Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha ellopta anyám a...

Mit tegyek ha ellopta anyám a pénzt amit gyűjtögettem?

Figyelt kérdés

Mikor kisebb voltam mindig kaptam ünnepekre pénzt, évekig gyűjtögettem, össze gyűlt 100.000 ft.

Van nagymamám és mivel egyetlen unokája vagyok ezért minden hónapban adott anyámnak 20.000 ft-ot hogy rakja be a bankba nekem, hogy mire 18 éves legyek legyen egy kis pénzem.

Ez ment kb már 4 éve.

18 éves lettem nem rég.

Mivel nem igazán értettem régebben sem ehez a pénz berakásos dologhoz, fiatalabb is voltam, és mamám már elég idős ehez, ezért anyámat bízta meg, hogy ő rakja be minden hónapban mamám által adott összeget a számlára, ami anyám nevére szólt.

Eddig mindig mikor rákérdeztünk a szemünkbe hazudott, hogy megvan a pénz, gyűlik, már erre-arra elég lessz.

Most viszont mikor egy nagy családi veszekedés lett, mamám rákérdezett nála, és kiderült abból a pénből SEMMI nincs meg!!! Mert neki annyira szüksége volt arra a pénzre (dolgozó, egészséges emberről beszélünk)

Ha nem írtunk róla semmiféle szerződést, hogy létezik ez a pénz, akkor semmi esély nincs rá, hogy én ezt meg tudjam kapni tőle??

Az a baj bíztunk benne, de az évek során nagyon kifordult magából..

Hogyan tudnám behajtani rajta?

Mit tegyek?

És ha véletlenül arra kerülne a sor ezzel kapcsolatban hogyan álljak rajta bosszút?

(Ha nem ártott volna eleget nekem ezen kívül is meg sem fordulna ez a fejemben!!)

2017. dec. 6. 10:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem látok rá esélyt, hogy visszakapd, mivel a számla az anyukád nevén van, amire a pénz került. Esetleg lehet pert indítani, ahol a nagymamád elmondaná, hogy azt a pénzt neked szánta...

Nem értem, miért nem nyitottak neked egy junior számlát???

2017. dec. 6. 10:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Gondolom pont ezért
2017. dec. 6. 10:21
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Az égvilágon semmit nem tehetsz.

14 évesen nyithattál volna Junior számlát (szülői belegyezéssel), és be kellett volna tenned a pénzt saját kezűleg! Vagy a nagymamádnak kellett volna nyitni egy számlát, amin te vagy a kedvezményezett, és elmehettél volna befizetni a pénzt rá személyesen.

A "régebben sem ehez a pénz berakásos dologhoz" elég gyenge érv, de ez aztán drága tanulópénz lett neked!

Igazán szegény nagymamádat sajnálom! Mondjuk ő kitagadhatja a lányát az örökségből, te meg elköltözhetsz és megszakíthatod vele a kapcsolatot, ennyi.

2017. dec. 6. 10:21
 4/13 anonim ***** válasza:
29%

Nem tagadhatja ki a nagymama a saját lányát a köteles részből, ahhoz ennél sokkal komolyabb indok kell, ha egyáltalán lehetséges.

Kérdező, egyébként anyukád ezt a pénzt rád költötte? tehát ez is kellett hozzá, hogy megvegyen neked bizonyos ajándékokat az alapvető gondoskodáson (értem ezalatt az évszaknak megfelelő ruházatot, élelmet, télen a fűtést, tankönyvek, egészségügyi ellátások árát)? Lett volna pénze dárágbb ajándékokra enélkül az összeg nélkül?

nem azt írom egyáltalán, hogy helyes volt bármilyen okból elkölteni azt a pénzt, és közben azt hazudni, hogy gyűlik. Csak lehet, hogy árnyalná a képe, ha tudnánk, hogy kire/mire költötte el....

2017. dec. 6. 10:41
 5/13 anonim ***** válasza:
41%
Bocsánat, alapvető gondoskodáson KÍVÜL akart lenni...
2017. dec. 6. 10:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A szóbeli egyezség is érvényes jogilag, nem kell papírnak lennie róla. A bankszámlára való befizetés egyértelműen visszakövethető mert könyvelésre került, és az ő szava ellen ketten is bizonyítani tudják hogy az milyen módon és milyen célra került hozzá, amit ő "elsikkasztott". Persze ehhez bíróságra kell vinni az ügyet. Ha be sem rakta a bankszámlára, az persze nehezebb ügy.
2017. dec. 6. 10:52
 7/13 anonim ***** válasza:
97%

Persze, nem úgy gondoltam, a köteles részből nem, de a nagyjából kizárhatja.

És nem, szerintem nem "árnyalja" semmi ezt a tettet! - Mart HA megélhetési gondjai voltak vagy úgy gondolta volna, hogy a lányának valami nagyobb dologra lenne szüksége, akkor a nagymamával meg kellett volna beszélni! Az, hogy az anyjának (és a lányának) is éveken át a szemébe hazudott a pénz sorsáról, és rendszeresen elvette a 20000-ret, ami azért egy átlag nyugdíjból egy komoly összeg, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan!

2017. dec. 6. 10:55
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Semmit nem tudsz csinálni. Van olyan, hogy a családtagjaid a legveszélyesebbek rád. Ez van. Szabadulj ebből a közegből. Ha majd idősebb leszel és akarsz az unokádnak pénzt adni, akkor saját magad rakd be a számlájára.
2017. dec. 6. 10:57
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent de, ki lehet zarni kotelesreszbol is torvenyben felsorolt sulyos indokok fennallasa eseten. Az egyik ilyen torvenyes indok pont az, ha az orokhagyoval szemben buncselekmenyt kovetett el (lopas).
2017. dec. 6. 10:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Jó neked nálam 2400000 ft lopot el a jó anyukám és még van képe a szemebe nézni mi a véleményetek.Az emb

er a saját anyában semm bizhat a mai világban

2017. dec. 6. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!