Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ellopták a pénzem?

A szüleim ellopták a pénzem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lassan 1,5 hónapja dolgozok iskola mellett, havonta 30 ezret kapok (heti 1 nap). Anya elkért egyszer 50 ezret valami halaszhatatlan dologra (azóta sem tudom miért kérte el) de mikor vissza akartam kérni, mert egy gyökér nekiment a motoromnak és elég sok esztétikai hiba lett rajta, azt mondta, mivel ennyit már elköltött rám, így ezt nem adja ide. Miközben pont ugyanennyit költött a bátyámra is, aki nem dolgozoik..

Van valami módom visszaszerezni? 17 vagyok, úgyhogy nagyon feljelenteni nem tudom. Esetleg akivel történt hasonló.

2021. jún. 5. 21:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
17%
Mennyire állnak jól a szüleid anyagilag? Amúgy tényleg te adtad oda, csak gondolom nem erre számítottál. Ha nem adja oda, akkor lopd vissza. Te dolgoztál meg érte.
2021. jún. 5. 21:37
 12/41 anonim ***** válasza:
11%
nem lopta el hisz te adtad oda és rád költötte minthogy mást vettvolna magának az mégis jobb kéne hogy legyen neked..ez úgymond a te hibád..
2021. jún. 5. 21:39
 13/41 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem beszéld meg anyuddal hogy a családit adják oda neked, abból majd eltartod magad 1 hónapon keresztül. Ha ennyire bánt hogy oda adtad azt az 50.000 ft-ot.
2021. jún. 5. 21:44
 14/41 anonim ***** válasza:
84%

Tedd számlára a pénzedet! Készpénzből ne tarts otthon nagy összeget soha. Kártyádat ne add oda soha senkinek és vigyázz arra, mint szemed fényére. Ne is mond meg, hogy mennyi van rajta nekik(meg úgy senkinek)! Ők ahhoz nem férhetnek hozzá jogilag sem.

Szomorú, hogy a szülő ilyet megtesz. Minek vállal akkor gyereket, ha utána visszakér mindent, amit adott neki. Hol ebben a logika? A gyerekvállalás áldozat. Ha nem vagy képes áldozatot hozni önzetlenül, akkor ne csodálkozz ha a gyerek sem fog önzetlenül segíteni neked...(ezt a szülőknek üzenem, akik lopnának/pénzt kérnének a saját gyereküktől)

2021. jún. 5. 21:49
 15/41 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nincs sok pénze a szuleidnek és azt jitte edesanyad hogy evv3l a kifogasdal talán kaphat 1kis plusz penzt
2021. jún. 5. 21:54
 16/41 anonim ***** válasza:
89%

14es vagyok

Ha meg nincs pénze eltartani, felnevelni gyereket, minek vállal gyereket??? Nehogy már a gyerek tartsa el magát, mikor őt szülték meg a semmiből. Ha valamiért/valakiért felelősséget vállalsz, akkor életed végéig vállald azt. (Persze ne úgy, hogy a szülő eltartsa a 20+ éves gyerekét). Nekem is a diákmelós pénzemből kellett alapvető dolgokat megvennem (ruhák, fehérnemű, étel, tisztálkodószerek, ágy!) már 16 éves koromtól, miközben apám elitta a pénzt inkább. Mielőtt diákmelós pénzem lett volna, addig meg úgy néztem ki, mint egy hajláktalan. Fszomat az ilyen szülőkbe... Másoknak meg csak egyetem után kell dolgozni, de egyetemre is úgy jártak, hogy szüleik vettek házat/fizették az albit, nehogy koliba kelljen járniuk.

2021. jún. 5. 21:56
 17/41 anonim ***** válasza:
90%
Az érdekes, hogy anyukád 17 év után jött rá, hogy szülőnek lenni anyagilag bizony ráfizetés. Nem vagyok pszichológus, de szerintem baromira derogált neki pénzt kölcsönkérni tőled, ezért generált egy ilyen kamu magyarázatot magának, hogy az neki JÁR, hiszen már a többszörösét elköltötte rád. Sajnos nem nagyon tudsz semmit tenni, mert anyukád csak még jobban bele fogja magát hergelni egy ilyen ön-hazugság spirálba, aztán mégjobban lehúz azzal az indokkal, hogy tizen x éven keresztül költött rád.
2021. jún. 5. 22:01
 18/41 anonim ***** válasza:
48%
Legközelebb nem adsz.
2021. jún. 5. 22:03
 19/41 anonim ***** válasza:
13%
Ennyi önérzetes gyerekét már régen láttam. Ez nem lopás. Az is lehet hogy kenyérre kellett, és nincs miből visszadni
2021. jún. 5. 22:10
 20/41 anonim ***** válasza:
89%
Így utólag már nagyon nem tudsz mit tenni, legközelebb ne adj neki (tudom, nagyon ki fog akadni, mondd, azt, hogy nincs)
2021. jún. 5. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!