Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik ilyesmiket írnak, azok a...

Akik ilyesmiket írnak, azok a saját anyukról is hasonló véleményen vannak?

Figyelt kérdés

Ritkán szoktam válaszolni ezen az oldalon,kérdést kiírni pedig még ritkábban,de úgy gondoltam,ezt azért megkérdezem.

Kérdésemet úgy írom le,hogy azt azért tudnotok kell, én nem szeretnék gyereket,és itt jön a DE:

egyszerűen néha már én szégyenlem magam,hogy egyesek milyen lekezelő módon nyilatkoznak az édesanyákról.

A teljesség igénye nélkül néhány példa: "sok frissen szült liba"-itt döntöttem el,hogy felteszem a kérdést, "csak azok szülnek korán,akiknek nem volt igényük továbbtanulni", "az anyukák élettere a játszótér és az otthonuk között van","az anyukák mackóban járnak,zsíros hajúak" és még sorolhatnám. Akik ezt a topicot szokták olvasni,gondolom tudják,miről beszélek.

Bár én szeretnék gyereket,mégse tudnék soha ilyesmiket írni vagy akárcsak mondani,hiszen mélységesen tisztelem azokat,akik felnevelik a jövő generációját.

Miért ilyenek az emberek? Miért bántják meg így a másikat,akiről a világon semmit nem tudnak,csak azért,mert elhangzik,hogy van gyereke?

2012. márc. 30. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Jah, én a saját anyámról is így vélekedek.

Mindíg is egy igénytelen állat volt, és eltűrte apámnak, hogy összevissza csalja, csakhogy közben lenyulhassa a pénzét, engem meg kidobjon otthonról!

Csak azért szült, hogy apám ne tudjon elválni tőle, vagy a tejjegyért vagy a szocpolért, igazábóla franc se tudja miért születtem meg.

2012. márc. 30. 13:18
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Úgy látom sokan félreértették a kérdezőt. Ő a zsíros hajat csak példaként hozta fel,a kérdésének nem ez a lényege,még csak az sem,hogy az ilyen gúnyos megjegyzésnek van-e valóság tartalma. Én szinte csak ezt a kategóriát olvasom,így tudom mire gondol a kérdező.

Igazából nem tudok arra válaszolni,hogy a saját anyuk elé is odaállnak-e azzal,hogy egy begyepesedett ősanya pusztán azért,mert szereti a gyerekét és büszke rá. Igen,vannak "elvont anyák",de azt aztán végképp nem értem,hogy normális anyákat miért kell leszólni. Egyáltalán,mi az az ősanya? Gondolom valami új keletű beszólás. Nekem még nincs gyerekem,de majd szeretnék. És úgy kb. nem érdekel,ki mit mond,de azért az alapvető tiszteletet tényleg meg kellene adni az anyáknak,mert manapság már-már ott tartunk,hogy szégyellendő dolog az,ha valaki gyerekre vágyik. A másik: miért zavar az mást,ha valaki csak a gyerekével tölti az idejét,vagy sok képet tesz ki róla?A képeket nem kötelező megnézni. Ilyesmit tipikusan azok mondanak,akiknek nincs gyerekük,így nem tudják milyen a szülői szeret.Én hálás vagyok anyukámnak azért,mert megszült,azért,mert sok időt töltött velem és ő nevelt,nem csak tartott.

Szóval igazából azt sem értem,hogy miért fáj az az embereknek,ha valaki ősanya-ahogy ők mondják. Mindenki úgy éli az életét,ahogy akarja,azt teszi,ami őt boldoggá teszi. Valakit a munkája,valakit a gyerekei. De ha nekem választanom kell,akkor én egy fokkal (egy ici-pici fokkal) jobban tisztelem az anyákat,hiszen mi lenne a világgal,ha senki nem szülne? És igenis nem semmi dolog 9 hónapig kihordani,megszülni,utána meg 24 órás készenlétben lenni.

2012. márc. 30. 13:29
 13/20 anonim ***** válasza:
jav. anyjuk
2012. márc. 30. 13:29
 14/20 anonim ***** válasza:

aki a másikat szidja annak saját magával van baja

Amikor rossz passzban vagyok pl. felcsúszik pár kiló, a főnököm rám száll, akkor én is belekötök az élő fába is, de amikor semmi bajom az égvilágon, boldog vagyok akkor észre se veszem azokat a hibákat a másikon amit rossz napjaimban igen.

Ha jól belegondoltok akkor ez így van, akkor kötekszünk ha a saját dolgaink épp nem úgy sikerednek ahogy elterveztük.

2012. márc. 30. 13:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Mindenkivel ilyenek az emberek mindenhol.Ez miért lep meg?
2012. márc. 30. 16:41
 16/20 anonim ***** válasza:

Tudom,hogx mire utalsz kedves kérdező,ilyen kérdéseket ill. válaszokat én is olvastam már.Egyszerűen ocsmányok és felháborítóak.Én bevallom,nem szeretnék gyereket,de eszemben sincs leszólni azokat,akiknek van,vagy tervezik.Minden tiszteletem az anyáké,mert 9 hónapig várják,megszülik,0-24-is mellettük vannak,ez mellett háztartást vezetnek,és társai a párjuknak.Ezeket összehangolni nem kis teljesítmény.Láttam én is kissé nyúzott külsejű,mackós anyukákat a bevásárló központban,de én nem nézem le ezért őket,mert tudom,hogy szegényeknek van épp elég elfoglaltsága a gyerek mellett,és nem igazán jut energia magára.Nem tudom,hogy egyesek miért csinálnak ebből akkora problémát.Inkább annak örülnének,hogy egy nőnek a mai világban van bátorsága gyermeket szülni.Így is fogy a magyar.

Más:ezek az emberek csak ezen az oldalon ilyen nagyarcúak,a valóságban szerintem véletlenül sem mernék ezt a véleményüket felvállalni,főleg nem a saját édesanyjuk előtt.Ide járnak tombolni.

2012. márc. 30. 17:17
 17/20 A kérdező kommentje:

12 és 16-os hozzászóló: Igen,erre gondoltam. Kicsit módosítanék,mert most újra végig olvastam a kérdésem,és a végéről lemaradt,hogy NEM szeretnék gyereket. Kicsit ellentmondásos lehet,hogy először azt írtam,hogy nem szeretnék,utána meg azt,hogy igen. Szóval nem szeretnék,a végén csak lemaradt a nem szócska. Ezért elnézést kérek.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.

2012. márc. 30. 17:38
 18/20 anonim ***** válasza:

"Más:ezek az emberek csak ezen az oldalon ilyen nagyarcúak,a valóságban szerintem véletlenül sem mernék ezt a véleményüket felvállalni,főleg nem a saját édesanyjuk előtt.Ide járnak tombolni."

Teljesen természetes, hogy nem mondom bele az arcába egy nyúzott külsejű anyukának hogy mit gondolok róla, nem is értem ezt miért teszed szóvá. Sokan azt hiszik, hogy a szabad vélemény nyilvánítás abból áll, hogy mindenkinek beszólnak minden hülyeséggel kapcsolatban és akkor nagyon büszkék magukra mert ők az "ami a szívemen az a számon" szerint élnek... Senki nem tehet arról hogy milyen véleménnyel van valakiről, ezt nem te döntöd el, hogy na akkor mától kedvelni fogod xy-t és nem gondolsz róla csúnyákat. Úgyhogy igen, valamilyen szinten igazad van, ide járunk "tombolni" egy anonim oldalra, csak a kommentedből az jön le hogy szerinted az lenne a normális ha élőben is belemondanánk ezt az anyuká(n)k szemébe. Nem, az szimpla parasztság lenne.

2012. márc. 30. 18:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Félreértesz.Inkább úgy fogalmazok:ezek az emberek a való életben lapulnak.
2012. márc. 30. 19:12
 20/20 anonim ***** válasza:
De nem értem, neked mi számít lapulásnak?
2012. márc. 30. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!