Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ellopták a pénzem?

A szüleim ellopták a pénzem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lassan 1,5 hónapja dolgozok iskola mellett, havonta 30 ezret kapok (heti 1 nap). Anya elkért egyszer 50 ezret valami halaszhatatlan dologra (azóta sem tudom miért kérte el) de mikor vissza akartam kérni, mert egy gyökér nekiment a motoromnak és elég sok esztétikai hiba lett rajta, azt mondta, mivel ennyit már elköltött rám, így ezt nem adja ide. Miközben pont ugyanennyit költött a bátyámra is, aki nem dolgozoik..

Van valami módom visszaszerezni? 17 vagyok, úgyhogy nagyon feljelenteni nem tudom. Esetleg akivel történt hasonló.

2021. jún. 5. 21:00
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
56%

Én megértem mindkét kommentelő szekciòt (egyetértők vs ellenzők), de azt is tudni kéne, hogy biztosan igy történt e és miért? Azért egy kamaszgyerek fantàziàjàba inkàbb nem biznék! Nem tudhatjuk mi az anya magyaràzata stb.

Én nagyon szegényen nőttem fel, egy hétig ugyanabba a ruhàba jàrtam iskolàba stb. És amint diàkmelòztam, valamennyit lekellett adnom belőle...akkor én is felvoltam hàborodva, amikor elköltöztem otthonròl 17 évesen, sokáig nem is beszéltünk...pl ez miatt sem.

Aztàn teltek az évek és mai 30+ éves fejjel, pontosan tudom, hogy olyan szegények voltunk, hogy anyàmnak sok év utàn ùjra, csak akkor lettek normálisan kivàltva a gyògyszerei (inzulin, sziv stb) amikor pl a diàkmunkàs pénzemből tellett rà... Ezt sajnàljam tőle?!

Ahhoz hogy minket etessen, inkàbb nem vàltotta ki. Szòval ilyen is van, nem kell rögtön elitélni az anyukàt.

Ja meg aki azt irja, minek szült gyereket, ha nem tudja eltartani stb! Nos, rengeteg csalàd megy tönkre, ahol apuka keres, anyuka viszi a hàztartàst majd egyszercsak mindennek vége! Egy 10-20 éve hàztartàsbeli hova helyezkedjen el?! Nem megy az pikkpakk, vagy ha igen nem éppen jòl fizető munkàba!

Gyerektartàs?! Az én apàm a fizetés harmadàt igazolta csak le, abbòl szàmoltàk le a gyerektartàst is, kb 20.000ft-ot. Ami egy vicc! Mellé kapta az éves prémiumokat, bònuszt stb, akit mindig eltitkolt.

Szòval a kérdező csalàdjàban se tudhatjuk mi a valòsàg, plàne hogy azòta se reagàl...

Simàn lehet troll is, ti meg itt szapuljàtok a semmit.

2021. jún. 5. 22:15
 22/41 anonim ***** válasza:
16%
Azt a pénzt ráköltötte a motorodra.
2021. jún. 5. 22:26
 23/41 anonim ***** válasza:
95%
Anyám elég jól tudott manipulálni, és elég gyakran kért pénzt mikor boltba ment, és én lettem volna a rohadék ha nem adok. Pedig néha az utolsó pénzemet is elszedte. Ja, és nem volt keresetem akkor, csak innen-onnan volt egy kis pénzem. Persze nálunk jóval kisebb összegekről volt szó, de akkoriban annyi is sokat számított.
2021. jún. 5. 22:27
 24/41 anonim ***** válasza:
16%

19

Ezt a szarosok nem értik meg úgy sem..

2021. jún. 5. 22:34
 25/41 anonim ***** válasza:
38%
Szerinzem ez gáz hogy a szuleid elloptak a 0enzed
2021. jún. 5. 22:38
 26/41 anonim ***** válasza:
14%

20

És ha az anyja mondja majd neki, hogy nincs? Amíg a szülői házban lakik az van amit a szülő mond.

2021. jún. 5. 22:42
 27/41 anonim ***** válasza:
35%
Nem akarok belekötni a kérdésbe, de ha havi 30 ezret keresel, és másfél hónapja dolgozol, az még csak 45 ezer ft. Anyukád meg 50 ezret kért el.
2021. jún. 5. 23:03
 28/41 anonim ***** válasza:
90%
Baccmeg, tudjuk, itt a gyakorin még a pelenkapénzt is illenne visszafizetni...Pofám leszakad. Nem kötelező ám gyereket vállalni, az megvan? Én iszonyúan szetetnék már, de nincs meg az anyagi háttér, ezért még várunk. Eszembe nem jutna, hogy később felhánytorgassam a gyerekemnek, hogy mennyit költöttem rá, hiszen az én döntésem volt. Tudom, putriséknál máshogy működik, azok bezzeg potyogtatnak össze-vissza.
2021. jún. 5. 23:25
 29/41 anonim ***** válasza:
91%
Ja, a koton olcsóbb, mint egy gyerek, remélem ezt legalább felfogjátok...
2021. jún. 5. 23:27
 30/41 anonim ***** válasza:
21%

28

Az idő változik, bármi jöhet 10 év alatt ami miatt nem lesz egy filléred sem. Ezzel a felfogással csak a biologiai órádat húzod.

2021. jún. 5. 23:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!