Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülők felnőtt...

Alkoholista szülők felnőtt gyerekeihez szólok: Ha máról holnapra súlyos beteg lenne a szülőd, 0 jövedelemmel, és egész napos felügyeletet igényelne, ameddig él, hogy döntenél? Lejjebb kifejtem.

Figyelt kérdés
A “gyerek” én lennék, Fiatal huszonéves, aki pár éve kezdte csak el az életét, hátrahagyva végre a borzalmat, amit a mérgező szülő mellett átélt. épphogy eltartja magát és próbál normális, egészséges életet élni. Mint derült égből villámcsapás, a szülő súlyos beteg lett, ha kikerül a kórházból, meg kell oldani az ellátását, érdemi segítség nélkül. Ti tönkre tennétek az eleteteket miatta, és ápolnátok, vagy hagynátok, hogy kárt tegyen magában és rossz esetben meghaljon? (A felügyelet max 1-2 évvel hosszabbítaná meg az életét, úgy tűnik, meg 0-24 nem is tudnék mellette lenni. Most viszont más városban lakom, fel kéne borítani miatta az életemet, amit nem akarok.) Valami ötlet esetleg, hogy lehetne segíteni azon, aki soha nem fizetett tb-t? A hozzátartozók tönkretétele nélkül? Vagy ne reménykedjek? :/

2020. nov. 20. 00:59
A kérdező szavazást indított:
Feladnám az életem, elfogadnám a sorsom és ápolnám
Anyagilag támogatnám, ahogy tudom, de nem lennék mellette
Függetleníteném magam.
Egyéb.
140 szavazat
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
84%
Minimális segítséget kapna (pl ételt kapna vagy a gyógyszerek egy részét állnám) de direktbe egy fityinget nem kapna és nem adnám fel az életemet.
2020. nov. 20. 01:07
 2/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, elméletben én is így gondoltam mindig is, de most, hogy a valóság így bekopogtatott, már nem annyira egyszerű :(. Nehezítő körülmény, hogy messze lakom és nem keresek jól, kb. Arra elég a fizum, hogy éldegéljek belőle, ahhoz meg, hogy többet kapjak egyszer, hajtanom kell a karrierem, akkor meg pláne nem adhatom fel magam. Én reméltem, hogy ez sokkal később fog eljönni, mondjuk amikor már lesz rendes egzisztenciám, 30-asként, emiatt kérdés nélkül azt mondtam mindig is, hogy segítek, ápolót is fizetek neki ha kell. De Így rögtön egyetem után az első munkahelyemen nagyon rosszkor jött ez :(.
2020. nov. 20. 01:12
 3/39 anonim ***** válasza:
98%
Nincs a környéken kedvezményes étkezési lehetőség? Önkormányzatnál megkérdezném, hogy van-e valamilyen lehetőség (pár helyen olcsón visznek az időseknek napi 1x meleg ételt.).
2020. nov. 20. 01:18
 4/39 A kérdező kommentje:
Ennek utána érdeklődöm, bár anyám még javában aktív korú és nem leszázalékolt (még), így semmire nem jogosult, csak adósságot adósságra halmoz.
2020. nov. 20. 01:19
 5/39 A kérdező kommentje:
3 még annyi, hogy itt az étkezés a legkisebb probléma, a nagyobb, hogy nem lehet egyedül hagyni, mert hülyeséget csinál. Legutóbb éheztette, szomjaztatta magát. Bekattant teljesen.
2020. nov. 20. 01:21
 6/39 anonim ***** válasza:
76%
Én szüleim nem voltak alkoholisták, de eléggé tönkre tették, megpecsételték az életemet. Már évek óta nem voltam otthon most viszont haza kell mennem arra gondoltam hogy beugrom, mert nem vagyok egy gonosz lélek és szerintem már vissza kapta az élettől amit nekem okozott.
2020. nov. 20. 02:30
 7/39 anonim ***** válasza:
84%

Én nem segítenék neki.

Apámmal 10 éve nem beszélek, ha haldoklana se beszélnék vele.

2020. nov. 20. 02:39
 8/39 anonim ***** válasza:
93%

Én az enyémmel lakok. Már kezdtem látni, hogy mikor gyújtja fel ezt az ürülékkel kibélelt kócerájt, ahogy benne vagyok én is.

Negyedszerre nem beszéltem rá a kezelésre a hetek alatt. Legutóbb megmondtam neki, nem érdekel. A törvény által garantált dolgokat kap. Inni vizet. Naponta többször kérdezem, hogy kér-e mentőt.

Néztem, hogy majdnem meghalt. Aztán a halál kapujában nagyon megijedt. És sűrgősen bekérette magát a kórházba a vírusjárványban. Felépült, hogy újrakezdje.

Azon felül, hogy kívülről nagyon rosszul néz ki. Nincs kétségem felőle, hogy belülről nagyon jól érzi magát. Ahogy nevet rám. De ennek csak egy dolog lehet a vége.

Lassan már nekem is remeg a kezem, attól amit látok és amit láttam az elmúlt 20-30 évben. Nem hiszem, hogy megéri mellette lenni.

Egy mentős egyszer emlegette, hogy nem tudja őrültnek nyilvánítani. A leszázalékolásról is kezdek hallani.

Ez így nem állapot, hogy ezt hagyják. Hitelt és alkoholt adnak ilyen embereknek, papírokat írhat alá... Kéne egy anonim érdekvédelmi szövetség alkoholista szülők gyerekeinek, menedékházakkal meg mindennel.

Meg egy rendes passzív eutanáziás eljárási rend. Államilag belerakhatnák mostmár egy elhagyatott bakterházba tele olcsó tisztaszesszel.

2020. nov. 20. 02:59
 9/39 anonim ***** válasza:
95%
Miket csinalt pontosan veled gyerekként, miközben részeg volt? Vert, ordítozott veled? Mert ilyen esetben en hagynám, hogy megdögöljön... igen, ilyen nyersen. Nekem is volt a családomban agresszív nyomorult alkoholista, azt is megbántam, hogy elmentem a temetésére.
2020. nov. 20. 03:11
 10/39 anonim ***** válasza:
94%
Ő kereste magának ezt. Már csak azért sem foglalkoznék vele.
2020. nov. 20. 03:55
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!