Mit kellene tennem ha 62 éves apám havi 54000ft keres nem beteg neki igy jo de iszik cigizik enni inni kell alapon él?
“ neki igy jo”
Akkor orulj neki, mast nem tudsz tenni ugysem, hiszen elviekben egy felnott emberrol beszelgetunk.
Ha alkoholista és elissza, akkor abban nem segédkeznék. Maximum arra figyelnék, hogy a rezsije ki legyen fizetve, nehogy már az én gondom legyen ha hajléktalanná válik.
De nyilván nem egy sebészfőorvos, ha ennyit ér a munkája.
Amúgy milyen cég az, ahol nagyjából a minimálbér felét kapja?
62 évesen már nem küldheted továbbtanulni és a munkahelyek sem kapkodnak érte.
Esetleg jobbak lesznek a lehetőségei, ha már nyugdíjas lesz, mert sok cég pont azért keres nyugdíjast, mert azok után nem kell mindenféle járulékot fizetni.
Azért jó így neki, mert depresszív. Az ilyen ember már a létminimummal is beéri és leszar mindent. Lehet szakemberhez fordulni, bár biztos felírna valamilyen drága gyógyszert.
B terv, megpróbálod megbeszélni vele az élet dolgait. Biztos szar élete volt. Mióta ilyen? Azzal nem mész semmire ha csak azt mondod amit tenni kéne: tegye le a cigit és a piát. Ezzel mélyen ő is tisztában van.
Az én apám is alkoholista, cigizik.
A nyugdíját anyám kezeli, isten őrizz az ő kezébe adni!
Nem tudom, hányan laktok egyháztartásban, van e esetleg ezen kívül más bevételetek?
A cigin ugy tudtok spórolni, ha azt tölti. A bolti dohany elég drága, de van aki maszekban ezzel foglalkozik...
A piáról sajnos úgyse fog leszokni, nem tudom mennyi csúszik le neki napi szinten, de ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni. 🤯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!