Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az önállóság, amikor...

Miért jó az önállóság, amikor sokkal könnyebb a mamahotel, miért akarják az emberek a nehezebb életét és költöznek el a szülőktől? Ilyen mazochista lenne az ember?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és egy nagyon jó munkalehetőség miatt 1 éve elköltöztem a szüleimtől 200 kmre.

Hát egy év után is érzem mennyivel nehezebb az élet egyedül... sokkal nehezebb..

2021. jún. 3. 09:52
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
90%

Akkor neked jó szüleid vannak.

Nekem sokkal könnyebb nélkülük.

2021. jún. 3. 10:22
 12/52 Metionin ***** válasza:
90%

- Nem mindenkinek vannak jó szülei, akikkel öröm lakni

- Nem mindenkinek a szülei laknak ott ahol a gyerek tanul/dolgozna

- Nem minden szülői ház/lakás teszi lehetővé a hosszabb ideig mamahotelezést pl. kicsi, kistesónak kell a szoba stb.

2021. jún. 3. 10:24
 13/52 anonim ***** válasza:
89%
Ha valóban jó a viszony és adottak a körülmények (nagy a ház) szerintem nem rossz dolog ez. Az életünkben nem túl sok olyan személy van/lesz, akik valóban szeretnek, tehát miért is kellene kidobálni az életünkből őket? Miért szeressük egymást 200 km-ről, ha napi szinten, közelről is lehet? Egy normális szülő nem csorbítja a gyereke önállóságát akkor sem, ha egy házban laknak.
2021. jún. 3. 10:28
 14/52 anonim ***** válasza:
84%

Engem önállóságra neveltek és mellé szerencsésnek is mondhatom magam, mert ennek jegyében diploma után egyből segítettek elindulni az első lakás megvásárlásánál, szóval azóta teljesen külön élek (persze egyetem alatt is csak hétvégén jártam haza).

Nekem inkább szabadságot adott, mint nehezebb életet, és sokkal jobban élvezem, hogy magam ura vagyok.

36 évesen pedig már saját családom van...

2021. jún. 3. 11:31
 15/52 anonim ***** válasza:
91%
Vannak rugalmas és kevésbé rugalmas emberek. A rugalmas emberek feltalálják magukat új társaságban, helyzetben, szituációkban sőt, felismerik, hogy ezek által léphetnek előre az életben, így szereznek élményeket.
2021. jún. 3. 11:37
 16/52 anonim ***** válasza:
86%
Mert az életképes emberek vágynak az önállóságra és nem kell kiszolgálni őket.
2021. jún. 3. 11:38
 17/52 anonim ***** válasza:
96%
Akinek jó, az maradjon. Az viszont biztos, hogy nem jönnék össze mamahotelessel.
2021. jún. 3. 11:44
 18/52 anonim ***** válasza:
96%
Én egyetemre menet költöztem el a szüleimtől, és nagyon jót tett az önállóság. Aztán tavaly a vőlegényemmel a karantén időszakban anyám unszolására ideiglenesen odaköltöztünk. Hát szörnyű volt. Megszűnt az a tér ami addig természetes volt. A szüleid házában sose fognak felnőttként kezelni és mindenbe bele akarnak avatkozni. Szóval nekem meg se fordulna a fejemben. De akinek jó így, én nem szólom meg, nem vagyunk egyformák.
2021. jún. 3. 11:49
 19/52 anonim ***** válasza:
90%

1-es, az általad istenített mamahotelesek meg azokra irigyek, akik nem életképtelenek anyuci nélkül. Ennyi.

Kérdező, neked meg gondolom, vagy Marok Marcsa volt egész életedben vagy 20 évesen volt utoljára nőd. Biztos körberöhögnék egy 36 éves “felnőtt” férfit, aki a gyerekszobájába akarna hazavinni anyu-apu mellé és ott lenne vége a dalnak (természetesen én sem otthon héderezek). Na persze nem azokról beszélek, akik átmenetileg kényszerültek haza, hanem az ilyen életképtelen, az önálló embereket (gondolom, irigyen) lenéző egyedekről, akik megrekedtek egy tinédzser szintjén és egy deka igényük sincs a FELNŐTT életre.

2021. jún. 3. 11:58
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

35 éves korodra már megvannak a kialakult rigolyáid, szokásaid stb., akárhol élsz. Azt megváltoztatni mindenképp traumatikus. Ezért érzed 1 év után nehéznek.

A legtöbb ember törekszik az önállóságra, felnőttségre, aminek az egyik jellemzője, hogy pl. nem a szüleihez viszi föl az aktuális szerelmét, hanem a saját (vagy bérelt, de a szüleitől független) lakásába, hogy családot alapít (legyen az egy partner, egy háziállat, egy gyerek, vagy ezek bármilyen kombinációja), és úgy általában gondot visel saját magára. Továbbá azt is belátja, hogy a szüleinek nem dolga, hogy x éves kora fölött kiszolgálják.

Akiben ez az igény nincs meg, az egyszerűen gyerek maradt, hiába, hogy az életkora alapján lassan középkorú.

2021. jún. 3. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!