Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ellopták a pénzem?

A szüleim ellopták a pénzem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lassan 1,5 hónapja dolgozok iskola mellett, havonta 30 ezret kapok (heti 1 nap). Anya elkért egyszer 50 ezret valami halaszhatatlan dologra (azóta sem tudom miért kérte el) de mikor vissza akartam kérni, mert egy gyökér nekiment a motoromnak és elég sok esztétikai hiba lett rajta, azt mondta, mivel ennyit már elköltött rám, így ezt nem adja ide. Miközben pont ugyanennyit költött a bátyámra is, aki nem dolgozoik..

Van valami módom visszaszerezni? 17 vagyok, úgyhogy nagyon feljelenteni nem tudom. Esetleg akivel történt hasonló.

2021. jún. 5. 21:00
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Na sziasztok. Lehet másnak nem sok az az 50 ezer. De nekem igen is az! Tűrnöm kellett érte az állandó megaláztatást és beszólást a munkahelyemen! Mellesleg ezt a pénzt (a benzin illetve a szervizelés/biztosítások mellett) az egyetemre raktam félre, pontosabban ha kauciót kellene fizetni az albinál. Anya azzal az ürüggyel kérte el, hogy bekrepált a laptopja, és fizuig adjam neki oda, hogy újat vehessen (én voltam a hülye, aki tanácsolta, hogy hagyja azt a 15 éves lassú vackot) de sehogy sem akarta visszaadni. Mondhatnátok, hogy vegyem el tőle a laptopot, de túl sok mindent nem tudok vele csinálni. Nyilván hálás vagyok hogy nevelt meg minden, csak kicsit érdekesnek találom, hogy pont az én pénzem kell neki. (A bátyám pedig mint mondtam egy lusta segg, bukásra áll 4 tantárgyból, nem dolgozik, itthon is baszik segíteni. Anya mégis egy vagyont költ a külön óráira, amiknek semmi értelme nincs számára.)
2021. jún. 5. 23:45
 32/41 A kérdező kommentje:
27-es, másfél évet akartam írni, de ezek nem egyhuzamban. 15 évesen átcímereztem egy hónapot, + dinnyéztem egy hónapot. Betöltöttem a 16-t, kinyílt a diákmunkapiac, találtam is a suli mellé egy egész "könnyű" állást: egy tescoban árutöltőként. Most meg már lassan egy hónapja az egyik intersparban vagyok csemegepultba beosztva. A motort egy teljes nyári keresetemből vettem, a maradékokat pedig mindig eltettem benzinre és egyéb fontos elemekre.
2021. jún. 5. 23:49
 33/41 anonim ***** válasza:
94%
30, persze, hogy történhet bármi, pont ezért nem vállalunk még gyereket. De ha úgy is alakulna a későbbiekben, akkor sem a gyerekemet húznám le, ez ennyi.
2021. jún. 6. 00:04
 34/41 anonim ***** válasza:
94%
26, igen, erre én is gondoltam. De elvileg már 17 éves csak feltűnt volna, ha nincs otthon kenyérre sem.
2021. jún. 6. 06:51
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Az a gáz, hogy anyuka elszedi a csávó pénzét és utána "elfeljti" visszaadni. Ezt bárhogyan is nézem, még minig lopásnak vagy megkárosításnak nevezik.

Az meg ALAP, ha szülök, eltartom a kölyköt 18 évig, nem felhánytorgatom neki, mikor Ő nem tehet róla, hogy a világon van, csak a férjem meg én.

2021. jún. 6. 09:36
 36/41 anonim ***** válasza:
43%
Azt meg mindig nem tudtuk meg hogy anyad miert nem adja vissza?
2021. jún. 6. 12:15
 37/41 anonim ***** válasza:
40%
A következő fizetéskor legyen kedves visszaadni. Senkit nem érdekel, hogy új laptopot vett, akkor is a te pénzed, kell neked, úgyhogy ezt szépen mondd meg neki valahogyan.
2021. jún. 6. 12:19
 38/41 moozygoo válasza:
31%

Én 26 éves, nem sokkal vagyok idősebb nálatok, nincs gyerekem, de esküszöm nem értem ezt a felháborodást.

Úgy látom hogy egyetem meg albi csak tervben van.

Most komolyan édesanyádtól sajnálod a pénzt meg őt akarod feljelenteni ?

Nem nála laksz, nem ő ad ételt ?

Nekem csak a lakbérem többe kerül az 50 ezrednél, pedig csak egy szobát bérlek és ebben még nincs benne a számla, étel, ital, ruha, stb...

Sajnálatos hogy a bátyád egy lustasegg, de akkor is még egy család vagytok, ha nem álltok jól anyagilag az szomorú , de komolyan édesanyád akarod feljelentgetni mint egy cigány, csak mert szüksége volt némi segítségre ?

Ha ennyire zavar költözz el mikor betöltöd a 18-at és szakíts meg a családoddal minden kapcsolatot, aztán majd minden forintoddal azt csinálsz amit akarsz.

2021. jún. 6. 17:54
 39/41 anonim ***** válasza:
70%

"fizuig adjam neki oda"

Ha kölcsön kérte, fizesse vissza anyuka.

Az megint más kérdés, hogy miért hánytorgatja fel a gyereknevelési költségeit.

2021. jún. 7. 10:22
 40/41 anonim ***** válasza:
66%
Miért akarod feljelenteni? Nálatok/köztetek sok más probléma is lehet, ha így viszonyultok egymáshoz. A helyedben finoman megkérdezném, hogy milyen nehézségei/gondjai vannak most, és mikor tudja majd visszaadni, amit kölcsönbe kért. Csak finoman.
2021. jún. 7. 10:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!