Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az önállóság, amikor...

Miért jó az önállóság, amikor sokkal könnyebb a mamahotel, miért akarják az emberek a nehezebb életét és költöznek el a szülőktől? Ilyen mazochista lenne az ember?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és egy nagyon jó munkalehetőség miatt 1 éve elköltöztem a szüleimtől 200 kmre.

Hát egy év után is érzem mennyivel nehezebb az élet egyedül... sokkal nehezebb..

2021. jún. 3. 09:52
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy nyilvánvalóan kamu kérdés, a kérdező csak egy troll és provokál titeket, de hát ha bedőltök neki úgy kell nektek :D
2021. jún. 3. 12:16
 22/52 anonim ***** válasza:
90%

Ismerek személyesen olyat, aki ugyanezen a véleményen van, nem tudom hogy maga a kérdező troll-e, de a jelenség alapvetően létezik.

2021. jún. 3. 12:36
 23/52 anonim ***** válasza:
94%
21.ahhoz képest hogy itt allandóan előszeretettel megdobálnak mindnekit a mamahotel kifejezéssek még tök indoktalanul is nem feltétlen provokatív..
2021. jún. 3. 12:36
 24/52 anonim ***** válasza:
92%

Mert az élet rendje, hogy a gyerek felnő. Érzelmileg és anyagilag is leválik a szüleitől, kirepül, saját életet kezd, családot alapít.

36 évesen ha még mindig otthon ücsörögnél akkor az azt jelenti, hogy még mindig nem nöttél fel.

2021. jún. 3. 12:45
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért akarnak elköltözni, mert az emberek többsége felfogja:lehet hogy neki könnyebb ha csicskának nézi a szüleit, de a szülőknek plusz teher a kényelembe beletespedt utód jelenléte, energia-idő és pénzpazarlás, mikor magukra is lenne végre idő évtizedek után. . És normális ember nem rak fölösleges terhet a szülő nyakára, főleg nem felnőtt fejjel mikor simán boldogulna egyedül is.
2021. jún. 3. 12:50
 26/52 anonim ***** válasza:
24%

#7 voltam, miért lenne neki teher? Azt csinál ö is, amit akar, söt a ház körüli munkákhoz én értek tehát igazából én csinálom mindennek a karbantartását, javítását, kert körüli munkát stb...én szeretem a nagycsaládos, több generációs modellt, vannak kényelmetlenségei, pl.: este 10 kor nem megy nagyinak TV, de alapvetöen megkönnyítjük egymás dolgát, az emberek eleve ezért verödnek csoportokba, most ha ezt a saját családoddal csinálod, akkor egyböl mamahoteleznek, pedig kiben bízhatnál jobban, mint a saját családodban?

Jó tudom, ma vagányabb a saját, drága albérlet, nagyszülöket bedobni az öregek otthonába, majd az örökséget eldorbézolni. Na én ezzel a felfogással nem tudok érvényesülni.

2021. jún. 3. 13:00
 27/52 anonim ***** válasza:
79%

Az én szüleimmel egyáltalán nem volt jó lakni, és megváltásként éltem meg, amikor végre volt elég pénzem elköltözni.

Totál lesz.rom ki hol lakik, nekem ezerszer jobb külön.

2021. jún. 3. 13:15
 28/52 anonim ***** válasza:
92%
Tudod szerintem kell a maganszféra mindenkinek. Senki nem beszélt itt drága albérletről,meg a szülők idősotthonba rakásáról,meg az örökség elherdálásáról. Soha nem raknám a szüleim idős otthonba. De nem is szeretnék velük már együtt élni,kell a ptivát szféra, ha akarom sütetem magam a kertben a napon pucéran ,ha akarok pucéran mászkálok a házban, meg elmondhatom hogy a saját seggemen szarok,meg megteremtettem valamit önerőből a gyerekemnek meg magamnak.
2021. jún. 3. 13:15
 29/52 anonim ***** válasza:
82%

Haat a mamahoteleseket lustanak latom. Persze hogy konnyebb minden ha a mami a popsidat is be puderezi lassan 40 evesen!

Konnyebb hogy valaki foz neked, nem kell mosni, takaritani stb.

2021. jún. 3. 13:20
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
36 évesen azért többnyire az emberek már családot alapítanak, nem otthon élnek a szülőkkel. A férjem is 36 éves, de már van egy 9 éves és egy 9 hónapos gyerekünk, saját házunk. Ilyen korban már nem egészséges a szülőkkel élni.
2021. jún. 3. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!