Mit tegyek, ha ellopta a pénzemet?
Van egy g.nyó rokonom, anyám tesója. Folyamatosan MINDENT ellop, amit tud, pénzt csinál belőle, és a pénzből piát vesz. Ez az élete, 54évesen 2 munkahelye volt, 10 éve belőlünk él.
Én nem lakok itthon, de a kutyám miatt és anyám miatt muszáj hazajönnöm 1-2 hetente 1-2 napra.
Ma édesanyám hagyott pénzt nekem a konyhában, hogy vásároljak már be neki, hogy ne neki kelljen. Láttam is a pénzt, de hülye módon nem tettem el, hanem ott hagytam.
20perc múlva ez a tetü ember elvette, és letagadja. Mintha kifigyelte volna, hogy én mit csinálok, hova nézek, hol matatok, mert amúgy egész nap ugyanott volt a pénz. Mondtam neki, hogy sürgősen adja vissza, vagy takarodjon le a boltba akkor bevásárolni (mert hogy férfi létére egy kenyeret nem bír venni soha). Azt mondta, hogy ő nem nyúlt hozzá.. veszekedtünk egy csomót, míg elkezdte fenyegetni a kutyánkat, mármint hogy vigyázzunk, mert megjárja.
Fel lehet jelenteni pénzlopásért?
Anyám, nagyanyám nem tesz semmit, ők csak háborognak a folytonos lopáson, de mivel a testvére anyámnak /lánya nagyanyámnak, nem dobhatják ki. (ellentétben velem, akit konkrétan elüldöztek, mert nem tudtam a munkámban normálisan teljesíteni az itthoni bajok miatt).
Egy ismerősöm is hasonlóképpen járt.
Az asztalon hagyott egy ötezrest,aminek felírta a számát.
A többit kitalálod magad is.
Csak azon az emberen lehet segíteni, aki akarja. Úgy látszik, hogy anyukád és nagymamád nem ilyenek. Ha évek óta hagyják, hogy meglopja őket a testvér/lány, akkor ez biztos jó nekik így, különben már tettek volna ellene valamit a háborgáson kívül.
Nem a te pénzedről van szó.
Ez tényleg nem a te pénzedről volt szó, hanem anyudék pénzéről... ellopta, nem volt a kezedben, mondd meg hogy nem találtad a pénzt, nem tudtál bevásárolni. Ennyi.
Nézzen utána ő.
Máskor meg ne hagyjatok kinn pénzt
(asztalon, polcon)
Saját pénzt, pénztárcát, stb , ha ilyen rokon bejáratos, elzárunk, eldugunk. Netán egy alapos verés beigérése .
lakáson belül nem minősül lopásnak az ilyesmi. Nem is bizonyítható, hogy nála volt a pénz.
Nekem is tűnt már el pénzem a tárcámból, mindig le volt tagadva és nyitva volt hagyva, amit tudok, hogy nem szokott nyitva lenni ! Ráadásul rendőrségen dolgoztam, még így is hülyére vett az illető. Feljelentést akartam tenni ismeretlen tettes ellen, de azt mondták, hogy mivel ujjlenyomat töredék van a tárcán, emiatt nem tudnak vizsgálódni. Úgy hogy ott lopnak meg, ahol akarnak, hiába mondok bármit... Egyébként nem hiszem, hogy nem lehetett volna kideríteni sehogy az esetet. Meg van róluk a véleményem. Mai napig nem tudom ki lopott meg konkrétan !
Az hogy fel lett írva a pénz száma, az mit jelent? Ilyet még nem hallottam. A válaszoló vagy valaki üzenje már meg legyen szíves, ha tudja ! Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!