Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az önállóság, amikor...

Miért jó az önállóság, amikor sokkal könnyebb a mamahotel, miért akarják az emberek a nehezebb életét és költöznek el a szülőktől? Ilyen mazochista lenne az ember?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és egy nagyon jó munkalehetőség miatt 1 éve elköltöztem a szüleimtől 200 kmre.

Hát egy év után is érzem mennyivel nehezebb az élet egyedül... sokkal nehezebb..

2021. jún. 3. 09:52
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
92%
És a párodat is anyuék nyakára viszed, kérdező? Az érdekel nekik tetszik-e hogy még mindig nem vagy önálló?
2021. jún. 3. 13:31
 32/52 anonim ***** válasza:
94%
36 évesen már csak azért sem lenne pofám életvitelszerűen otthon lakni, mert közel 4 évtized után a szülők is megérdemlik, hogy végre kettesben élhessenek, ne plusz egy embert kerülgessenek, alkalmazkodjanak hozzá, mossanak, főzzenek, takarítsanak rá stb. Igen, akkor is, ha ez a plusz egy fő a gyerekük. És most ne azzal jöjjön senki, hogy a gyerek nem kérte, hogy megszülethessen meg ilyen önző, szánalmas dumák, mert egyrészt lefogadom, hogy 36 év alatt azért kért ezt-azt, amit viszont nem voltak kötelesek megadni (tudom, itt a gyíkon mindenki még egy szendvicsért is maga dolgozott meg 10 éves korától, de szerencsére a valóság más). Másrészt a szülő dolga normális körülmények között (ha most is otthon lébecol, nyilván ez adott volt) felnevelni a gyereket. 36 évesen ez már alsóhangon egy évtizede teljesült, már akkor le kellett volna válni róluk.
2021. jún. 3. 13:42
 33/52 anonim ***** válasza:
31%

#26 voltam, jah, tökre élvezné egyedül, csendesen a 120nm üres területet maga körül, amikor az elmúlt 30 évben folyamatos aktív tevékenység folyt itt minden nap.

Eleve nem értem más minek foglalkozik azzal, hogy ki hol lakik?( már ha épp nem segíteni szeretnél)

Személy szerint boldog, elégedett ember vagyok.

2021. jún. 3. 14:00
 34/52 anonim ***** válasza:
90%
Úristen takarítanom kell magam után és főznöm ha enni akarok. Micsoda fájdalom!!!
2021. jún. 3. 14:22
 35/52 anonim ***** válasza:
91%
Eng buszkeseggel tölt el pl az hogy saját erőből értem el mindent amit akartam. Nekem ez a felállás jobb mivel a saját hazamba azt csinálok amit akarok senki nem szól bele. Még a szüleimmel éltem nem volt jó a kapcsolatunk folyton veszekedés volt. 17 évesen költöztem el a legjobb döntés volt.
2021. jún. 3. 15:06
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
Azért a legtöbb embernek van igénye párkapcsolatra, gondolom a párotokat nem a mamahotelbe akarjátok költöztetni. Én legalábbis tuti nem költöznék ilyen pasihoz akkor se ha aranyból lenne a csomag a lába között :-D
2021. jún. 3. 16:17
 37/52 A kérdező kommentje:
Nagyon nem akarok párt, teljesen jól vagyok egyedül sajnos nem tudok idegen nőkkel együtt lakni,
2021. jún. 3. 16:21
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Idegen nőkkel? Ha már lenne páron és összeköltöznétek nem lenne idegen:)
2021. jún. 3. 16:23
 39/52 A kérdező kommentje:
Hiába párom nekem mindig idegen lesz mert nem rokonom, igazság szerint van bennem csökkent nemi vágy is, se a férfiak se a nők nem érdekelnek, voltam már pszichológusnál is emiatt
2021. jún. 3. 16:29
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
Ja, kezdem érteni. Nincs életed, és nem is akarsz, mert kényelmesebb gyereket játszani és nem felnőni. A végén még törődnöd kéne valakivel, meg felelősséget vállalni...
2021. jún. 3. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!