Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megkönnyebbültem anyám halálán...

Megkönnyebbültem anyám halálánál. Ettől beteg ember vagyok?

Figyelt kérdés
Amióta megszülettem 4.gyermekeként hallgattam azt, hogy miattam beteg, miattam olyan amilyen. 1 veséje működött csak, cukros is volt. És mindez miattam mert 40 felett még engem is bevállalt. Mindenki mondta neki, hogy menjen abortuszra (én se bántam volna...) de neem, mert ő álmodott velem, és mondtam neki hogy élni akarok... Szép történet. 14 éves koromig hallgattam, hogy ha majd ő egyszer nem lesz, ha majd meghal, nekem fel kell készülni élni, mert nem fog látni felnőni. De persze lehetnék neki sokkal hálásabb hisz mind ez az én hibám. Miután meghalt a temetésen kb csak azért sírtam, mert kinéztek volna ha nem teszem. A testvéreimnél felesleges vigaszt keresnem, mert ők ezt az oldalát sosem ismerték, mert hamar elköltöztek és én biztos túlzok. Azóta 20 vagyok, de még mindig emlékszem mindenre és nem tudok ezzel mit kezdeni, hogy én vagyok-e a szörnyeteg.
2021. máj. 27. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
99%
Nem vagy beteg
2021. máj. 27. 13:56
 2/12 anonim ***** válasza:
98%
Ettől nem vagy beteg, de lelki sérüléseket szedtél össze. Ha később esetleg gondjaid lennének párra találással, párkapcsolatban éléssel, gyerekedhez való viszonyulásban, akkor tudd, hogy a gyökerét itt kell keresned - és adott esetben szakember segítségével rendbe tenned.
2021. máj. 27. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Nem.

Anyádat én nem tudnám anyának nevezni. Biológiailag lehet, hogy az, de erkölcsileg ő csak egy kártékony egyén az életedben.

2021. máj. 27. 14:11
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

"hogy én vagyok-e a szörnyeteg"

Nem. Ő a szörnyeteg. De ha ez a kérdés felmerült benned, akkor érdemes lenne egy pszichológust felkeresned.

2021. máj. 27. 14:12
 5/12 anonim válasza:
96%

Nincs veled semmi probléma. Talán akkor lenne, ha eszedbe sem jutott volna elgondolkozni azon, hogy lenne ezzel valami probléma. De te úgymond örlődsz emiatt. Ezeket a sérelmeket jobb útnak engedni. Ami a múltban történt az már SOHA TÖBBÉ nem tér vissza,hangsúlyozom, hogy SOHA TÖBBÉ NEM TÉR VISSZA. Tehát, felesleges rajta rágódni mert csak megmérgezi az elméd és ez kihat a fizikádra is boldogtalan, fizikailag is beteg ember leszel. Szóval lépj tovább és hagyd hogy történjenek a dolgok!

Szabad ember vagy és fiatal!!!!

2021. máj. 27. 14:25
 6/12 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem is menj szakemberhez. Lehet, hogy anyád nem úgy gondolta. Sokmindent mond az ember felelőtlenül hirtelen felindulásból nem gondolhatta komolyan. lehet nem is tudja milyen sebeket okozot.Jó lett volna tisztázni míg él.
2021. máj. 27. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagy beteg, de szakember segítségét azért kérhetnéd, pszichológushoz nem csak betegek járnak, hanem inkább akik lelki a problémáikat szeretnék megoldani, de egyedül nem tudják. Nincs ebben semmi kivetnivaló.
2021. máj. 27. 14:32
 8/12 anonymousreview60 ***** válasza:
88%

"én vagyok-e a szörnyeteg" Nem vagy az. Anyád volt szörnyeteg!

Neked el kell gyászolnod azt, hogy nem volt kb. normális anyád. Az érzéseidet nem kell szégyellned, sem nagydobra verned. Ezekben sokat segíthet egy pszichoterpeuta.

Amíg ezt le nem zártad, addig a testvéreiddel - ha van kapcsolatototok - kerülni érdemes az anyádra emlékezést. Mert amikor ők pozitív dolgokat emlegetnek, te pedig semmit/negatívat, akkor azt nem értenék, és ha őszinte lennél, akkor azt gonoszságnak tartanák, amit elmondasz, illetve most még nem tudnál higgadtan reagálni. Ezzel - pedig lehet, hogy nem akarnád - elidegenítenéd őket magadtól.

Anyád talán nem volt narcisztikus, de kicsit itt is az a dinamika, hogy: Az aranygyermeknek és a többinek (a testvéreid) gyökeresen más kép él a fejében, mint a fekete bárányénak (neked).

2021. máj. 27. 14:33
 9/12 anonymousreview60 ***** válasza:
91%
#6: Te hülye vagy. "Sokmindent mond az ember felelőtlenül hirtelen felindulásból nem gondolhatta komolyan". Ne abból indulj ki, milyen volt utána anyád bocsánatkérése. Ha felindulásból mondta volna 2-3-szor, nem pedig szisztematikusan, akkor a kérdező nem úgy érezne ahogy, hanem tizedannyira sem.
2021. máj. 27. 14:35
 10/12 anonim válasza:
100%
Hidd el veled minden rendben. De hogy ez ne nyomja ra a belyeget a kovetkezokben semmire szerintem latogass meg pszichologust.
2021. máj. 27. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!