Hogyan tudnék könnyebben elköltözni a 'mamahotelből'?
Tehát az a helyzet, hogy 25N vagyok,mégsem megy az elköltözés. Nem tudom, pontosan mi az oka, de egyszerűen ha belegondolok, hogy máshol lesz az otthonom, félelem és szomorúság lesz bennem. Párommal 2 és fél éve vagyunk együtt, szeptemberre tervezzük az összeköltözést. Korábban egyszerűen ment, laktam már együtt mással, de az a kapcsolat elég hamar tönkrement, így hazajöttem. Édesanyámmal élek, neki nincs párja, szóval minden nap azt hallgatom, hogy már csak én vagyok neki, stb. Lehetséges, hogy ez miatt gondolok erre az egészre negatívan? Párommal minden rendben, boldogok vagyunk, olykor úgy érzem, már nagyon mennék, saját háztartást szeretnék, máskor viszont a sírás kerülget kb ha belegondolok, hogy úgymond már 'nem ez lesz az otthonom.' Azért ebbe a kategóriába írtam, mert úgy gondolom, a szoros kötelék anyával az, ami miatt így érzek az elköltözés kapcsán.
Hogyan lehetne ezeket az érzéseket kiküszöbölni? Vagy ez természetes? Más is volt már így, aki sokáig otthon élt a' mamahotelban '? Tanácsokat, hasonló tapasztalatokat szívesen olvasok. (És kérlek mellőzzétek az el vagyok kényeztetve jellegű válaszokat, mert nem így van, van saját keresetem, aminek egy részét befizetem az itthoni költségekbe)
Le kéne válnod anyukádról.
Ő bűntudatot táplál benned azzal, hogy minden nap azt mondogatja, már csak te vagy neki. Te nem a párja vagy, hanem a gyereke.
A lánya maradsz akkor is, ha külön költözöl tőle, de a dolgok normális rendje az, hogy külön családod lesz.
Az ilyenek rá szoktak akaszkodni egy 10-20 évvel idősebb, már egzisztenciával, lakással, autóval rendelkező kujonra, akinek az egójának jól esik, hogy fiatalabb csajjal van, és elhiszi, hogy jó faszi és nem csak a javai miatt vannak vele.
Addig vele maradsz amíg össze szeded magad anyagilag aztán lelépsz.
Ez a tendencia manapság. Sok sikert.
"Hogyan lehetne ezeket az érzéseket kiküszöbölni? Vagy ez természetes?"
Az idő mindent megold. Anyukád is feltalálja majd magát. Talál majd hasonló barátnőt. Nyugtasd meg, hogy hetente, két hetente meglátogatjátok. Ha a párod tényleg rendes, megérti. Két hetente ott is tudtok aludni.
Én 21 éves koromra már vigyáztam hónapokig más házára, voltam cserediák egyetemen külföldön fél évig. Nem hivogattam senkit kétségbeesetten, mindent megoldottam, heti 1x beszéltem a szüleimmel. Pénzen kívül semmire nem volt szükségem tőlük.
Neked nem volt hasonló szituáció az életedben?
23/L
Az érzés normális, főleg, ha érős a kapcsolatod vele. Az is teljesen rendben van, ha elsírod magad költözéskor, hisz egy erős kötődés szakad meg, zárul le az életedben.
Ez az érzés nem azt jelenti, hogy valami rossz történik veled. Ez csak egy védekező reakció, amikor egy stabil, bizos pont helyett az ismeretlent választod. Egy új munkahely, külföldre költözés ugyanilyen. A rossz érzés ellenére viszont ez a jó döntés, így fejlődik az ember és a jelleme.
A megoldás, hogy költözöl, meghozod a döntést, és nem hagyod magad eltántorítani. Közben hagyd magad szomorúnak lenni, nem kell elfojtanod. Beszélj anyáddal is, mert ő is hasonló gondokkal küszködhet, mondd el neki, hogy elköltözöl, de nem fogod magára hagyni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
3-as,köszönöm a tanácsot, de inkább párommal maradok. 😄
5-ös, igazából olyan volt, hogy egyetemre jártam, akkor ott laktam albérletben, akkoriban 2 hetente jártam haza. Az nem okozott problémát, bár ez már nem most volt. Újabban 3 éve élek itthon, talán ez volt a baj, hogy újra hazajöttem, az exemmel való szakítás után is ide 'menekültem'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!