Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az önállóság, amikor...

Miért jó az önállóság, amikor sokkal könnyebb a mamahotel, miért akarják az emberek a nehezebb életét és költöznek el a szülőktől? Ilyen mazochista lenne az ember?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és egy nagyon jó munkalehetőség miatt 1 éve elköltöztem a szüleimtől 200 kmre.

Hát egy év után is érzem mennyivel nehezebb az élet egyedül... sokkal nehezebb..

2021. jún. 3. 09:52
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
40%
Mert az emberek jó része egyrészt rohadt irigy és rohadtul szeret beleavatkozni a másik dolgába. Szerintem ennyi a titok, ha neki nem lehet " mamahotel ", akkor másnak se legyen.
2021. jún. 3. 09:54
 2/52 anonim ***** válasza:
91%

Nekem abszolút nem volt jó a mamahotel, borzasztó volt akkor a kapcsolatom a szüleimmel. Mióta elköltöztem tőlük azóta sokkal jobb, szívesen töltünk együtt időt.

Ráadásul én sokkal könnyebbnek érzem, hogy nem kell másokhoz alkalmazkodnom, úgy alakítom az életemet és az otthonomat ahogy nekem tetszik, nekem ez felszabadító.

2021. jún. 3. 09:55
 3/52 anonim ***** válasza:
95%
Nem mindenkinek vannak ám jó szülei.
2021. jún. 3. 09:55
 4/52 anonim ***** válasza:
92%

ha akkora a haz, hogy nem talakozol folyton a szuleiddel ossze, es nagyon (!!!) jo kapcsolatotok van, akkor talan megoldhato, de a legtobb ember huszoneves koraban mar vagyik az onallosagra es a maganszferara, ami nehezen megoldhato szulokkel egy fedel alatt. az elet rendje az hogy elobb utobb mindenki kirepul a feszekbol.

ennek ellenere ha te jobban erezted magad ott, visszakoltozhetsz, senkinek semmi koze hozza, kiveve teged es a szuloket

2021. jún. 3. 10:03
 5/52 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nem nehezebb sőt élvezem a "magányt". Akkor és azt csinálok amit akarok, mászkálhatok meztelenül stb. Pedig normális szüleim vannak. Már 20 évesen elköltöztem.

Csak annak nehéz ez akit semmilyen önállóságra nem neveltek és még egy csekket se fizetett be sosem.

2021. jún. 3. 10:05
 6/52 anonim ***** válasza:
94%

-Nem kell a szülőkhöz alkalmazkodni

-Nem kell szólni, hogy hova mész, mikor jössz

-Önállónak lenni szuper érzés

Ezek normális szülők esetén is nagy pozitívumok, ha rossz a kapcsolat, akkor még inkább

2021. jún. 3. 10:06
 7/52 anonim ***** válasza:
78%
Én is “mama hoteles vagyok”, de nálunk van egy több generációs családi ház, 3 lakással, unalmas lenne egyedül egy albérletbe, minek hagyjam itt nagyszüleimet, mag a guerekkori baráti társaságom? Magamra fözök, mosok, én fizetem a számlák egy részét... önállónak érzem magam attól, hogy nagyika cagy anyum föz valamit heti 1-2 alkalommal.
2021. jún. 3. 10:14
 8/52 anonim ***** válasza:
66%

Ha kölcsönösen tiszteletben tartjátok egymás magánéletét, önállóságát, akkor lehet együtt élni.

Csak intelligencia és szeretet kell hozzá mindkét részről.

2021. jún. 3. 10:17
 9/52 anonim ***** válasza:
81%
Nem mazochiumus egyáltalán az önálló élet. Tudod vannak az életképes emberek meg az életképtelen emberek. Az életképesek önállóak ,az életkeptelen önállótlanok. Hiába imádom a szüleim,hiába jó a kapcsolatunk de az őnállóságom semmiért nem adnám fel. Meg nem lennék a terhükre semmikép. Nekik is kell a magánélet,végre nyugiban lehetnek,nem kell a gyerekekre figyelni. Na ezért nem jó a mamahotel,mert akkor a szűlőknek már megint nem lenne végre nyugis életük.
 10/52 anonim ***** válasza:
84%

Ez csak annak nehéz, aki egy mosást nem bír elindítani, mert mindig mindent elé raktak ;)

Normális embereknek azért x éves koruk után igényük van az önállóságra a szabadságra.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!