, amíg nem kerülsz bele. Xar ám nagyon középén lenni, pláne ha mindkettő azt várja, hogy melle állj.
Három fiút neveltünk fel, közöseket, de:
Az ilyen apróságokat el kell engedni, lesz még ennél nagyobb gond is, vagy örülni kell, ha ez a legnagyobb.
Kamaszként alaptermészet kérdése, hogy ezeket a dolgokat hogy intézi egy srác. Mindegyik a maga temperamentuma szerint. Chips: Nálunk is volt aki befalta, volt aki tartogatta, volt aki elosztotta. Mivel hárman voltak egymást is terelgették. A magának elvevőstől én pl. mindig kértem kóstolót, de hidd el a bőréből nem bújt ki. Más dolgokban meg a legnagyvonalúbb felnőtt lett belőle, de ilyesmihez máig sincs érzéke.
most:
Ha meglátogatnak az egyik veszi észre a takarítani valót, a másik főzni akar, vagy kaját hoz, a harmadik megtervezi-szervezi a felújítást.
off vége, válasz jön:
Bolhából csináltok elefántot.
Azt tudom ajánlani, hogy a kettőjük vitájába soha, de soha ne szólj bele.
Ha lehiggadtak külön-külön beszélj velük, próbáld az elfogadható szintre hozni a viszonyt, megbeszélni, szerinted mit lehetett volna máshogy, mit nem tartasz célszerűnek, igazságosnak stb..
Ha vállalod a villámhárítózást, az csak olaj a tűzre.
Jól látod, voltaképp egyiknek sincs igaza, amennyiben ezek nem a konkrét dologról, hanem magáról a kakaskodásról szólnak.
Ha végképp elfajul, akkor csak azt közöld, hogy téged ez hogy érint: "szörnyen kiborít", és hagyd ott őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!