Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülők felnőtt...

Alkoholista szülők felnőtt gyerekeihez szólok: Ha máról holnapra súlyos beteg lenne a szülőd, 0 jövedelemmel, és egész napos felügyeletet igényelne, ameddig él, hogy döntenél? Lejjebb kifejtem.

Figyelt kérdés
A “gyerek” én lennék, Fiatal huszonéves, aki pár éve kezdte csak el az életét, hátrahagyva végre a borzalmat, amit a mérgező szülő mellett átélt. épphogy eltartja magát és próbál normális, egészséges életet élni. Mint derült égből villámcsapás, a szülő súlyos beteg lett, ha kikerül a kórházból, meg kell oldani az ellátását, érdemi segítség nélkül. Ti tönkre tennétek az eleteteket miatta, és ápolnátok, vagy hagynátok, hogy kárt tegyen magában és rossz esetben meghaljon? (A felügyelet max 1-2 évvel hosszabbítaná meg az életét, úgy tűnik, meg 0-24 nem is tudnék mellette lenni. Most viszont más városban lakom, fel kéne borítani miatta az életemet, amit nem akarok.) Valami ötlet esetleg, hogy lehetne segíteni azon, aki soha nem fizetett tb-t? A hozzátartozók tönkretétele nélkül? Vagy ne reménykedjek? :/

2020. nov. 20. 00:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
91%
Súlyos beteg (mentálisan), egész napos felügyeletet igényel. Eleinte próbálkoztam, de rájöttem, hogy újra tönkretenne lelkileg. Már nem tartom vele a kapcsolatot.
2020. nov. 20. 08:38
 22/39 anonim ***** válasza:
96%

Kedves 19-es ez mind szép, csakhogy egy felnőtt embert, ha nincs gondnokság alatt, akarata ellenére nem lehet bedugni sehova. akármilyen önsorsrontó életet él.

Kérdező!

Szerettem volna neked tanácsot adni, mivel ebben a cipőben jártam mint te, de sajnos nincs jó válasz, mindenképpen te fogod húzni a rövidebbet!

Ha beáldozod az életed (mint én) akkor azért, ha nem teszed, akkor meg azért, mert ha bármi lesz vele, a halálodig fog nyomorítani a lelkiismeret furdalás.

Tényleg meg kellene keresned a 17-es által ajánlott szervezetet, talán ők tudnak valami élhető megoldást!

(...vagy megpróbálni gondnokság alá vonatni...)

2020. nov. 20. 09:13
 23/39 anonim ***** válasza:
76%

Nekem anyám és apám is sok mentális problémát okozott. Apám alkoholista volt, anyám meg csak simán manipulatív. Hosszan nem fejteném ezt ki.

De én sokat gondolkodtam, hogy mit tennék, ha bajuk lenne. Arra jutottam, hogy ha bocsánatot kérnének, és nem csak amiatt mert kellek, esetleg elmennénk pszichológushoz feldolgozni az összes múltbeli problémát, akkor talán elgondolkodnék azon, hogy anyagilag segítsek, ha tényleg látom az igyekezetet.

De nem miattuk segítenék, ha megtenném. Nem tudnék magam felé elszámolni, ha nem tennék semmit. Persze az életem nem adnám fel miattuk, de igazából akkor sem adnám fel, ha normálisak lettek volna velem.

2020. nov. 20. 09:14
 24/39 anonim ***** válasza:
87%
Nem foglalkoznék vele. Persze lehet, hogy nem így gondolnám, ha valóban ez lenne a helyzet, de elméletben nem érdekelne
2020. nov. 20. 10:22
 25/39 anonim ***** válasza:
93%

14 éve nem beszéltem egyetlen szót se a szüleimmel. Az se érdekel, hogy élnek-e még, az se érdekel, hogy milyen minőségben élnek, mijük van, mijük nincs. Felőlem fel is fordulhatnak kínok közepette, cseppet sem lesz miatta bűntudatom.

Ezzel szerintem mindent elmondtam. Senkit nem érdekel hány gyereket potyogtatott a világra, az ilyen nem szülő és nem ember és semmit nem érdemel senkitől.

2020. nov. 20. 10:36
 26/39 anonim ***** válasza:
90%
Azért ha annyira beteg hogy 0/24-ben ápolásra szorul és max 1-2 éve van hátra, akkor nem fogják kitenni a kórház ajtaja elé, hanem elrakják egy szociális elfekvőbe.
2020. nov. 20. 10:44
 27/39 anonim ***** válasza:
74%

Anyagilag támogatnám, látogatnám, de nem őrködnék mellette. De nálunk annyira nem harapódzott el a helyzet, teljesen más ha éjjel-nappal iszik. Ő "csak" esténként. Sokat ártott nekem a viselkedésével, a stílusával, az önbántalmazó magatartásával, de ettől még valahogy csak felnevelt és csak az anyám. Plusz van egy testvérem, ő vele él, előtte nem művelte azt mint előttem így nem ismeri teljesen az anyánkat.

A te helyzeted húzósabb, leginkább a TB miatt, gondolom nem vagy milliomos te sem. Van valami rokonod? Esetleg egy alapítványtól segítséget kérj. Nem írtad le, pontosan miket művelt veled. Ha ütött, verd, hagyni kell, intézkedjen csak a karma.

2020. nov. 20. 11:37
 28/39 anonim ***** válasza:
74%
*ütött, vert
2020. nov. 20. 11:38
 29/39 anonim ***** válasza:
92%

"Legutóbb éheztette, szomjaztatta magát. Bekattant teljesen."

tehát veszélyes saját magára. az ilyet miért engedik ki a kórházból?? zárják otthonba

2020. nov. 20. 11:39
 30/39 anonim ***** válasza:
91%
Nekem apám alkoholista, kb. 15 éve nem is láttam. Őt se érdekelte soha, hogy van-e mit ennünk, hogy anyukánk hogyan bír egyedül mindent megoldani. Én nem akarok vele foglalkozni soha többé.
2020. nov. 20. 11:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!