Mit tegyek ha ellopta anyám a pénzt amit gyűjtögettem?
Mikor kisebb voltam mindig kaptam ünnepekre pénzt, évekig gyűjtögettem, össze gyűlt 100.000 ft.
Van nagymamám és mivel egyetlen unokája vagyok ezért minden hónapban adott anyámnak 20.000 ft-ot hogy rakja be a bankba nekem, hogy mire 18 éves legyek legyen egy kis pénzem.
Ez ment kb már 4 éve.
18 éves lettem nem rég.
Mivel nem igazán értettem régebben sem ehez a pénz berakásos dologhoz, fiatalabb is voltam, és mamám már elég idős ehez, ezért anyámat bízta meg, hogy ő rakja be minden hónapban mamám által adott összeget a számlára, ami anyám nevére szólt.
Eddig mindig mikor rákérdeztünk a szemünkbe hazudott, hogy megvan a pénz, gyűlik, már erre-arra elég lessz.
Most viszont mikor egy nagy családi veszekedés lett, mamám rákérdezett nála, és kiderült abból a pénből SEMMI nincs meg!!! Mert neki annyira szüksége volt arra a pénzre (dolgozó, egészséges emberről beszélünk)
Ha nem írtunk róla semmiféle szerződést, hogy létezik ez a pénz, akkor semmi esély nincs rá, hogy én ezt meg tudjam kapni tőle??
Az a baj bíztunk benne, de az évek során nagyon kifordult magából..
Hogyan tudnám behajtani rajta?
Mit tegyek?
És ha véletlenül arra kerülne a sor ezzel kapcsolatban hogyan álljak rajta bosszút?
(Ha nem ártott volna eleget nekem ezen kívül is meg sem fordulna ez a fejemben!!)
Nagyon sajnállak, ez borzasztó.
Téged és a nagymamádat is jól átvert.
4 év alatt így majdnem 1 millió forint gyűlt volna össze, ha anyukád tényleg elrakja.
Én megszakítanám vele a kapcsolatot. Ritkán írok ilyet, de számomra ez elfogadhatatlan, a büdös életben nem állnék vele szóba.
Ha kellett neki valamire pénz, akkor miért nem oldta meg saját maga, miért azt dézsémálta, amit a nagymamád szánt neked? Ehhez semmi joga nem volt.
Én szégyellem magam, hogy ilyen nők , illetve 'anyák' léteznek.
Semmit nem tudsz tenni szerintem, ne találkozz vele többet, költözz el ha megoldható.
A mamáddal pedig éreztesd, hogy hálás vagy neki, hogy ő legalább megpróbált rólad gondoskodni.
11: a vegrendeletben az elhunyt szava TORVENY (ha szabad igy tuloznom).
A vegrendeletet persze meg lehet tamadni, de ott es akkor mar neki kell bizonyitania hogy nem ugy volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!