Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám beteg, ilyenkor mit...

Anyukám beteg, ilyenkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két hétben apum kovidos lett, aztán én is és anyum is elkaptuk. Apám és én néhány enyhe tünettel átvészeltük, viszont anyum szombat óta nagyon rosszul érzi magát. Akkor úgy volt, hogy mentőt hívunk, viszont a házi orvost előtte még felhívtuk, aki gyógyszert írt fel neki a tüneteire.

Rossz a közérzete, és hányingere van, ezért nem eszik sokat. Délután a hasa is fájt. Gyakran fáj a feje, és meg is jött neki (erre kapott gyógyszert). Aztán az elmúlt 2 napban néha légszomja is volt. Még soha nem láttam őt ennyire erőtlennek, és ez ijesztő. Hétfőn megy majd dokihoz, aki megvizsgálja, addig várnunk kell, mert akkor telik le a karantén. (Másik lehetőség a mentő, viszont nem szeretnénk ha bekerülne, majd még jobban legyengülne, mellesleg a semmire nem hívhatjuk ki őket).

Azért írom ki ezt a kérdést, mert érzem, hogy egyre kedvtelenebb vagyok. Nem motivál semmi, mert csak a legrosszabbra tudok gondolni. Nem szeretném, ha bekerülne a kórházba, és nem jönne utána haza. Most éppen sírhatnékom van, mert azt mondta ma volt a legrosszabbul.

Nem tudom, hogy ez az állapot normális e kovidosként, és ha péntekig nem javulna az állapota, akkor mit kellen csinálnunk (mentő lenne az első gondolatom, viszont attól rettegek azok után, amit meséltek a szüleim) doki ugye nem láthatja, mert megfertőzhet másokat.

Bármi jó tanács, hogy hogyan tudná átvészelni a betegséget, és hogy mit csináljak,hogy ne bőgjem el magam?

Akik átestek a kovidon, ők is tapasztaltak hasonló tüneteket?

(Bocsi az összeszedetlenségért és hibákért)

16/l

2021. márc. 24. 21:10
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
37%

Nemrég jött rá egy Nagyváradi orvos(ott lakom onnan tudom),hogy úgy kell kezelni a koronát,mint a tüdőgyulladást.És rengetegen felépültek ezzel a módszerrel.Amit otthon te meg tehetsz anyukádnak az az hogy hagyod hogy pihenjen,aludjon(hisz az alvás csodákra képes),a fűtőtestre tegyél fel egy kis vizet,hogy ne legyen annyira száraz a levegő,amit tudsz csinálj meg otthon(házimunkára gondolok),hogy anyukádnak véletlenül se kelljen kiszáljon az ágyból.Délutánonként nyitsd ki neki az ablakot,hogy jöjjön be friss levegő.Mond neki hogy mikor légszomja van űljön fel és tegye a kezét a háta mögé összekulcsolva a tenyerét,mert ilyenkor több levegő tud bejutni a tüdőbe.Ha légszomja van ne pánikoljon be mert attól rosszabb lesz(tapasztalat).Sok folyadékot igyon és szedjen aszpirint és multivitamint.Valami köptetőt is szedhet hogy felszaladjon az a flegma ami ott van.Éjszaka ne úgy aludjon hogy vízszintesen fekszik hanem a hátát póckolja fel egy kicsit,igy jobban jut levegőhöz.

Igazábol a legtöbb amit tehetsz,hogy a házimunkát megcsinálod és elmondod ezeket amiket tanácsoltunk.

!!Mégegyszer a sok alvás nagyon fontos!!

Jobbulást kivánok édesanyádnak,és ne aggódj,meggyógyul.Ha nagyon vészes a helyzet inkább hivjatok mentőt nem hogy valami nagyobb gond lesz.

2021. márc. 24. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Szia ! Az en 73 eves nagymamam is igy volt, sot rosszabbul mert neki magas laza is volt. Kb 1 het utan bement a korhazba. Oxigen maszkot kapott. Par nap alatt olyan jo lett az allapota hogy hazaengedtek.😊 pedig o mar idos.

Baratnom apja is nagyon lazas volt, 2 heten keresztul 38-39 volt neki, es kohogo rohamai is voltak. Nem sokon mult hogy mentot hivtak neki.

Felirta neki a haziorvos a favi gyogyszert (bocsi analfa vagyok, a covid gyogyszerre gondolok amit elottem irtak) es par nap alatt felepult. Lehet erdemes lenne anyudnak is. De ha nem lazas es nem fullad akkor ne aggodj mert nincs veszelyes allapotban. Az etvagya visszajon ha jobban lesz.

Mielobbi gyogyulast kivanok! 🥰

2021. márc. 24. 22:35
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

11, aha. És hogyan kellett kezelni régen a tüdőgyulladást? Elmondom. Ezerféleképpen. Mert ezerféle lehet.

És már 50 éve is gépre tették, akinek olyan mértékben csökkent a működő légzőfelülete, hogy nem volt képes ellátni a szervezet oxigénszükségletét.

Vehetsz te akármekkora lélegzetet ilyenkor..m

2021. márc. 25. 06:11
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy meg 11, rengeteg betege került kórházba, miután meggyógyította őket, és ott haltak meg.
2021. márc. 25. 06:13
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

Apámnak is hányinger, láz, azt mondta, hogy még a fejbőre is fájt... nem tudott enni egy hétig szinte semmit, csak ivott, de az is félt, hogy kijön belőle.

Légszomja is volt, de meggyógyult.

Utána szó szerint kiabáltam vele vagy egy órát, hogy ne legyen ostoba és várjon még pár napot a melóval, mert ő már rgötön dolgozni akart.

2021. márc. 25. 11:52
 16/23 anonim ***** válasza:
18%

Nem olvastam a valaszokat. En aterzem amin atmesz az en szuleim is epp covidosak. Csak en mar felnitt vagyok.

Hivj mentot!!! Minel előbb!

Hidd el nem meghalni mennek oda be. En banom h nem hivtam ki anyara pedig tudtam h kellene.

Ott hidd el h szepen helyre fogjak ot hozni.

Es en utolag azt mondom inkabb cseszen le anyukad h minek hivtad ki mint azom ragodj h nem tetted.

Sajnos ez nem jatek.

2021. márc. 25. 19:33
 17/23 anonim ***** válasza:
47%
Kedves kérdező! Végül mi lett? Jobban van?
2021. márc. 25. 19:39
 18/23 A kérdező kommentje:

Ha valakit még érdekelne:)

Ma és tegnap is már jobban volt. A gyógyszert, amit sokan írtatok nem váltottuk ki, mert másnap már jobban érezte magát. Az étvágya még mindig nem jött teljesen vissza, de a rossz közérzet, hasfájás, hányinger elmúlt. Dolgozni kövi héten se fog, mert a sok fekvéstől elernyedtek az izmai és még eléggé fáradékony (amúgy sem lenne ajánlott, mert gyerekekkel foglalkozik).

Tudtuk, hogy a kovidnak sokféle tünete van, és mindenkin máshogy jön ki, viszont anyumat nagyon leverte a lábáról. Ha bárki idetéved annak annyit üzenek, hogy ne aggódjon, mert az emberek többsége még mindig felépül belőle. Mint ahogy írtam, sokféle tünete van. Valaki észre sem veszi, mást meg lever a lábáról. Anyumnál sem azonnal jöttek ki a tünetek, hanem kb. 1 héttel azután, hogy elkapta, és utána 6 napig tartott összeszednie magát.

Köszi a jó tanácsokat és kedves szavakat!

2021. márc. 26. 20:57
 19/23 anonim ***** válasza:
Akkor honnan tudta hogy elkapta? Voltak előjelei?
2021. márc. 26. 21:06
 20/23 anonim ***** válasza:
41%
Szivbol orulok es tovabbi gyors felepulest kivanok Edesanyadnak🥰
2021. márc. 26. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!