Alkoholista szülők felnőtt gyerekeihez szólok: Ha máról holnapra súlyos beteg lenne a szülőd, 0 jövedelemmel, és egész napos felügyeletet igényelne, ameddig él, hogy döntenél? Lejjebb kifejtem.
Figyelt kérdés
A “gyerek” én lennék, Fiatal huszonéves, aki pár éve kezdte csak el az életét, hátrahagyva végre a borzalmat, amit a mérgező szülő mellett átélt. épphogy eltartja magát és próbál normális, egészséges életet élni. Mint derült égből villámcsapás, a szülő súlyos beteg lett, ha kikerül a kórházból, meg kell oldani az ellátását, érdemi segítség nélkül. Ti tönkre tennétek az eleteteket miatta, és ápolnátok, vagy hagynátok, hogy kárt tegyen magában és rossz esetben meghaljon? (A felügyelet max 1-2 évvel hosszabbítaná meg az életét, úgy tűnik, meg 0-24 nem is tudnék mellette lenni. Most viszont más városban lakom, fel kéne borítani miatta az életemet, amit nem akarok.) Valami ötlet esetleg, hogy lehetne segíteni azon, aki soha nem fizetett tb-t? A hozzátartozók tönkretétele nélkül? Vagy ne reménykedjek? :/2020. nov. 20. 00:59
11/39 anonim válasza:
Hát nekem nem alkesz az anyám, a kapcsolatunk is nagyon jó, de egészen biztosan nem adnám fel érte az életemet. Ápolási otthona megoldás erre.
12/39 A kérdező kommentje:
Csinált rossz dolgokat, mikor gyerek voltam, nem vert (párszor befenyített) de kötözködött, terrorizált, ordibált, és rendszeresen mulasztott szülői kötelességéből. Felnőttként sem szerettem soha hazamenni, gyerekként meg szorongtam. Nem is nagyon volt olyan, hogy haza, mert kilakoltatták, meg volt itt minden. Ami fura, hogy józanul meg egy tünemeny volt velem mindig, ezert szoros kötelék fűzött hozzá, ami miatt x időnként meglátogattam. Mióta teljesen külön élek, a kapcsolatunk is jobb lett, de ezt csak annak köszönhetem, hogy nem vonom bele magam túlzottan a dolgokba, minimális ideig bírom vele egy légtértben, meg amikor józan. Ha részeg meg tudnám fojtani a mai napig :/. Szóval a viszonyunk vegyes, de mivel valamelyest tartom vele a kapcsolatot, sajnos ebből a cirkuszból sem vonhatom ki magam. És igen, mintha szándekosan rohanna a vesztébe, segítséget nem fogad el, támadóan viselkedik azzal, aki segítséget nyújt. De ha ezt hagyom, akkor meghalni is hagyom lényegében :/. Sajnálom, hogy ilyet mondok, de ha meghalna, lehet jobb lenne nekem is, mint ez a lassú halál, ami most ebből fog következni. Sokan tudjátok, miről beszélek szerintem. :(
2020. nov. 20. 06:45
13/39 A kérdező kommentje:
Ja, és mindenkinek köszönöm a választ, felpontoztam mindenkit. Ebben a helyzetben nem lehet jó döntést hozni sajnos, azt látom...igaza van annak is, aki azt mondja, nem tenne semmit, és annak is, aki odaköltözne. Én csak örülök, hogy nem jött (még) olyan válasz, hogy milyen szemét vagyok, hogy felmerül az, hogy esetleg nem vonom bele magam :D
2020. nov. 20. 06:50
14/39 anonim válasza:
Akkor meg adtad választ magadnak segíts neki anyagilag de ne e ad fel az életedet miatta.fogadj mellé egy gondozó nőt és kész.
15/39 anonim válasza:
Anyám agresszív alkoholista volt. Előbb ütött, utána kérdezett. Orrtörés, kar és bordatörések neki nem jelentettek semmit, nekem nagy fizikai fájdalmat. Állandóan vert, alázott, és nagyon sokszor iszonyú kínos helyzetbe kerültem miatta. Sajnos anno engem mint gyereket egy kalap alá söpörtek az alkoholista anyámmal. Anno nem volt divat feljelengetni a szülőket, nem volt divat pszichiáterhez rohangálni, és ha szóltam a tanárnak, akkor lerendezte annyival, hogy "neked ezt a lapot osztották, mégiscsak az anyád, viseld el". Majd jött, hogy én sem viszem többre, ugyanaz vagy mint anyád szöveg. 17 évesen leléptem, és ennek már 30 éve. Soha nem mentem vissza a szülői házba, sosem találkoztam vele többé. Pár éve az önkormányzta írt nekem, ( hogy tudtak felkutatni, ma sem tudom, választ nem kaptam rá) , hogy anyám végső stádiumi beteg, állandó felügyeletre, gondoskodásra van szüksége, és én mint "gyermek" kötelességem gondoskodni róla. Visszaírtam, hogy felőlem feljelentéssel, bírossággal is fenyegetőzheznek, de nem vagyok köteles semmiben. Ha annyira aggódnak érte, tessék gondozzál ől maguk. Később kaptam újabb üzenetet, hogy meghalt, az önkormányzat eltemette, de köteles vagyok kifizetni a temetési költségeket. Itt is ellenkeztem. Bíroságra vitték, és ki kellett fizetnem a temetési költséget. Kifizettem, lezártam az egész ügyet. Ja, nem. Később még zaklattak műsok, hogy tartozik villany, víz, gáz tartozással, önkormányztai bérleti díjjal. Erre közöltem, hogy vonják le az összes tartozást az örökségemből. Mivel nem volt semmi örökségem, így a tartozást sem tudták behajtani rajtam. Én hátat fordítottam, amikor kiléptem az ajtón, soha többé nem foglalkoztam vele.
16/39 anonim válasza:
Ez elég provokatív kérdés....Ha a szülőd felnevelt, biztos volt jövedelme, különben állami gondozott lennél. Akkor viszont jogosult ilyen-olyan szociális ellátásra is, kórházra is...ne tegyél ugy, mintha tőled függne az élete. A tiéd függött tőle.
17/39 anonim válasza:
Tanácsot kérhetsz szakemberektől:
18/39 anonim válasza:
16-os: rengeteg ember feketén keresi meg a fizetését, ez után viszont semmiféle állami juttatás nem jár neki!
Meg attól, hogy jár(na) neki kórházi kezelés, a kérdezö nincs kisegítve, mert nem olyan beteg, akinek kórházi ellátásra van szüksége, az otthoni felügyelet és ápolás a kérdés.
A kérdésre: soha nem szabad a szülö miatt feladni a gyereknek az életét, ha szükséges, akkor megfelelö otthoni ápolást lehet biztosítani vagy otthonban elhelyezni, de ez az egyetlen értelmes megoldás.
19/39 anonim válasza:
Fordulj a szülők lakhelye szerinti családsegítő központhoz segítségért. Vannak olyan szocik, ahol alkoholistákat ápolnak nem kell hozzá, hogy idős korú legyen. Segítenek, hogy kell elintézni.
20/39 anonim válasza:
A szülő az szülő, én megbocsátottam nekik hosszú évek után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!