Anyukám azért van kiakadva, mert a saját, munkával összegyűjtött pénzemet nyelvtanulásra szeretném költeni. Mi baja van ezzel?
Szia!
Először is azt tanácsolom, vágj bele, én nem tettem annak idején - hasonló okok miatt- és nagyon megbántam.
Nem tudom, hány éves vagy és milyenek a körülményeitek, anyukád ellenérzését indokolhatja az is, hogy mivel ő ezt nem tartja fontosnak, jobban örülne, hogyha lakásra/albérletre/autóra/stb. gyűjtenél, amiben ők később nem tudnak/nem akarnak majd segíteni, vagy hogy tehermentesítsd a családi kasszát. Ami nem feltétlen fair, de mint írtam, ez az életkorod és a helyzetetek függvénye.
Apukád ellenérzésével ne foglalkozz, esetleg kezdj az olasszal, hátha utána könnyebben fog menni a francia.
AHÁNY NYELVEN BESZÉLSZ , ANNYI EMBER VAGY !
Én összetenném a kezemet , ha a fiam ennyire oda lenne a tanulásért !
nem , hogy hátrálnám , de még finanszíroznám is a kiadásait !
Neked még ezt sem kell , hiszen van rá pénzed !
Nem értem , !!!
Féltékenyek , ? hogy akár többre viszed ? de hiszen ez büszkeséggel kéne eltöltse a szüleidet,
Én azt mondom , csak így tovább , később Ők is rájönnek , mennyire nagyszerű gyerekük van ,
Azért gyűlölködnek emiatt, mert egyrészt alaposan bele van verve a magyarokba a francia-ellenesség (Trianon és társai), másrészt attól félnek a szüleid, hogy ha jól tudsz egy idegen nyelvet, akkor kimégy külföldre és otthagyod őket.
Valószínűleg azért nem támogatják a tanulást, mert más programot képzeltek el neked (pl. szüljél gyereket, ne tanulj, támogasd őket, ne költözz el a környékükről se stb.) - azaz önzőek, csakis magukkal törődnek és nem azzal hogy te kivagy és mi az, amit te akarsz.
Csak csináld! Tanulj nyelveket! A magad pénzét arra költöd, amire akarod.
Apád nem fog kitagadni, és ha anyád pletykál neki, akkor anyukát alaposan le kell teremteni. Mert egy normális felnőtt ember nem beszéli ki a másik ember titkait.
Ha apád kitagad, azzal sem kell foglalkozni. Majd megenyhül. A legtöbb harag nem tart örökké.
Nagyon nincs igaza anyukádnak, valóban örülnie kéne hogy ilyesmire költenéd a pénzed.
Viszont ha most jelentkezel egyetemre, akkor gondold meg, mert ott valószínűleg ingyen tudsz tanulni franciát.
Inkább örülnének, hogy nem eliszod a pénzt!
Engedd el a füled mellett a hülyeségét, tanulj nyelveket, annak hasznát fogod venni mindig, pláne kint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!