Normalis, hogy ennyire ragaszkodom az otthonlethez, es legszivesebben nem utaznek vissza?
Teljesen normális. És nehogy azt hidd hogy mindenhol jobb mint itthon. De ha éppen jobb is akkor sem minden. Nem is mindenki szeret külföldön lenni, legalábbis hosszútávon nem mindenki bírja ki.
Szerintem tedd mérlegre a dolgokat. Mert ha kinne megismerkedsz valakivel esetleg gyereked is ott születik akkor már nem biztos hogy lesz lehetőséged hazajönni.
Nem tudom mi köze ennek a mamahotelhez amit beírtál, a honvágy és higy hiányzik a családod egy teljesen normális érzés.
SZerintem azért is lehet ennyire erős a honvágyad, mert külföldön csak létezel, de nincs egzisztenciád. Legalábbis abból, hogy írod, hogy "fura lakótársaid" vannak, tehát nem egyedül élsz vagy a pároddal.
Én aránylag aljamunkát végzek Németországban, mégis külön bérlek albérletet. Nyilván, nekem is van, hogy hiányzik az otthoni családom, meg a barátaim, de itt is igyekszek szocializálódni, amennyire alapból tőlem telik.
Off: Én is voltam még december elején otthon, én úgy jöttem vissza, hogy "na, ideje volt". Otthon mindenki olyan negatív, hogy nem igaz, folyton a vírusról beszélnek. Itt sokkal normálisabb az ilyen hozzáállása mindenkinek és nem csak az iyen baromságokról lehet beszélgetni másokkal. :)
Én is kint élek Németországban csak annyi különbséggel hogy én most karácsonykor sem tudtunk haza utazni a barátainkhoz ,anyukámhoz mert vissza felé karantén várt volna itt Németországban.
Pedig nagyon hiányoznak barátaim.itt kint nincsenek barátaink max egy két ismerös.
Én 4,5 éve élek kinn, de eszem ágában sincs hazamenni, és mindent megteszek azért, hogy itt élhessem le az életem.
A rokonok, a család hiányoznak, maga az ország egyáltalán nem. A természeti kincsek, igen - mert nagyon szép, és szerettem otthon is túrázni -, de a sok minden más nem.
De mások vagyunk, megértem a te nézőpontodat is. Bár azt nem vágom, hogy lehetsz szakmai gyakorlaton úgy, hogy nem ismered a nyelvet???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!