Akik ilyesmiket írnak, azok a saját anyukról is hasonló véleményen vannak?
Ritkán szoktam válaszolni ezen az oldalon,kérdést kiírni pedig még ritkábban,de úgy gondoltam,ezt azért megkérdezem.
Kérdésemet úgy írom le,hogy azt azért tudnotok kell, én nem szeretnék gyereket,és itt jön a DE:
egyszerűen néha már én szégyenlem magam,hogy egyesek milyen lekezelő módon nyilatkoznak az édesanyákról.
A teljesség igénye nélkül néhány példa: "sok frissen szült liba"-itt döntöttem el,hogy felteszem a kérdést, "csak azok szülnek korán,akiknek nem volt igényük továbbtanulni", "az anyukák élettere a játszótér és az otthonuk között van","az anyukák mackóban járnak,zsíros hajúak" és még sorolhatnám. Akik ezt a topicot szokták olvasni,gondolom tudják,miről beszélek.
Bár én szeretnék gyereket,mégse tudnék soha ilyesmiket írni vagy akárcsak mondani,hiszen mélységesen tisztelem azokat,akik felnevelik a jövő generációját.
Miért ilyenek az emberek? Miért bántják meg így a másikat,akiről a világon semmit nem tudnak,csak azért,mert elhangzik,hogy van gyereke?
Nos... én pl. nem vagyok agyoniskolázott, de széles látókörű vagyok és értelmes. Nem zsíros a hajam, mert kétnaponta mosom, de itthon mackóban járok. Valóban itthon vagyok a legtöbbet, és persze játszón, mert a gyerekeimnek erre van szüksége.
És ha ettől rosszabb ember volnék bárkitől, akkor az a bárki mondja ide az arcomba. És gondoljon arra, hogy az ő anyja is mackóban járt és vitte őt is játszóra stb.
Ezen már én is elgondolkoztam.
Gondolom ha az ő anyjuk vannak ki pár nap "szabadságot" hogy kozmetikázzon, fodrászhoz menjen, vásároljon néhány csini rucit és ezalatt nekik kéne mosni, ebédet csinálni akkor aztán jönne a "Szerintetek is önző az anyám?" kérdés.
Nekem is van egy 6 hónapos lányom. Még nem járunk játszótérre, viszont heti 1x elsétálunk a munkahelyemre, szintén heti 1x megyek a barátnőimmel pletyizni, koktélozni. Nem érzem úgy, hogy el lennék temetve :-)
Ja, és nem várom el, hogy az emberek a lábaim előtt heverjenek, mert anya vagyok. Sőt, néha már kifejezetten idegesít, hogy mindenki azt kérdezi: mi van a babával? Ha elmegyek itthonról, szeretnék másról beszélgetni.
Ez van, az emberek szeretnek általánosítani :-)
Azért bántják a másikat mert de vagányság beszólni a másiknak de azt nem veszik észre hogy saját magukat járatják le az ilyen szöveggel
Elegem van már abból, hogy az anyukákat mindenki lehordja a sárga földig és beáltalánosítják őket
Nem minden anyuka jár zsíros hajjal, nem minden anyuka megy el a boltba csoki foltos, büfis felsőben
Észhez kéne térniük a húszon-harminc éveseknek akik állandóan azt hangoztatják, hogy nem akarnak gyereket szülni, mert ők biz nem lesznek disznók, az ő mellük aztán nem fog lógni, meg nem lesznek rabszolgák.
Fogalmuk sincs miről szól az anyaság, de állandóan szidják a kedves anyukákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!