Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám beteg, ilyenkor mit...

Anyukám beteg, ilyenkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két hétben apum kovidos lett, aztán én is és anyum is elkaptuk. Apám és én néhány enyhe tünettel átvészeltük, viszont anyum szombat óta nagyon rosszul érzi magát. Akkor úgy volt, hogy mentőt hívunk, viszont a házi orvost előtte még felhívtuk, aki gyógyszert írt fel neki a tüneteire.

Rossz a közérzete, és hányingere van, ezért nem eszik sokat. Délután a hasa is fájt. Gyakran fáj a feje, és meg is jött neki (erre kapott gyógyszert). Aztán az elmúlt 2 napban néha légszomja is volt. Még soha nem láttam őt ennyire erőtlennek, és ez ijesztő. Hétfőn megy majd dokihoz, aki megvizsgálja, addig várnunk kell, mert akkor telik le a karantén. (Másik lehetőség a mentő, viszont nem szeretnénk ha bekerülne, majd még jobban legyengülne, mellesleg a semmire nem hívhatjuk ki őket).

Azért írom ki ezt a kérdést, mert érzem, hogy egyre kedvtelenebb vagyok. Nem motivál semmi, mert csak a legrosszabbra tudok gondolni. Nem szeretném, ha bekerülne a kórházba, és nem jönne utána haza. Most éppen sírhatnékom van, mert azt mondta ma volt a legrosszabbul.

Nem tudom, hogy ez az állapot normális e kovidosként, és ha péntekig nem javulna az állapota, akkor mit kellen csinálnunk (mentő lenne az első gondolatom, viszont attól rettegek azok után, amit meséltek a szüleim) doki ugye nem láthatja, mert megfertőzhet másokat.

Bármi jó tanács, hogy hogyan tudná átvészelni a betegséget, és hogy mit csináljak,hogy ne bőgjem el magam?

Akik átestek a kovidon, ők is tapasztaltak hasonló tüneteket?

(Bocsi az összeszedetlenségért és hibákért)

16/l

2021. márc. 24. 21:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%

Szegenykem, szornyen meg lehetsz ijedve. :(

Abban segitsd ot, hogy mindig legyen mit igyon es egyen,ha epp tud es hogy teljesen csend legyen, hogy tudjon haboritatlanul aludni.

Ha kap favipidirt az segit,az jo, ha nem,azonnal irassatok az orvosaval.

Kivanom, hogy ne legyen ilyen,de amint erosodik ez, hogy nem kap levegot, esetleg elvesziti az eszmeletet, nincs mese es kifogas,muszaj korhazba vinni. Nem azonnal kerul lelegeztetogepre, van egy elozetes legzest segito maszk. Lehet, hogy ettol mar jobban lesz par map alatt es nem sulyosbodik, nagyon nehez ez tudom, probalj meg bizni abban, hogy minden rendbe jon.

Csak a legjobbakat kivanom!

2021. márc. 24. 21:17
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

Jó lenne beszereznetek pulzoximetert a veroxigen szint méréshez! Ha nagyon erőtlen, akkor lehet, hogy érdemes mentőt hívni. Anyukám is két hétig oxigént kapott. Ha jó fej a háziorvos, vele beszéljetek.

A levertseg viszont gyakori Covid tünet. (Neked írom, a világvége hangulatra gondolok.)

2021. márc. 24. 21:20
 3/23 anonim ***** válasza:
82%

Ne gondolj rögtön a legrosszabbra! Támogasd, tudasd vele, akár az éjszaka közepén is szólhat ha valamire szüksége van. Meleg tea, ágy és pihenés. Hidd el jobban lesz idővel. De ha panikolsz azzal lehet hogy őt is idegesited. Figyeljetek rá nagyon, persze ha bármi van, mentő! De ne a legrosszabbra gondolj :) minden rendbe fog jönni hidd el. És pihenj te is, hogy ha szüksége lenne rád, ne legyél használhatatlan :)

Kitartást és jobbulast neki, majd írd le azért hogy alakult!

2021. márc. 24. 21:22
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
Kérdés, láza van-e, ill. mit írt fel az orvos?
2021. márc. 24. 21:22
 5/23 anonim ***** válasza:
22%

Kosz szepen a lepontozast, megirhatjatok a kritikat, kivancsi vsgyok.

Elso voltam.

2021. márc. 24. 21:33
 6/23 anonim válasza:
54%
Először is nyugodj meg. Ne a legrosszabbtól félj, hanem bízz a legjobban hogy lassan de biztosan meg gyógyul. Ajánlják az gőzölést kamilla teával, és a kamilla tea is nagyon jó az ilyen típusú betegségekre. Egyébként a mostani furcsa időjárás rengeteg embert kikészít, még engem is pedig fiatal vagyok, de sok mindenkitől hallom hogy így fáj meg úgy rossz a közérzete ettől az időjárástól, tegnap előtt is felénk esett a hó is, tegnap sütött a nap jó idő volt, ma megint esett az eső szóval ez is közre játszhat. A front érzékenység. Ami a legfontosabb hogy nyugodj meg és hidd el hogy biztos meg fog gyógyulni. :)
2021. márc. 24. 21:46
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszi a kedves szavakat!

Most evett banánt vacsira, amúgy a nap folyamán csak nagyon kis adagokat evett, viszont mindig szólunk neki h igyon sok folyadékot.

Főbb tünetek nála a rossz közérzet, és a hányinger. Ezek gyakran előjönnek nála, illetve a fejfájás. Nem lázas (remélem nem is lesz). Előbb jött meg neki, és erős volt, erre kapta a gyógyszert, ami részben hatott is, viszont még mindig meg van neki.

2021. márc. 24. 22:04
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
Én pont most jövök ki a covidból... Milyen gyógyszert kapott anyud? Az egy jó jel, ha megjött neki, akinek a szervezete nagyon gyenge, vagy komoly baj van, akkor nem reagál és teljesen elmarad a menstruáció. Nekem is pont akkor jött meg, azt hiszem a 3. Napon, szörnyű éjszakám volt miatta, plusz sumamedet kaptam a háziorvosomtól, amitől szintén kikészültem. Ezt a favipiravirt javasolták nekem, hogy szedjen, elvileg nagyon jól csökkenti a covid tüneteket. Sajnos a gyengeség, légszomj, láz, izzadás nagyon sokáig megvolt nekem is, annyi, hogy én úgy tudtam aludni, hogy jól felpóckoltam magam, szinte majdnem derékszögben, úgy nem köhögtem annyira, vagy esetleg hason mondják még, de nekem az annyira nem volt jó, pedig úgy tehermentesíti a tüdőt. Mindig legyen neki víz, illetve ha tud valaki ott lenni vele folyamatosan, az is sokat számít. Nekem volt olyan h egy éjszaka 4x kellett átöltöznöm mert szó szerint vizesre izzadtam, szóval a csere ruha, ágynemű, törülköző is jó, ha alá tesztek 2 ágyneműt, lepedőt, hogy csak le kelljen húzni, ha nagyon megizzad. Jobbulást neki, próbálj erős maradni, túl lesz rajta!
2021. márc. 24. 22:08
 9/23 anonim ***** válasza:
90%

A favipiravirt többen mondták, azt tényleg jó lenne ha szedne, de azt mindenképpen a dokival kell feliratni, és ingyenes. Nekem több családtagomnál is szinte rögtön enyhíteni kezdte a súlyos tüneteket.

Ha nagyon fullad, szellőztess, a hűvösebb párásabb levegőt könnyebbnek érzi lélegezni, és ne feküdjön, hanem inkább üljön félig, esetleg felváltva az oldalain, hason, de ne háton.

Gyógyulást kívánok! Kitartás!

2021. márc. 24. 22:23
 10/23 anonim ***** válasza:
72%

Akik kigyógyultak (orvosok is voltak közöttük), azt mondták, sok C vitamin és rendszeres D vitamin szedésével enyhébbek a tünetek.

Kitartás és jobbulást anyukádnak!

2021. márc. 24. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!